background img
banner
banner

Κατσιφάρας: Φτωχό το νέο Τεχνικό Πρόγραμμα για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Με ανακοίνωσή της η παράταξη ‘’Δικαίωμα στην πρόοδο’’ του Απόστολου Κατσιφάρα, παίρνει θέση για το νέο τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας τονίζοντας τα εξής:

‘‘Έλλειμμα στρατηγικής, οράματος και διεκδίκησης χαρακτηρίζει το Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το 2020 μιας και σε ποσοστό 95% αποτελεί συνέχεια του προγράμματός μας. Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια η Περιφέρεια μας, με ευθύνη της περιφερειακής αρχής καθηλώνει τις νέες επενδύσεις αφού στην ουσία δεν εντάσσει κανένα νέο έργο. Απλά, συνεχίζει τα έργα που είχαν δρομολογηθεί από τη δική μας διοίκηση.

Δυστυχώς, η νέα περιφερειακή αρχή παρουσιάζεται ως παθητικός παρατηρητής στην πολιτική αφαίμαξης πόρων από την Κυβέρνηση, μη μπορώντας να υπηρετήσει τις ανάγκες της περιοχής μας και δημιουργώντας αρνητικές προοπτικές για την ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Οι πολίτες μπορούν και πρέπει να συγκρίνουν τώρα που όλοι και όλα δοκιμάζονται στην πράξη μιας και η αλήθεια είναι αδιαμφισβήτητη και συνάμα λυπηρή:

40 εκ. € ετησίως τα προηγούμενα χρόνια, 12 εκ € το 2020. Ίσα ίσα για να συνεχίσουν τα έργα που διεκδικήσαμε, ωριμάσαμε και εντάξαμε εμείς με πολλή δουλειά και όραμα, όταν η νυν περιφερειακή αρχή και τότε αντιπολίτευση μιλούσε για «διαχείριση».

Όλοι αυτοί που διαρρήγνυαν τα ιμάτια τους τα προηγούμενα χρόνια για την αναπτυξιακή κατάταξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, σήμερα το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να απολογηθούν.

Όσο για την αγωνία της περιφερειακής αρχής να ανακοινώσει από τώρα την «υποσχετική» που έλαβε από την Κυβέρνηση για αύξηση του προϋπολογισμού του Τεχνικού προγράμματος μέχρι το Σεπτέμβρη, θα αναμένουμε για το καλό της περιοχής και προφανώς θα επανατοποθετηθούμε όταν είναι η ώρα. Σε κάθε περίπτωση, καλό θα είναι να ανακοινώνουν αποτελέσματα και όχι υποσχέσεις.Εάν δε, παρουσιάζουν ως επίτευγμα τους τη διαβούλευση με τους Δημάρχους,το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι τους καλωσορίζουμε στο χώρο της Αυτοδιοίκησης.
Εμείς ως υπεύθυνη πολιτική παράταξη θα συνεχίσουμε να προτείνουμε προοδευτικές αναπτυξιακές και κοινωνικές πολιτικές γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τα έργα δεν ανήκουν σε κανέναν Περιφερειάρχη και σε καμία περιφερειακή αρχή.

Ανήκουν στους πολίτες και εμείς αυτούς θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε’’.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr