background img
banner
banner

Κερδήθηκε η ένσταση, πάει «πίσω» το Ε.Κ.Α.ΜΕ.

ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΩΝ Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΥΠΟΕΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΩΝ ΠΛΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΑ

Περαιτέρω καθυστέρηση στην έναρξη των εργασιών για την ανέγερση των νέων εγκαταστάσεων του Ε.Κ.Α.ΜΕ. προκαλεί η καθυστέρηση οριστικής ανάθεσης του έργου, καθώς η δεύτερη εταιρεία κέρδισε την ένσταση που είχε καταθέσει εις βάρος του προσωρινού μειοδότη. Αντιθέτως, το έργο της ανάπλασης των πλατειών του κέντρου και των δρόμων πέριξ αυτών φαίνεται πως ξεκινά τις επόμενες ημέρες καθώς ήδη… μπήκε το νερό στο αυλάκι.

Ειδικότερα, τον περασμένο Σεπτέμβρη που είχαν ανοιχτεί οι προσφορές για το έργο του Ε.Κ.Α.ΜΕ. είχε οριστεί προσωρινός ανάδοχος η εταιρεία «Α.Γ.Τ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ AGT CONSTRUCTIONS A.T.E.» έκανε έκπτωση 45,99% η οποία έχει επιλεγεί να κατασκευάσει και το έργο της ανάπλασης. Ωστόσο, η δεύτερη «Α.Τ.Ε.Σ.Ε. Α.Ε.» κατέθεσε ένσταση την οποία και κέρδισε. Υπενθυμίζεται ότι φορέας υλοποίησης του έργου είναι ο Δήμος Αιγιαλείας, με βάση την από τον Μάρτιο του 2018 Προγραμματική σύμβαση, που έχει υπογραφεί.

Υπάρχει δικαίωμα έφεσης…

Ερωτηθείσα από τo protionline.gr για την διαδικασία που ακολουθείται, η αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Βάσω Ψυχράμη είπε πως η εταιρεία AGT έχει το δικαίωμα έφεσης, έτσι εάν προχωρήσει σε μία τέτοια πράξη τότε η οριστική ανάθεση θα καθυστερήσει κι άλλο, διότι θα πρέπει να εκδικαστεί και στη συνέχεια να κινηθούν οι διαδικασίες για τον νέο ανάδοχο.
Αντιθέτως, η AGT θα εκτελέσει το έργο της ανάπλασης των πλατειών Αγ. Λαύρας και Τρίγωνης Πλατείας και των περιμετρικών αυτών οδών, εκτιμώμενης αξίας 3 εκατ. ευρώ, με τη σύμβαση να έχει ήδη υπογραφεί.

Απόφαση για τα χρήματα του υποέργου της ΔΕΗ στην επόμενη Οικονομική Επιτροπή

Σε ό,τι αφορά την έναρξη των εργασιών στις αρχές Μαΐου όπως είχε προσδιοριστεί, όπως τόνισε η κ. Ψυχράμη, ΄΄προέχει η εκτέλεση εργασιών υπογειοποίησης από την ΔΕΗ οι οποίες, όπως μας έχει διαβεβαιώσει η ΔΕΗ, από τη στιγμή που θα ξεκινήσουν, θα διαρκέσουν ένα μήνα΄΄. Σύμφωνα με τα λεγόμενα της αντιδημάρχου, τα χρήματα για το υποέργο της ΔΕΗ έχουν εκταμιευθεί, απομένει μόνο να ληφθεί απόφαση από την Οικονομική Επιτροπή του δήμου για τον ορισμό του υπαλλήλου ο οποίος θα προχωρήσει στην κατάθεση των χρημάτων στην ΔΕΗ για να ξεκινήσει. ΄΄Από εκεί και πέρα, ο εργολάβος μας έχει πει πως είναι έτοιμος και ότι μπορεί να ξεκινήσει και τον Μάιο, πράγμα που σημαίνει πως μόλις ολοκληρωθεί το υποέργο από τη ΔΕΗ, ξεκινά το κυρίως έργο κάτι που είναι εφικτό να γίνει και τον Ιούνιο΄΄, πρόσθεσε η κ. Ψυχράμη.

Παράλληλα, θα πρέπει να γίνει και η ενημέρωση των καταστηματαρχών του κέντρου έτσι ώστε να προκληθούν όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα κατά την διάρκεια εκτέλεσης του έργου. Έτσι, η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου, σε συνεργασία με τον ανάδοχο, θα αναζητήσουν τον πιο γρήγορο τρόπο ώστε να μην επιβαρυνθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα το εμπορικό κέντρο της πόλης, εξαιτίας των εργασιών.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο χρηματοδοτείται από τις «Δράσεις αστικής ανάπτυξης ιστορικών, εμπορικών και τουριστικών κέντρων της Περιφέρειας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτική Ελλάδα ΕΣΠΑ 2014-2020, με συνολικό προϋπολογισμό 3.215.815,25 €. Κύριος και φορέας κατασκευής του έργου θα είναι ο δήμος Αιγιαλείας με επιβλέπουσα υπηρεσία την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr