background img
banner
banner

Απαραίτητο το delivery στο Αίγιο

Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ

Σε σταθερά επίπεδα παραμένει το delivery και οι take away υπηρεσίες καθώς εξαιτίας της απαγόρευσης κυκλοφορίας, αποτελούν, όπως φαίνεται, μία πολύ καλή και ασφαλή λύση, ιδίως για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού που δεν τους επιτρέπεται η παραμικρή έξοδος από το σπίτι.

Το γεγονός ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι τα τρόφιμα και η διακίνησή τους «προκαλούν» την επιδημία, κράτησε ορισμένες επιχειρήσεις ανοιχτές αποκλειστικά και μόνο με αυτό το αντικείμενο, κάνοντας τη διαφορά αλλά και προσφέροντας τα μέγιστα στην κίνηση της αγοράς, σε αυτή τη δύσκολη εποχή.

Την ίδια στιγμή, κάποιες άλλες επιχειρήσεις που εκ του νόμου μένουν ανοιχτές, καθιέρωσαν και αυτές την διανομή κατ’ οίκον, αυξάνοντας έτσι τους τζίρους τους. Άλλωστε, το τρόφιμο και τα αγαθά σίτισης και πρώτης ανάγκης βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην αποκλειστική σχεδόν προτίμηση των καταναλωτών της Αιγιάλειας, ιδίως δε, όσων έχουν την… μανία της αποθήκευσης τροφίμων φοβούμενοι μήπως χειροτερέψει περισσότερο η κατάσταση ή μήπως προκύψει μη επάρκεια αγαθών τις επόμενες βδομάδες.

Το delivery την εποχή του κορωνοϊού δεν είναι απλό είναι όμως, όπως αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων, απολύτως αναγκαίο. Κυρίως βέβαια για τις ευπαθείς ομάδες που δεν μπορούν να βγουν από το σπίτι ή για όσους δεν ξέρουν να μαγειρεύουν, οι αγορές μέσω του διαδικτύου ή η παραγγελία ενός καφέ, ίσως πια να είναι για κάποιους η μοναδική λύση. Και για όσους φοβούνται ακόμα και να ανοίξουν την πόρτα του σπιτιού τους… ακόμα περισσότερο. Όσα καταστήματα εστίασης παραμένουν ανοιχτά λειτουργούν προς το παρόν μόνο με delivery και take away, κυρίως από τα τέλη Μαρτίου και μετά που ισχύει το lock down σε όλη την χώρα. Υπάρχουν ορισμένοι «μάχιμοι» εργαζόμενοι… στις ημέρες του κορωνοϊού, οι οποίοι συνεχίζουν να δουλεύουν στην Αιγιάλεια για το γενικό σύνολο και βιώνουν την επικίνδυνη πανδημία από το δικό τους μετερίζι.

Αντισηπτικά μετά από κάθε συναλλαγή – αυστηρά με μάσκες και γάντια η παράδοση delivery

Τα delivery συνεχίζουν. Δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης του κορωνοϊού από τα τρόφιμα, λένε κατηγορηματικά οι ειδικοί. Τουλάχιστον όχι από τα ίδια τα τρόφιμα. Ο ιός δεν είναι πιθανό να μεταδοθεί από την ίδια την τροφή και δεν υπάρχουν στοιχεία μέχρι στιγμής που να δείχνουν ότι ο ιός μεταδίδεται από τρόφιμα ή από τις υπηρεσίες τροφίμων και τα άτομα που δουλεύουν ως delivery. Οι ίδιοι οι διανομείς κάνουν μεν την δουλειά τους… αλλά τους έχει κυριεύσει ένας φόβος. Αρκετοί ντελιβεράδες έχουν αγχωθεί και προσπαθούν να παίρνουν όλα τα μέτρα ασφαλείας, κατόπιν της πολιτικής που ασκούν οι επιχειρήσεις που εργάζονται, δηλαδή αντισηπτικά πριν και μετά από κάθε συναλλαγή, μάσκες, γάντια κ.λπ. Όλο αυτό έχει μπει στην καθημερινότητά τους και προσπαθούν να κρατούν αποστάσεις και να τηρούν όλους τους κανόνες υγιεινής μεταξύ τους, μα και με τους πελάτες. To protionline.gr σε σχετική έρευνα μίλησε με εργαζόμενους που αυτή την στιγμή συνεχίζουν να δουλεύουν καθημερινά, οι οποίοι εξηγούν τι αντιμετωπίζουν, πώς φέρονται, τι επικρατεί και πώς βιώνουν την κατάσταση με τον κόσμο.

Γιώργος Παπαδόπουλος: «Ζούμε πρωτόγνωρες στιγμές – ο κόσμος προσέχει και καλά κάνει»

Ο Γιώργος Παπαδόπουλος εργάζεται ως διανομέας στην γνωστή εταιρία ταχυμεταφορών ASC στο Αίγιο και μιλάει για αυτό το θέμα: «Ο κόσμος είναι πολύ διστακτικός. Όταν φτάνω στην πόρτα τους για να κάνω παράδοση οι περισσότεροι είναι αρκετά επιφυλακτικοί. Είναι πρωτόγνωρο όλο αυτό. Κάποιοι πελάτες μάλιστα μου λένε να αφήνω τα πακέτα κάπου μακριά και εκεί μου αφήνουν και τα χρήματα, προκειμένου να μην έρθουμε σε καμιά επαφή. Κατευθείαν η πρώτη κίνηση είναι να απολυμανθούμε και εμείς και εκείνοι. Όλοι είμαστε πια σχολαστικοί, όλοι προσέχουν και πολύ καλά κάνουν. Είναι καταστάσεις που όλοι μας πρώτη φορά αντιμετωπίζουμε. Οι ιντερνετικές παραγγελίες έχουν αυξηθεί πάρα πολύ στα σπίτια, όμως στις επιχειρήσεις και τα εργοστάσια έχει μειωθεί κάπως».

Ελισάβετ Πίκουλα – Μπομποτσιάρη: «Όλα απολυμαίνονται σχολαστικά»

To protionline.gr σε επικοινωνία με την Ελισάβετ Πίκουλα – Μπομποτσιάρη, υπεύθυνη των αρτοποιείων ¨Μπομποτσιάρης¨ της περιοχής, δηλώνει: «Σε όλα τα καταστήματά μας, όλοι οι υπάλληλοι έχουν τον προβλεπόμενο εξοπλισμό προστασίας. Οι αποστάσεις τηρούνται κανονικά και είμαστε όλοι σχολαστικοί και προσεκτικοί. Τα προϊόντα παραδίδονται σε πλαστικά ή χάρτινα ατομικά σακουλάκια και βρισκόμαστε σε μια μόνιμη και διαρκή καθημερινή διαδικασία απολύμανσης στους χώρους των καταστημάτων. Θα παραμείνουμε στις επάλξεις προκειμένου όλος ο κόσμος να εξυπηρετείται σωστά και με απόλυτη ασφάλεια».

Γιώργος Κατσιμπίρης: «Όλοι προσέχουμε και κάνουμε υπομονή»

Ο γνωστός επιχειρηματίας Γιώργος Κατσιμπίρης που είναι υπεύθυνος του καταστήματος «Ανεμώνη» στα Ψηλά Αλώνια και το οποίο συνεχίζει το delivery έτοιμου φαγητού, δίνει το δικό του «στίγμα» εν μέσω κορωνοϊού: «Όλοι μας και οι υπάλληλοι μα και εγώ προσωπικά είμαστε πολύ προσεκτικοί, σεβόμενοι πρωτίστως τους πελάτες μας και ύστερα τους εαυτούς μας. Η κατάσταση είναι δύσκολη και δυσκολεύει μέρα με την ημέρα όλο και περισσότερο. Στο κατάστημά μας τηρούνται ρητά όλα τα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας με όλα τα απαραίτητα και σαφώς με συνεχή απολύμανση και προσοχή. Κάνουμε όλοι υπομονή να μην συμβεί κάτι κακό στην περιοχή που ζούμε».


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr