background img
banner
banner

Σίγουρος πρωταθλητής ο Παναιγιάλειος

ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ Η ΑΧΑΪΚΗ – ΟΙ ΕΝΩΣΕΙΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΠΗ

Η ΕΠΟ παραδίδει την «σκυτάλη» στις κατά τόπους Ενώσεις, με σκοπό να κρίνουν από δική τους ευθύνη και να διαχειριστούν με τον καλύτερο και επιτρεπτό τρόπο τις αποφάσεις τους για την τύχη των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων.

Άλλωστε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης με νομοθετική διάταξη, αφήνει το ελεύθερο στις Ενώσεις να τροποποιήσουν τις αρχικές προκηρύξεις, εφ΄ όσον οι εξελίξεις στα πρωταθλήματα των νομών δεν συμπίπτουν, ώστε να παρθεί μια γενική απόφαση στο πανελλήνιο.

Πάει για πρόωρος πρωταθλητής ο Παναιγιάλειος

Το σίγουρο είναι ότι έχει περιοριστεί η διάθεση για την εξέλιξη των πρωταθλημάτων, με τις περισσότερες ποδοσφαιρικές αρχές των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων να σκέφτονται περισσότερο από κάθε άλλο την οριστική διακοπή.

Κάπως έτσι μάλλον προτίθεται να πράξει και η Ένωση Αχαΐας, όπως αναλύονται τουλάχιστον τα πρώτα μηνύματα που λαμβάνουμε πληροφοριακά. Τι σημαίνει αυτό; Απλά πως ο Παναιγιάλειος ως πρωταθλητής στον όμιλό του και πρώτος στην ειδική βαθμολογία, μπορεί δικαίως να λάβει το χρίσμα του τελικού πρωταθλητή, κερδίζοντας παράλληλα την άνοδο για την Γ΄ Εθνική.
Βέβαια ανάλογα με τις αποφάσεις της ΕΠΟ για το πώς θα λειτουργήσουν οι όμιλοι στην Γ΄ Εθνική κατηγορία, από την ΕΠΣ Αχαΐας θα πραγματοποιηθεί μια προσπάθεια, ώστε να δικαιωθεί με άνοδο και η Αχαϊκή, που ήταν πρωταθλήτρια στον 1ο όμιλο, κατέχοντας όμως την 2η θέση στην ειδική βαθμολογία.

 

Το …παλεύουν στην Αχαϊκή για άνοδο στη Γ΄ Εθνική

Βέβαια τα σενάρια που έχουν διαρρεύσει και ορίζουν σαν σίγουρο πρωταθλητή τον Παναιγιάλειο, δεν έμειναν κρυφά από τους ανθρώπους της Αχαϊκής. Στην Κάτω Αχαγιά θεωρούν αποτυχία την παραμονή τους στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, έχουν ξεκινήσει έναν αγώνα να επωφεληθούν με τη σειρά τους την παρουσία τους στην Γ΄ Εθνική. Στην περίπτωση που η τελική απόφαση της ΕΠΣΑ ορίσει μόνο τον Παναιγιάλειο για την άνοδο, θα προβάλλουν έντονες αντιδράσεις. Ήδη έχουν ξεκινήσει επαφές με ανθρώπους στην Αθήνα, στοχεύοντας να μετατρέψουν την κατάσταση σύμφωνα με τα δικά τους συμφέροντα.

Βασίζονται στην καλή διάθεση που δείχνει η ΕΠΣ Αχαΐας για να προωθήσει και την Αχαϊκή στην Γ΄ Εθνική, στην οποία πιστεύεται ότι την ερχόμενη σεζόν δεν θα δηλώσουν συμμετοχή όλες οι ομάδες, οπότε θα πρέπει να καλυφθούν κάποιες κενές θέσεις. Ακόμα στη χειρότερη (δύσκολη) περίπτωση, να γίνουν οι όμιλοι υπεράριθμοι.

Αντιδράσεις στη ζώνη κινδύνου της Γ΄ Εθνικής

Τα σωματεία που διαθέτουν μαθηματικές ελπίδες για να αποφύγουν τον υποβιβασμό στην Γ΄ Εθνική, βρήκαν την ευκαιρία να αντιδράσουν και να διαμαρτυρηθούν, όταν κυκλοφόρησε το σενάριο ότι θα χάσουν την κατηγορία όλες οι ομάδες που βρίσκονται κάτω από την γραμμή παραμονής. Με τη δικαιολογία πως μπορούν να ανακάμψουν στην περίπτωση που συνεχιστούν τα πρωταθλήματα, ασκούν έντονες πιέσεις στην ΕΠΟ, η οποία πλέον δυσκολεύεται να καταλήξει σε κάποιες ουσιαστικές και οριστικές αποφάσεις.

Άνοδος και υποβιβασμός από την Γ΄ Εθνική

Οι ομάδες που προηγούνται στους 8 ομίλους της Γ΄ Εθνικής, λογικά θα πάρουν το χρίσμα του πρωταθλητή και την άνοδο στην Φούτμπολ Λιγκ. Από τον 7ο όμιλο δηλαδή που συμμετέχουν οι ομάδες του νομού μας, ο πρωτοπόρος Αστέρας Βλαχιώτη θα κερδίσει και την άνοδο.

Καλά είναι τα μέχρι στιγμής μαντάτα για Διαγόρα Βραχνεΐκων και Θύελλα Πατρών, που είναι πολύ πιθανόν να διατηρηθούν στην Γ΄ Εθνική, αν ισχύσει το σενάριο υποβιβασμού των ομάδων που απέχουν πάνω από 5 βαθμούς από την ζώνη υποβιβασμού.

Σε αυτή την περίπτωση θα «πέσουν» από τον 7ο όμιλο στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα οι: Πανγυθεατικός, Ολυμπιακός Ζαχάρως, Πανηλειακός, Παναργειακός.

Πάντως όταν η ΕΠΟ αναφέρει τον Αύγουστο τον αριθμό των ομάδων που θα σχηματίζουν τους ομίλους, πιθανότατα να ψάχνουμε σωματεία, ώστε να συμπληρωθούν τα κενά, που μάλλον θα παρουσιάσουν οι περιορισμένες συμμετοχές.

Μπέρδεμα με τον κυπελλούχο Αχαΐας

Ένα ακόμα κεφάλαιο που παραμένει άγνωστο στο νομό μας, είναι τι θα συμβεί με τον κυπελλούχο. Ως γνωστόν στο ξεκίνημα του κυπέλλου Ελλάδας, λαμβάνουν μέρος οι κυπελλούχοι όλων των Ενώσεων.

Στη δική μας περίπτωση έχουμε φτάσει στην προημιτελική φάση και τα ζευγάρια που περίμεναν να αναλάβουν δράση, ήσαν: Παναιγιάλειος – Αρης, Κεραυνός – Θύελλα Πατρών, Αχαϊκή – Διαγόρας και Δόξα Παραλίας – Ατρόμητος.

Αν ισχύσει η διάδοση ότι κυπελλούχος θα αναδειχθεί η ομάδα που βρίσκεται στη μεγαλύτερη κατηγορία και με τους περισσότερους βαθμούς, τότε κατευθυνόμαστε στην Γ΄ Εθνική. Η Θύελλα Πάτρας είναι καλύτερη στην βαθμολογία από τον Διαγόρα, που όμως έχει παιχνίδι λιγότερο.

Άλλο μπέρδεμα κι αυτό. Γενικά διανύουμε μια δύσκολη περίοδο, με ρευστές όλες τις οριστικές αποφάσεις από ΕΠΟ και Ενώσεις κι όλα αυτά που έχουν ειπωθεί από τις δυο πλευρές μέχρι τώρα, πολύ πιθανόν στην πορεία να ανατραπούν. Ίδωμεν.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr