background img
banner
banner

ΒΟΛΕΥ: Καταργούνται τιμωρίες και πρόστιμα – νέα δεδομένα στα πρωταθλήματα

Εφόσον ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης δώσει την δυνατότητα τροποποίησης των προκηρύξεων και των κανονισμών, η Ομοσπονδία βόλευ θα καταργήσει τόσο τα οικονομικά, όσο και τα βαθμολογικά πρόστιμα που ίσχυαν μέχρι σήμερα. Οι ομάδες, κυρίως της Α2 (όπου συμμετέχει και ο Α.Ο. Αιγιαλέων) θα αντιμετωπίσουν τεράστιο οικονομικό πρόβλημα στο άμεσο μέλλον και δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Ο Πρόεδρος της Ε.Ο.ΠΕ. Γιώργος Καραμπέτσος μιλώντας για το θέμα στο volleyplanet τόνισε\”O προβληματισμός για τη δυνατότητα συμμετοχής των ομάδων στις Εθνικές κατηγορίες, βάσει των οικονομικών των ομάδων είναι έντονος με τον πρόεδρο της ΕΟΠΕ να εκφράζει τον φόβο του ότι «θα ψάχνουμε να βρούμε στο ΔΣ της Ομοσπονδίας πως θα συγκροτήσουμε τις κατηγορίες» και να διατυπώνει προτάσεις με μοναδικό στόχο τη διευκόλυνση των σωματείων και την ομαλή λειτουργία των πρωταθλημάτων.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ ευελπιστεί ότι θα υπάρξει ανταπόκριση στο αίτημα που έχει διατυπώσει προς τον κ. Αυγενάκη, να δοθεί η δυνατότητα να γίνονται μέχρι δύο μεταγραφικές περίοδοι, την έναρξη, την λήξη και την διάρκεια των όποιων να την καθορίζουν οι Ομοσπονδίες, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε αθλήματος.

Στόχος για εφέτος είναι να μην ξεκινήσουν την 1η Ιουλίου και να τελειώνουν στις 30 Ιουλίου, γιατί βάσει των σημερινών δεδομένων, θα είναι σχεδόν ανέφικτο για μία ομάδα να οργανωθεί σωστά τον Ιούλιο για την επόμενη περίοδο, αλλά να ξεκινήσουν παραδείγματος χάριν οι μεταγραφές την 1η Αυγούστου και να τελειώσουν 30 Σεπτεμβρίου προκειμένου να διευκολυνθούν οι ομάδες και να κάνουν σωστά τον προγραμματισμό τους. Έχοντας λοιπόν πάρει αυτή την πολύτιμη παράταση οι ομάδες θα κληθούν, αφού εξετάσουν προσεκτικά και διεξοδικά όλες τις πιθανές παραμέτρους, να δηλώσουν αν μπορούν ή όχι να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα, αλλά και την κατηγορία που μπορούν.

“Με όσες ομάδες ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα, με τις ίδιες να ολοκληρωθούν”

«Η απάντηση που θα δώσουν τα σωματεία δεν θα πρέπει να ληφθεί «ελαφρά τη καρδιά» ώστε να μπορεί η Ομοσπονδία να κινηθεί και να καλύψει εγκαίρως τα κενά. Αν μία ομάδα ξεκινήσει να συμμετέχει σε ένα εθνικό πρωτάθλημα και αποχωρήσει, χωρίς ασφαλώς να υπάρχουν λόγοι ανωτέρας βίας, τότε η πρόταση της ΕΟΠΕ θα είναι το σωματείο να υποβιβάζεται αυτόματα στην Β’ εθνική, γιατί όλες οι Ενώσεις έχουν Β’ Εθνική.

Στόχος μας δεν είναι η ποινή, αλλά να μπορεί κάθε ομάδα να ανταπεξέλθει στην κατηγορία που θέλει και μπορεί να αγωνιστεί βάσει των οικονομικών της δυνατοτήτων.
Παράλληλα ο κ. Καραμπέτσος, αναφερόμενος στα χρέη της Ομοσπονδίας επανέλαβε ότι προσπαθεί με σημαντικούς διακανονισμούς να διαχειριστεί το χρέος των 3,5 εκατομμυρίων που «κληρονόμησε» στον προεδρικό θώκο και παρά τις οποίες καθυστερήσεις, μέχρι στιγμής έχει καταφέρει να ξεχρεώνει φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις (ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που έχουν πληγεί κατάφωρα από τις επιπτώσεις του κοροναϊού) ώστε να μην προχωρήσουν σε κατασχέσεις και κινδυνέψει με «λουκέτο» το άθλημα. Εάν δοθεί η δυνατότητα η εξόφληση των κληρονομηθέντων χρεών να γίνεται με χρήματα εκτός του προϋπολογισμού για την βασική λειτουργία της Ομοσπονδίας, τότε για το 2020-21 δεν θα υπάρχουν και τα περισσότερα από τα παράβολα αν όχι όλα, είναι βέβαια δύσκολο διότι για το 2020 έχουμε διακανονίσει περί τα 700.000€ για δόσεις κληρονομηθέντων χρεών.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr