background img
banner
banner

Παρατείνεται το λουκέτο στα σχολεία λόγω κορωνοϊού

Παράταση της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών έως τις 10 Μαϊού, με ΚΥΑ που αναμένεται σήμερα.

Η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση, αναμένεται να δημοσιευθεί σήμερα και θα παρατείνει την προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών, όπως αυτή ρυθμιζόταν στην προηγούμενη ΚΥΑ.

Έτσι θα γίνουν οι πανελλήνιες 2020

Μετά το «ψαλίδι» στην ύλη για τις πανελλήνιες 2020, το υπουργείο Παιδείας βάζει μπροστά τις μηχανές για να δημιουργήσει ένα ασφαλές περιβάλλον για την διεξαγωγή τους. Όπως είπε και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως οι πανελλήνιες 2020 θα γίνουν κανονικά αλλά πιθανότατα θα πραγματοποιηθούν το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών», έρχονται αλλαγές στις Πανελλήνιες 2020 και στον τρόπο διεξαγωγή τους. Συγκεκριμένα, θα εξετάζεται μόνο ένα μάθημα από μία μόνο κατεύθυνση την ημέρα προκειμένου να μην υπάρχει συγχρωτισμός ενώ υπάρχει πρόβλεψη για 5 έως 8 μαθητές ανά αίθουσα.

Η υπουργός Παιδείας μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, επανέλαβε τον στόχο να γίνουν οι εξετάσεις όσο πιο κοντά γίνεται στην καθιερωμένη ημερομηνία και πως στόχος είναι «να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στον Ιούλιο, ιδανικά μέχρι τις 15 Ιουλίου». Σε κάθε περίπτωση ξεκαθάρισε οι αποφάσεις της κυβέρνησης θα καθοριστούν από τις συστάσεις των επιστημόνων.

Την Πέμπτη ανακοινώθηκε επίσημα η μείωση της εξεταστέας ύλης. Οι μαθητές θα εξεταστούν στην ύλη που διδάχθηκε μέσα στις τάξεις έως τις 11 Μαρτίου, οπότε και έκλεισαν τα σχολεία όλης της χώρας.

Σήμερα Παρασκευή, συνεδριάζει η αρμόδια επιτροπή για το θέμα της αναστολής λειτουργίας των σχολείων. Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ότι «προφανώς θα υπάρξει παράταση» και πως το υπουργείο θα πρέπει να λάβει μέτρα για μια μικρή επέκταση του σχολικού έτους και την μείωση της διάρκειας της διδακτέας ώρας, «ώστε να γίνουν πιο εντατικά τα μαθήματα».


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr