background img
banner
banner

Πανελλήνιες 2020: Η επαναλειτουργία των σχολείων δεν επηρεάζει την εξεταστέα ύλη – Μόνο ό,τι διδάχθηκε μέχρι το «λουκέτο»

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Η ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ

Ενάμιση μήνα, προκειμένου να προετοιμαστούν για τις εξετάσεις, έχουν στη διάθεσή τους οι υποψήφιοι των Πανελλήνιων 2020.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως παρουσίασε χθες το συνολικό σχέδιο της κυβέρνησης για τα σχολεία και για τις Πανελλήνιες 2020. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που ανακοίνωσε, στις 15 Ιουνίου θα ξεκινήσουν οι Πανελλήνιες 2020 για τα Γενικά Λύκεια, ενώ μια ημέρα αργότερα, στις 16 Ιουνίου, θα εξεταστούν στο πρώτο μάθημα οι υποψήφιοι από τα ΕΠΑΛ.

Η κυρία Κεραμέως σημείωσε ότι το αναλυτικό πρόγραμμα για τις Πανελλήνιες 2020 θα εκδοθεί έγκαιρα, στο επόμενο διάστημα. Σε ό,τι αφορά τα μέτρα που θα ληφθούν για τις Πανελλήνιες 2020, η υπουργός εξήγησε ότι «αναμένονται οι οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας για επιμέρους πτυχές του τρόπου διεξαγωγής των εξετάσεων.»

Πανελλήνιες 2020: Τι ισχύει για την εξεταστέα ύλη

Με την ανακοίνωση των ημερομηνιών έναρξης των Πανελλήνιων 2020 παύει η σχετική αγωνία των υποψηφίων, οι οποίοι μέχρι πρότινος προετοιμάζονταν για τις εξετάσεις δίχως χρονικό ορίζοντα.

Ο δεύτερος «βραχνάς» για τους υποψηφίους αφορά την εξεταστέα ύλη, με αρκετούς -γονείς και μαθητές- να ρωτούν αν η επαναλειτουργία των σχολείων θα επιφέρει αλλαγές. Μιλώντας σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως έβαλε τέλος σε αυτά τα σενάρια επαναλαμβάνοντας ότι η ύλη έχει μειωθεί σημαντικά και περιορίζεται «σε όσα είχαν διδαχθεί προς της αναστολής λειτουργίας των σχολείων.»

Να σημειωθεί ότι η κυρία Κεραμέως, με εγκύκλιο που υπέγραψε την Τρίτη, κάλεσε τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Εργου και τους εκπαιδευτικούς Δ.Ε των Γενικών Λυκείων της χώρας να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή στην Κεντρική Επιτροπή των Πανελλαδικών Εξετάσεων ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων έτους 2020. Πρόκειται για την επιτροπή που θα επιλέξει τα θέματα των Πανελλήνιων 2020 και που σύμφωνα με τον εκπαιδευτικό αναλυτή Στράτο Στρατηγάκη η αποστολή της φέτος είναι ιδιαίτερα δύσκολη.

https://www.iefimerida.gr/


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr