background img
banner
banner

Κορωνοϊός ώρα «μηδέν» στον αθλητισμό

ΆΓΓΕΛΟΣ ΔΑΝΙΗΛ: «ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΜΕ ΝΕΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ»

Φουντώνει η ανησυχία για το παρόν και το μέλλον του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Σενάρια δίνουν και παίρνουν για τις αλλαγές που θα φέρει η εποχή του κορωνοϊού, με τα περισσότερα να έχουν κοινό παρανομαστή μειώσεις σε συμβόλαια και γενικές αμοιβές.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αχαΐας Άγγγελος Δανιήλ, κάνει μέσω του protionline.gr τις δικές του εκτιμήσεις και προβλέψεις για την κατάσταση της επόμενης μέρας στο ποδόσφαιρο.

Δύσκολη η επόμενη μέρα

«Πιστεύω ότι η επόμενη μέρα για το Ελληνικό Ποδόσφαιρο θα είναι πάρα πολύ δύσκολη πέρα από την αβεβαιότητα για το τέλος της αγωνιστικής δραστηριότητας -που πιστεύω ότι κανείς δεν ξέρει πότε θα τελειώσει κι αν τελειώσει ποτέ- η επανεκκίνησή του θεωρώ θα είναι το πιο δύσκολο για όλους. Ήδη η οικονομική ζημιά για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο είναι τεράστια. Σκεφτείτε η ακύρωση ουσιαστικά του euro 2020 Champions League, Europa League και την επικείμενη ματαίωση κορυφαίων πρωταθλημάτων της Ευρώπης, ουσιαστικά ανατρέπουν όλο το ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι.»

Δεν μας επιτρέπεται προγραμματισμός

«Το κακό είναι ότι σε όλο αυτόν τον πόλεμο, δεν φαίνεται ότι μπορούμε να προγραμματίσουμε τίποτα. Η εξάπλωση του ιού και η αντιμετώπισή του είναι κάτι που αυτή τη στιγμή κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα το τέλος του. Άλλες χώρες μέχρι τώρα αντιμετωπίζουν ήπιες καταστάσεις και άλλες επώδυνες.»

Ενωμένοι και μετά την πανδημία

«Σαν λαός αυτή τη στιγμή δείχνουμε μια απίστευτη θετική αντίδραση και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους. Ο Ελληνικός λαός δείχνει ότι σωστά σκέφτεται και σωστά αντιδρά σε αυτόν εδώ τον πόλεμο. Πάντα πίστευα ότι ο Έλληνας στα δύσκολα είναι ενωμένος, αρκεί αυτό να συνεχιστεί και μετά την πανδημία. Να μην υποπέσουμε πάλι σε λάθη του παρελθόντος που δυστυχώς διαίρεσαν τους Έλληνες.»

Επανεκκίνηση με άλλους όρους το ποδόσφαιρο

«Η επόμενη όμως μέρα για το ποδόσφαιρο, θα είναι πάρα πολύ διαφορετική. Θεωρώ ότι οι οικονομικές πληγές αυτής της πανδημίας, θα είναι τέτοιες που το ποδόσφαιρο θα ζήσει απίστευτες στιγμές… Τα μπάτζετ θα μειωθούν δραστικά, οι μεγάλοι επενδυτές θα σταματήσουν να χρηματοδοτούν, τα «χρυσά συμβόλαια» θα εκλείψουν. Το τελευταίο βέβαια δεν μπορεί να θεωρηθεί και αρνητικό ίσως μάλλον θα είναι από τα θετικά αυτής της κρίσης. Οι φίλαθλοι που γέμιζαν τα γήπεδα θα μειωθούν και αυτοί. Πάμε δηλαδή σε μια επανεκκίνηση με διαφορετικούς όρους.
Εδώ ακριβώς είναι το σημείο που μπορούμε μέσα από αυτή την κρίση, να δημιουργήσουμε μια καινούρια αντίληψη και κουλτούρα για το ποδόσφαιρο. θα πρέπει να ξαναδούμε την διάρθρωση του ποδοσφαίρου και το σκοπό του, πράγμα που πιστεύω ότι τα τελευταία χρόνια είχαμε ξεφύγει.»

Με τον Γιάννη Καρανικόλα

Οικονομικός κίνδυνος στο ερασιτεχνικό

«Όσον αφορά την Ένωσή μας και γενικότερα το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, φοβάμαι ότι η επόμενη μέρα θα είναι πιο δύσκολη από το επαγγελματικό. Πιστεύω ότι οι παράγοντες που ασχολούνται με το ερασιτεχνικό, θα μειωθούν αρκετά. Ανεπαίσθητα και οι ερασιτεχνικές ομάδες. μέσα από αυτά τα συντρίμμια θα πρέπει να ξαναδούμε και να ανασυντάξουμε τον όρο ερασιτέχνης, είτε αυτός είναι παράγοντας, είτε ποδοσφαιριστής, είτε προπονητής, είτε διαιτητής.

Για το τι είναι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, τα τελευταία χρόνια είχαμε χάσει την έννοιά του, ξεφεύγοντας με αμοιβές ποδοσφαιριστών, προπονητών διαιτητών και όλων των εμπλεκόμενων σ’ αυτό. Ίσως θέματα ενοποιήσεων ομάδων και αμοιβών προς όλους, θα πρέπει να προβληματίσουν όλους μας».

…Θωρακισμένη η ΕΠΣ Αχαΐας

«Κλείνοντας να πω –για να ευλογήσουμε και τα γένια μας- ότι αυτή η κρίση βρήκε την Ένωσή μας θωρακισμένη οικονομικά, αλλά και κοινωνικά. Να θυμίσω ότι η ΕΠΣ Αχαΐας ήταν η πρώτη που έκλεισε σε όλη την χώρα μας, αν και κατηγορηθήκαμε γι’ αυτό από κάποιους …έξυπνους ανά την Ελλάδα. Από την πλευρά μας βοηθήσαμε να περιορίσουμε άμεσα την εξάπλωση του ιού, θα προσπαθήσουμε το επόμενο διάστημα ψηφιακά. Ψηφιακά αλλά και με διαφορές συγκεντρώσεις όταν επιτραπεί θα προσπαθήσουμε να προετοιμάσουμε όλους τους εμπλεκόμενους για την επόμενη μέρα, θα είμαστε δίπλα σε όλους ώστε να ξαναχτίσουμε το άθλημα το οποίο αγαπάμε τόσο πολύ».


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr