background img
banner
banner

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Με το ρολόι οι μετακινήσεις, όριο στα SMS στο 13033 – Αυστηρά μέτρα και αλλαγές στα ΜΜΜ

Νέα σκληρότερα μέτρα για τις άσκοπες μετακινήσεις βάζει στο τραπέζι εντός δύο ή τριών ημερών το πολύ η κυβέρνηση, με σκοπό να μετριάσει τις άσκοπες μετακινήσεις των πολιτών, στο πλαίσιο ενεργειών για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊό.

Τόνισε πως η αλλαγή έρχεται με σκοπό να βάλει ένα τέλος στις καταχρήσεις και στην αλόγιστη χρήση SMS στο 13033, μέτρο που προφανώς δεν έχει να κάνει με τους «συνεπείς» πολίτες.

«Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων έχει αγκαλιάσει αυτά τα δύσκολα μέτρα, τα οποία όμως είναι απαραίτητα για να αποφύγουμε τη διασπορά του κορωνοϊού. Οι συνεπείς δεν είναι κορόιδα. Θα πρέπει όλοι να μένουμε στο σπίτι. Όσοι κάνουν κατάχρηση για να είναι όλη την ημέρα έξω, θα νιώσουν σύσφιξη των μέτρων», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας, ο οποίος έκανε γνωστά και τα νέα μέτρα που σε «δύο με τρεις ημέρες» θα ανακοινωθούν, όπως τόνισε.

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Τέλος στην αλόγιστη χρήση SMS

Οι απαράδεκτες εικόνες στους δρόμους, αλλά και έξω από καταστήματα τραπεζών και άλλων υπηρεσιών, έβαλαν σε σκέψεις την κυβέρνηση, η οποία αποφάσισε να προχωρήσει σε επιπλέον μέτρα. Όπως τόνισε ο κ. Πέτσας, αυτά τα μέτρα, για την κατ’ εξαίρεση μετακίνηση, θα έχουν να κάνουν κυρίως με τον χρονικό περιορισμό που θα τεθεί στις εξόδους των πολιτών.

«Τέτοιου είδους μέτρα είναι να υπάρξει ένας περιορισμός στην ώρα που μπορεί να βγαίνει κανείς, δηλαδή να υπάρχει ένα δίωρο, ένα τρίωρο για μία συγκεκριμένη μετακίνηση, και ένας άλλος περιορισμός που μπορεί να μπει είναι ότι δεν μπορεί να βγαίνει κανείς για περισσότερες από 1-2 φορές για συγκεκριμένες αιτίες», είπε χαρακτηριστικά.

Αυτά τα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση και αναμένονται άμεσα οι ανακοινώσεις, όπως είπε ο ίδιος ο κ. Πέτσας, είναι τα εξής:

  • τρίωρος χρονικός περιορισμός μετακίνησης πολιτών,
  • περιορισμός του αριθμού μετακινήσεων του κάθε πολίτη,
  • χρονικό περιθώριο προσέλευσης σε υποκαταστήματα τραπεζών,
  • κατάργηση της γραπτής δήλωσης και δήλωση μετακίνησης μόνο με SMS

Σκληρότερα μέτρα στην μεταφορά των πολιτών με ΤΑΞΙ, ΜΜΜ και ΕΙΧ

Όπως έγινε γνωστό, τα νέα συμπληρωματικά μέτρα της κυβέρνησης για την απαγόρευση κυκλοφορίας και τους περιορισμούς στη μετακίνηση των επιβατών με κάθε είδους μεταφορικά μέσα, δημόσιας ή ιδιωτικής χρήσης, θα είναι σε ισχύ για δύο μήνες (31 Μαΐου).

Αυτά τα μέτρα προβλέπουν τα εξής:

  • Για επιβατικά οχήματα μέχρι 5 θέσεις, δημόσιας χρήσης (Ε.Δ.Χ. ΤΑΞΙ) ή ιδιωτικής χρήσης (Ε.Ι.Χ.), επιτρέπεται η μεταφορά ενός επιβάτη. Κατ’ εξαίρεση επιτρέπεται και η μεταφορά δεύτερου επιβάτη, εφόσον η μεταφορά εκτελείται για ιατρικούς λόγους (μεταφορά σε νοσοκομείο, ιατρικό κέντρο ή άλλο νοσηλευτικό ίδρυμα).
  • Για επιβατικά οχήματα 6 ή 7 θέσεων, δημόσιας ή ιδιωτικής χρήσης, επιτρέπεται η μεταφορά δύο επιβατών.
  • Για επιβατικά οχήματα 8 ή 9 θέσεων, δημόσιας ή ιδιωτικής χρήσης, επιτρέπεται η μεταφορά τριών επιβατών.
  • Σε αυτές τις περιπτώσεις επιτρέπεται κατ’ εξαίρεση η υπέρβαση των ορίων επιβατών, μόνο εφόσον στο όχημα επιβαίνουν γονέας με τα ανήλικα τέκνα του. Επίσης, για όλα τα λεωφορεία δημόσιας χρήσης (λεωφορεία και τρόλεϊ Ο.ΣΥ., λεωφορεία Ο.Α.Σ.Θ., λεωφορεία αστικών και υπεραστικών ΚΤΕΛ, λεωφορεία μεμονωμένων αυτοκινητιστών άγονων γραμμών και τουριστικά λεωφορεία) ή λεωφορεία ιδιωτικής χρήσης, συμπεριλαμβανομένης και της δημοτικής συγκοινωνίας, επιτρέπεται η μεταφορά επιβατών μέχρι πλήρωσης ποσοστού 50% των προβλεπόμενων θέσεων του οχήματος.

Επίσης, με εγκύκλιο του υπουργείου δίνεται η δυνατότητα σε επιχειρήσεις που διαθέτουν Ειδικά Τουριστικά Λεωφορεία Δημόσιας Χρήσης ή Ειδικά Τουριστικά Λεωφορεία Δημόσιας Χρήσης Ανοικτού Τύπου Αστικής Περιήγησης Πόλεων να καταθέσουν προσωρινά την άδεια κυκλοφορίας και τις κρατικές πινακίδες των οχημάτων ιδιοκτησίας τους. Η προσωρινή ακινησία που χορηγείται διαρκεί έως τις 31 Μαΐου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΛΛΑΔΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr