background img
banner
banner

Μικρή μείωση των τροχαίων παρά τις περιορισμένες μετακινήσεις

ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Οι μειωμένες μετακινήσεις του τελευταίου διαστήματος λόγω κορωνοϊού δεν μείωσαν τον αριθμό των τροχαίων ατυχημάτων στον βαθμό που θα περίμενε κανείς. Ο φετινός Μάρτιος είχε περίπου όσα τροχαία είχε και ο περσινός στους δρόμους της Δυτικής Ελλάδας, ενώ σημειώθηκε και ένα θανατηφόρο περισσότερο…

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας έκανε ως συνήθως γνωστά συνολικά στοιχεία που αφορούν στα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης που συνέβησαν, κατά τη διάρκεια του μήνα Μαρτίου του έτους 2020, στην εδαφική αρμοδιότητα των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας σημειώθηκαν 27 τροχαία ατυχήματα έναντι 30 που είχαν συμβεί τον Μάρτιο του έτους 2019. Ειδικότερα σημειώθηκαν : 3 θανατηφόρα ατυχήματα έναντι 1 τον Μάρτιο του έτους 2019. 2 τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό έναντι 3 τον Μάρτιο του έτους 2019. 22 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμων έναντι 26 τον Μάρτιο του έτους 2019.

Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν στην Περιφέρεια καταγράφηκαν συνολικά 33 παθόντες έναντι 36 τον Μάρτιο του έτους 2019:

Ειδικότερα καταγράφηκαν: 3 νεκροί έναντι 1 τον Μάρτιο του έτους 2019. 2 σοβαρά τραυματίες έναντι 3 τον Μάρτιο του έτους 2019. 28 ελαφρά τραυματίες έναντι 32 τον Μάρτιο του έτους 2019.
Tα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν : Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα Οδήγηση υπό την επήρεια μέθης Παραβίαση προτεραιότητας Αίτια αναφερόμενα σε οδηγούς.

Δράσεις τροχονομικής αστυνόμευσης

Οι Υπηρεσίες Τροχαίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό, που προβλέπει αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, καθώς και για την πρόληψη και αποτροπή των ατυχημάτων σε όλο το οδικό της δίκτυο.

Ενδεικτικά, το μήνα Μάρτιο του έτους 2020 συγκροτήθηκαν από τις Υπηρεσίες Τροχαίας 222 συνεργεία αλκοολομέτρησης, ενεργήθηκαν 3.175 έλεγχοι διερεύνησης μέθης και διαπιστώθηκαν 81 παραβάσεις. Επιπλέον, το ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν εκτός των άλλων και 1.124 επικίνδυνες παραβάσεις. Ειδικότερα βεβαιώθηκαν: 439 για υπερβολική ταχύτητα, 117 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση, 165 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση, 41 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, 12 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 16 για παραβίαση προτεραιότητας, 27 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 33 για αντικανονικό προσπέρασμα, 8 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων, 81 για Κ.Τ.Ε.Ο., 59 για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά, 26 για επικίνδυνους ελιγμούς κατά την οδήγηση.

Με αμείωτη ένταση η ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζει τους ελέγχους και κόβει πρόστιμα…

Για μία ακόμη χθες το κέντρο του Αιγίου παρουσίασε εικόνα… ενεργής πόλης, με τις ουρές εξωτερικά των τραπεζικών καταστημάτων να… περνούν δρόμους και καταστήματα… Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται οι έλεγχοι και στην περιοχή για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού συνεχίζονται και μάλιστα με αμείωτη ένταση.
Από την 06:00 ώρα της 23-03-2020 μέχρι χθες 6-4-2020 είχαν βεβαιωθεί συνολικά 1.509 παραβάσεις που επισύρουν αντίστοιχα διοικητικά πρόστιμα για μετακινήσεις χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις. Στην Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας βεβαιώθηκαν 681 παραβάσεις, περίπου διπλάσιες από τις Διευθύνσεις των άλλων νομών της Δυτικής Ελλάδας. Σε όλες τις προαναφερόμενες περιπτώσεις επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 150 ευρώ.

Μόνο την Κυριακή 5 Απριλίου, στη Δυτική Ελλάδα βεβαιώθηκαν συνολικά 101 παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα. Παράλληλα για τη λειτουργία καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κ.λπ.) παρά την σχετική απαγόρευση βεβαιώθηκαν δύο παραβάσεις και συνελήφθησαν δύο άτομα στην Αχαΐα. ΄΄Παρακαλούμε τους πολίτες για την συνεργασία τους και την υπεύθυνη στάση τους ως προς την τήρηση των μέτρων. Η αποφυγή και ο περιορισμός της διάδοσης του κορωνοϊού είναι υπόθεση όλων μας΄΄, αναφέρεται από τη ν ΕΛ.ΑΣ.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr