background img
banner
banner

Έμπρακτη ενίσχυση μικρών επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών της Αιγιαλείας

ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΙΑΣΟΝΑΣ ΦΩΤΗΛΑΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ

«Ζούμε μία πρωτοφανή στα χρονικά της ανθρωπότητας πανδημία του κορωνοϊού που έχει επηρεάσει αρνητικά την οικονομία και την κοινωνία στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στον κόσμο. Σχεδόν όλες οι κοινωνικές ομάδες της χώρας έχουν υποστεί απώλειες στο εισόδημά τους. Μία από αυτές είναι οι μικρές τοπικές επιχειρήσεις που αναγκαστικά ανέστειλαν την λειτουργία τους. Η ελληνική κυβέρνηση εδώ και ένα μήνα υλοποιεί ένα μεγάλο πρόγραμμα ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών όπως και όλων των συμπολιτών μας που πλήττονται από την παρατεταμένη κρίση, ενώ και ο ιδιωτικός τομέας δίνει το δικό του παρόν στη μεγάλη μάχη με δωρεές και χορηγίες εκατοντάδων εκατομμυρίων».

Τα παραπάνω αναφέρουν σε κοινή δήλωσή τους οι βουλευτές Αχαΐας της Ν.Δ. Ιάσονας Φωτήλας και Χριστίνα Αλεξοπούλου, τονίζοντας πως από αυτό τον αγώνα δεν μπορεί και δεν πρέπει να λείψει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, αφού είναι άλλωστε η πρώτη επαφή των πολιτών με το κράτος και κατανοεί πιο καλά τα προβλήματα και τις ανάγκες τους. Ήδη, όπως τονίζουν, πολλοί δήμοι της χώρας έχουν προχωρήσει σε συγκεκριμένες φοροελαφρύνσεις – φοροαπαλλαγές στους κατά τόπους εμπορικούς συλλόγους της χώρας.

Και συμπληρώνουν: ΄΄Είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίο λοιπόν, να υπάρξει ανάλογη στήριξη και στα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας. Ο πρόεδρός του, κ. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, με επανειλημμένα υπομνήματά και συνεχείς τοποθετήσεις του στα ΜΜΕ, έχει επισημάνει την ανάγκη αυτή. Αποτελεί λοιπόν απαραίτητη προϋπόθεση για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων η απαλλαγή τους από τα δημοτικά τέλη, τα τέλη κοινοχρήστων, των τραπεζοκαθισμάτων αλλά και  τα πάγια νερού στους πληττόμενους ΚΑΔ για όσο καιρό τουλάχιστον διαρκεί η πανδημία. Θα είναι μία ελάχιστη συνεισφορά του Δήμου στον αγώνα να μείνουν ζωντανές την επόμενη ημέρα οι μικρές επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, ώστε να μπορέσουν να ορθοποδήσουν. Ως βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, θεωρούμε υποχρέωσή μας να σταθούμε στο πλευρό αυτών που θα κληθούν να στηρίξουν την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας΄΄.

Προεδρείο Εμπορικού Συλλόγου: ΄΄Σε αυτό τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς!΄΄

Εν τω μεταξύ, με αφορμή την παρέμβαση των δύο βουλευτών, η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας εκφράζει την ικανοποίησή της, τονίζοντας: ΄΄Στον αγώνα αυτόν δεν περισσεύει κανείς! Όλοι μαζί θα παλέψουμε και θα κερδίσουμε! Ευχαριστούμε  τους κυβερνητικούς βουλευτές Χριστίνα Αλεξοπούλου και Ιάσονα Φωτήλα που έλαβαν υπ’ όψιν τους τις κραυγές αγωνίας του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας και συντάσσονται στο πλευρό μας, στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματα μας! Είναι σημαντικό οι βουλευτές του νομού να δηλώνουν παρόν και να βρίσκονται στο πλευρό του μεγαλύτερου και ιστορικότερου πρωτοβάθμιου συνδικαλιστικούς οργάνου της Αιγιάλειας, αποδεικνύοντας πως είναι ενεργοί!΄΄

Και προσθέτει: ΄΄Τους ευχαριστούμε που συντάσσονται και στηρίζουν τα δίκαια αιτήματα μας προς τον Δήμο Αιγιαλείας για απαλλαγή από δημοτικά τέλη, δημοτικούς φόρους, τέλη τραπεζοκαθισμάτων κ.ά., για όσο διαρκούν τα μέτρα της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό! Αιτήματα που δεκάδες Δήμοι ανά την Ελλάδα τα έχουν υλοποιήσει ως ελάχιστο δείγμα βοήθειας προς τα κλειστά μαγαζιά των συναδέλφων μας . Όλοι μαζί σαν ένα, πρέπει να διεκδικήσουμε, για τους Εμπόρους, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους επιχειρηματίες που αναγκάστηκαν να κλείσουν τα καταστήματά τους και βρέθηκαν στα καλά καθούμενα ξεκρέμαστοι,  ενώ πολλοί από αυτούς ζουν κάτω από τα  όρια της φτώχειας και παρόλα αυτά περιμένουν υπομονετικά! Όλοι μαζί οι φορείς πρέπει να διεκδικήσουμε για όλους αυτούς που δεν είχαν οβελία για το πασχαλινό τραπέζι, δεν ψώνισαν τα απαραίτητα, οπότε δεν έχουν και δυνατότητα για δημοτικούς φόρους, δημοτικά τέλη, ενοίκια κ.λπ. Εμείς από την πρώτη στιγμή είμαστε η φωνή τους και πραγματικά είναι ηθική δικαίωση για τον Εμπορικό σύλλογο και τον Πρόεδρο του, αυτή η φωνή να ακούγεται και έξω από τα στενά πλαίσια του Δήμου Αιγιαλείας και να βρίσκουμε συμμάχους  στο πρόσωπο των βουλευτών του νομού, που  θα μεταφέρουν τα δίκαια αίτηματά μας στους αρμοδίους!΄΄.

Καταλήγοντας, το προεδρείο του Ε.Ε.Ε.Σ.Α. τονίζει: ΄΄Στην μάχη αυτή των Εμπόρων δεν χωράνε μικροπολιτικές και προσωπικά μικροσυμφέροντα. Όλους τους θέλουμε δίπλα μας! Πιστεύουμε πως όλοι μαζί αν ενωθούμε μπορούμε να κερδίσουμε πολλές μάχες με μοναδικούς ωφελημένους τους πληττόμενους συμπολίτες μας! Στον πόλεμο αυτό ελπίζουμε όσο τίποτα να νικηθεί ο κορωνοϊός από τους ειδικούς, ενώ εμείς από τη δική μας την πλευρά και όσο περνάει από το χέρι μας θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να παραμείνουν οι επιχειρήσεις μας και οι εργαζόμενοι μας όρθιοι!΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr