background img
banner
banner

Πότε η κυβέρνηση θα ανακοινώσει σταδιακή άρση των μέτρων

Καλοκαίρι θα κάνουμε, αλλά θα προετοιμαστούμε σκληρά για ενδεχόμενο νέο κύμα του ιού το φθινόπωρο, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Παράλληλα, ο Στέλιος Πέτσας, αναφερόμενος στην άρση των μέτρων τόνισε «Να τηρήσουμε ευλαβικά τα μέτρα μέχρι τις 27 Απριλίου και κατόπιν θα προχωρήσουμε σε σταδιακή άρση μέτρων. Θα είναι μακρόσυρτη. Όσο πλησιάζουμε στις 27 θα δούμε ποιοι περιορισμοί θα αρθούν πρώτοι».

Ο Στέλιος Πέτσας μίλησε για τη στήριξη που χρειάζεται η ελληνική οικονομία όταν θα περάσει η πανδημία για να ξανασταθεί στα πόδια της. «Πλησιάζουμε το χρονικό ορόσημο και φτάνουμε σε νέες ανακοινώσεις όσον αφορά στα μέτρα που έχουν παρθεί για τον κορωνοϊό. Το ένα είναι για τα πρόστιμα και το άλλο για ενδεχόμενη παραβατική συμπεριφορά κάποιων που θα προσπαθήσουν να πάνε στην επαρχία είτε από τις εθνικές οδούς είτε από τις παλιές εθνικές οδούς» είπε αρχικά.

«Για τα νησιά ξεκαθάρισε ότι «δεν επιβεβαιώνουμε διάφορα ρεπορτάζ που μιλούσαν για μαζικές αφίξεις σε νησιά. Έχουμε ζητήσει από την ΑΑΔΕ να μας υποδείξει πόσοι ζήτησαν να αλλάξουν τόπο κατοικίας» πρόσθεσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ και ξεκαθάρισε ότι «τα διόδια δεν κλείνουν, αλλά θα παρθούν αυστηρότερα μέτρα».

Για το αν θα υπάρχει μεγαλύτερη αστυνόμευση την Κυριακή του Πάσχα τόνισε: «Δεν μπορεί να υπάρχει ένας αστυνομικός σε κάθε αυλή σε κάθε γειτονιά. Δεν ψήνουμε στις αυλές μας, το φετινό Πάσχα θα είναι διαφορετικό».

Ξεκαθάρισε ότι με την παρούσα εικόνα: «Αν πάμε όπως πάμε τώρα, θα κάνουμε καλοκαίρι και θα πρέπει να προετοιμαστούμε για το φθινόπωρο όπου ενδεχομένως θα δεχτούμε και δεύτερο κύμα του κορωνοϊού».

Για τις πανελλαδικές εξετάσεις επιβεβαίωσε ότι «θα έχετε ανακοινώσεις μέσα στις επόμενες μια δυο μέρες για την ύλη. Ο χρονικός ορίζοντας θα είναι το καλοκαίρι κι όχι το φθινόπωρο, όσον αφορά στην περίοδο διεξαγωγής των πανελληνίων. Όσον αφορά γενικά τα σχολεία δεν είναι ξεκάθαρο τι θα γίνει. Υπάρχει συνεννόηση σε πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο και λαμβάνουμε όλες τις παραμέτρους υπόψιν».


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΛΛΑΔΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr