background img
banner
banner

Κορωνοϊός : 10 νέα κρούσματα, στα 2.576 τα συνολικά – 139 θάνατοι

Ένας μόλις θάνατος ασθενούς με κορωνοϊό σημειώθηκε σήμερα ανεβάζοντας τον τραγικό απολογισμό στους 139.

Τα συνολικά κρούσματα ανέρχονται στα 2.576 μετά την επιβεβαίωση 10 νέων κρουσμάτων σήμερα, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας κατά την επίσημη ενημέρωση για τις εξελίξεις σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο.

Εκ των κρουσμάτων, τα 589 σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό.

Σε ΜΕθ νοσηλεύονται 41 συμπολίτες μας, με μέση ηλικία τα 67 έτη. Επιπρόσθετα 71 άτομα εξήλθαν από τις ΜΕΘ, ενώ 72.000 κλινικά δείγματα έχουν ελεγχθεί στη χώρα μας.

«Κανένα σύστημα υγείας δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μαζική ροή κρουσμάτων, εμείς γλυτώσαμε από το κακό, όχι χωρίς απώλειες», είπε ο κ. Τσιόδρας.

Είπε ακόμα για τα μέτρα προστασίας και την χρήση μάσκας ίσως να φαίνεται παράλογο ότι τώρα τοποθετηθήκαμε έτσι και πριν από λίγο καιρό αλλιώς. Τότε ήμασταν σε ένα απαγορευτικό, υπογράμμισε. Και το απαγορευτικό ήταν τότε αρκετό.

«Τώρα, όμως οι συνθήκες είναι άλλες. Η χρήση της μάσκας θα είναι συμπληρωματικό μέτρο για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και οι οργανισμοί στηρίζουν την στρατηγική μας. Σε τέτοια θέματα είναι δύσκολο να υπάρχει ομοφωνία. Τώρα είπε που θα υπάρχει συγχρωτισμός θα είναι ο χορός της αβεβαιότητας με την πρακτική λογική» κατέληξε.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΛΛΑΔΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr