background img
banner
banner

Κάποιοι αναγκάστηκαν να κλείσουν και οι… μεγάλοι κάνουν πάρτι!

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΟΝ ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΓΙΑ ΑΘΕΜΙΤΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ

Εύστοχη παρέμβαση για το ζήτημα που δημιουργείται με τον αθέμιτο ανταγωνισμό, από τη στιγμή που τα σούπερ μάρκετ που δικαιούνται να είναι ανοιχτά, δεν πωλούν μόνο ήδη πρώτης ανάγκης, πραγματοποίησε προς τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ο Εμπορικός, Εισαγωγικός και Επιχειρηματικός Σύλλογος Αιγιαλείας.

Με επιστολή του προς τον Άδωνι Γεωργιάδη, ως το μεγαλύτερο συνδικαλιστικό όργανο της περιοχής, του μεταφέρει την δυσαρέσκεια των μελών του, αλλά και όλου του εμπορικού και επιχειρηματικού κόσμου της περιοχής, για την αδικία που γίνεται έναντι όλων αυτών που αναγκάστηκαν, με κρατική εντολή, να κλείσουν τα καταστήματά τους, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Μικρομεσαίοι σε απόγνωση…

΄΄Από την μία έχουμε την αβεβαιότητα, την απόγνωση και την σχεδόν ολική καταστροφή όλων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και από την άλλη βλέπουμε τα μεγάλα super market και τις υπεραγορές τροφίμων να πουλάνε τα πάντα, ενδεικτικά σας αναφέρουμε, έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές, παιχνίδια, ενδύματα, υποδήματα, είδη σπιτιού, γυαλιά ηλίου, εργαλεία, λαμπάδες, αξεσουάρ αυτοκινήτων κ.λπ. Τώρα που το λιανεμπόριο βρίσκεται στην εντατική, ετοιμοθάνατο, «οι μεγάλοι κάνουν πάρτι» και όλοι μας βρισκόμαστε απλοί θεατές σε αυτό το έργο του παραλόγου΄΄, αναφέρει η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου.

Παράλληλα, τονίζει: ΄΄Μπορεί να είναι νόμιμο αυτό που κάνουν αλλά σε καμία περίπτωση, την δεδομένη χρονική στιγμή, ΔΕΝ είναι ηθικό. Με τις αθέμιτες αυτές πρακτικές είναι πασιφανές ότι δεν σέβονται τον κανόνα της επαγγελματικής ευσυνειδησίας και προκαλούν στρέβλωση στην οικονομική συμπεριφορά του μέσου καταναλωτή. Εφαρμόζουν καθαρά παραπλανητικές και επιθετικές πρακτικές (ανήκουν στις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές). κ. Υπουργέ, είμαστε σίγουροι πως η μακρόχρονη σχέση σας με το Εμπόριο, σας κάνει να αντιλαμβάνεσθε επακριβώς το μέγεθος του προβλήματος, καθώς και τις στρεβλώσεις που δημιουργούνται αυτές τις δύσκολες ώρες για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις΄΄.

Σαν τις άλλες σωστές αποφάσεις…

Ζητεί, τέλος από τον υπουργό να βγάλει άμεσα υπουργική απόφαση ώστε τα supermarket και τα μεγάλα καταστήματα τροφίμων να πωλούν αποκλειστικά και μόνο τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, για έκτακτες καταστάσεις, για όσο διάστημα διαρκεί η κρίση και τα καταστήματα του λιανεμπορίου βρίσκονται κλειστά με κρατική απόφαση, όπως ακριβώς και πολύ σωστά έπραξε και με την απόφαση που πήρε για τις λαϊκές.

Καταλήγοντας, ο Σύλλογος σημειώνει: ΄΄Σαν το μεγαλύτερο συνδικαλιστικό όργανο της Αιγιάλειας οφείλουμε εκ μέρους των εκατοντάδων μελών μας, να σας συγχαρούμε δημόσια για την κατάργηση του μέτρου των ανοιχτών Κυριακών. Ήταν όχι μόνο ορθή αλλά και σοφή πολιτική απόφαση!΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr