background img
banner
banner

Γρίφος το άνοιγμα των σχολείων: Πού προσανατολίζεται η κυβέρνηση

Τις τελευταίες πινελιές στο σχέδιο επιστροφής στην κανονικότητα βάζει η κυβέρνηση, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ετοιμάζεται να ανακοινώσει στις αρχές της εβδομάδας το σχέδιο της σταδιακής άρσης των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας, το οποίο θεσπίστηκε με σκοπό τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, κάτι που προς το παρόν φαίνεται να έχει επιτευχθεί.

Ωστόσο ένας από τους μεγαλύτερους γρίφους τόσο για το κυβερνητικό, όσο και για το επιστημονικό επιτελείο είναι το τι θα γίνει με το άνοιγμα των σχολείων.

Τα νέα δεδομένα για το πότε ανοίγουν τα σχολεία βρίσκονται κάθε μέρα στην επικαιρότητα, χωρίς όμως να υπάρχουν ακόμα ξεκάθαρες απαντήσεις.

Τα δεδομένα

Τα μόνα σίγουρα μέχρι στιγμής είναι ότι οι μαθητές της Γ’ Λυκείου θα επιστρέψουν στα θρανία και μάλιστα θα είναι οι πρώτοι που θα το κάνουν, ενώ και οι Πανελλήνιες θα πραγματοποιηθούν με πιθανή ημερομηνία έναρξης τα μέσα Ιουνίου. Μάλιστα, ως ημερομηνία επιστροφής στις σχολικές αίθουσες για τους μαθητές της τελευταίας τάξης του Λυκείου, φαίνεται να έχει «κλειδώσει» η Δευτέρα 11 Μαΐου.

Ακόμα, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, θεωρείται πολύ πιθανό να επιστρέψουν στα θρανία και οι μαθητές των μικρότερων τάξεων του Λυκείου, ενώ μένει να αποφασιστεί τι θα γίνει με τους μαθητές γυμνασίου και αν θα ανοίξουν τα Δημοτικά.

Στα Δημοτικά, δε, εξετάζεται ακόμη και το ενδεχόμενο εθελοντικής παρουσίας των μικρών μαθητών.

Ακόμα σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, πολύ πιθανό φαντάζει τόσο το ενδεχόμενο παράτασης αυτής της χρονιάς, όσο και το ενδεχόμενο να ξεκινήσει η επόμενη νωρίτερα, ωστόσο όχι για όλες τις βαθμίδες.

Πλέον, και εφόσον η επιστροφή όλων των μαθητών στα σχολεία γίνει πραγματικότητα από τα μέσα του επόμενου μήνα και μετά, μένει να διευκρινιστούν τα ζητήματα υγιεινής όπως η χρήση μάσκας και γαντιών, αλλά και οι αποστάσεις που πρέπει να έχουν οι μαθητές μέσα στις σχολικές αίθουσες.

Βέβαια, πονοκέφαλο στους ειδικούς προκαλεί ο συνωστισμός που ενδέχεται να παρατηρείται στα διαλείμματα και ειδικότερα όσον αφορά στα μικρότερα παιδιά.

www.in.gr


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr