background img
banner
banner

Ενεκρίθη το αίτημα του δήμου για παράταση της έκτακτης ανάγκης λόγω απορριμμάτων

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

Χείρα… βοηθείας αποτελεί για τον δήμο Αιγιαλείας η αποδοχή του αιτήματος για επιπλέον παράταση της έκτακτης ανάγκης, κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο δήμος εδώ και δύο χρόνια, εξαιτίας των προβλημάτων που είχαν δημιουργηθεί με την μη αποκομιδή των απορριμμάτων. Την Τρίτη 21 Απριλίου, έγινε γνωστό στον δήμο πως ενεκρίθη το αίτημά του περί παράτασης της κατάστασης έκτακτης ανάγκης από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλειο Παπαγεωργίου, ο οποίος εισηγήθηκε θετικά και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Φαρμάκης εξέδωσε τη σχετική απόφαση.

Σε σχετική δήλωσή του ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Καλογερόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του διότι αναγνωρίστηκε το ιδιαίτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιοχή μας σε σχέση με τη δυσκολία ανεύρεσης εγκεκριμένου χώρου διάθεσης των απορριμμάτων του δήμου μας. Σε κάθε περίπτωση πάντως ο σχεδιασμός της διάθεσης των απορριμμάτων θα αναλάβει πλέον ο Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Αχαΐας, στον οποίο – ως γνωστόν – ο δήμος Αιγιαλείας έχει μεταβιβάσει τα περιουσιακά- οικονομικά στοιχεία που αφορούν την διαχείριση των απορριμμάτων, όπως άλλωστε και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες δήμοι.

Παρά ταύτα η Δημοτική Αρχή ασχολείται με υπομονή και επιμονή ώστε η αποκομιδή να συνεχιστεί απρόσκοπτα και λαμβανομένης υπ’ όψιν της ιδιαιτερότητας, να αντιμετωπίσει όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα σχετικά με την αποκομιδή των απορριμμάτων. Όπως ανέφερε στο protionline.gr, ερωτηθείς σχετικά, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νίκος Καραΐσκος, ΄΄ουσιαστικά, αυτό που κάνει η έκτακτη ανάγκη είναι να μας διευκολύνει τις διαδικασίες και να κινούνται πιο γρήγορα οι εκτελέσεις των αποφάσεων για την μεταφορά των απορριμμάτων΄΄.

Εντοπίστηκαν ιατρικά απόβλητα σε παρόχθια περιοχή στον Κράθι

Εν τω μεταξύ, αναστάτωση αλλά και έντονη δυσαρέσκεια επικρατεί στην Ανατολική Αιγιάλεια για τον εντοπισμό μεγάλου όγκου απορριμμάτων σε παρόχθια περιοχή κοντά στον Κράθι. Μάλιστα, πρόκειται για χρησιμοποιημένα ιατρικά σκευάσματα με αρκετούς να πιστεύουν ότι επρόκειτο για εναπόθεση από μονάδα υγείας και απορρίμματα που επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο το περιβάλλον και θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Μάλιστα μέλη του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Ανατολικής Αιγιάλειας, με την παρουσία αστυνομικού οργάνου, επισκέφθηκαν τον συγκεκριμένο χώρο και αντίκρισαν μία απαράδεκτη εικόνα. Εκτός από τα σκουπίδια, υπήρχαν και οκτώ κουτιά με καθετήρες γεμάτοι ούρα. Ανέφεραν μάλιστα πως εντόπισαν στοιχεία ικανά να αποδείξουν ποιοι είναι οι παραβάτες.

Οι κάτοικοι δηλώνουν θορυβημένοι από την κατάπτυστη αυτή ενέργεια καταγγέλλοντας το γεγονός ότι κάπως έτσι μετατρέπουν έναν παράδεισο σε κόλαση, κάτι που δεν θα επιτρέψουν, έχοντας άλλωστε και στο παρελθόν αποδείξει πως η δυναμική τους δράση έχει λειτουργήσει καταλυτικά στην προστασία του περιβάλλοντος.

Αναφορικά με το θέμα αυτό, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας τόνισε πως το γνωρίζει ωστόσο κατέστησε σαφές πως ο δήμος δεν μπορεί να καθαρίσει το σημείο καθώς πρόκειται για επικίνδυνα απόβλητα και δεν έχει την δυνατότητα, κάτι που θα πραγματοποιηθεί από την Περιφέρεια. Αναφορικά με το από πού προέρχονται τα απόβλητα, ο κ. Καραΐσκος απέκλεισε το ενδεχόμενο να προέρχονται από μονάδα υγείας ή ιατρείο, καθώς, όπως είπε, έχει στην διάθεσή του τη λίστα με τις μονάδες που έχουν νοσοκομειακά απόβλητα τα οποία διαχειρίζεται ιδιωτική εταιρεία πιστοποιημένη. Μάλιστα, είπε πως οι μονάδες υγείας έχουν συγκεκριμένες σακούλες (κίτρινες, κόκκινες και μαύρες) για τα απόβλητα, ανάλογα με τη σύστασή τους, συμπεραίνοντας ότι τα εν λόγω απορρίμματα προέρχονται από ιδιώτη που, προφανώς, δεν τα είχε πετάξει λόγω εγκλεισμού κορωνοϊού και… προτίμησε να τα εναποθέσει στη φύση… ΄΄Δυστυχώς, παρότι βλέπουμε πως η κοινωνία και οι άνθρωποι δοκιμάζονται από έναν ιό, ακόμη και σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, υπάρχουν άνθρωποι που δεν σέβονται τίποτα΄΄, σχολίασε ο αντιδήμαρχος…


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr