background img
banner
banner

Στη Βουλή το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού στα ΕΛΤΑ Αιγίου

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΧΑΙΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κατέθεσε η Βουλευτής Αχαΐας Χρίστινα Αλεξοπούλου, με αφορμή τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν στη λειτουργία του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ Αιγίου. Είχε προηγηθεί ρεπορτάζ του protionline.gr στο οποίο γινόταν γνωστή η τεράστια έλλειψη προσωπικού και η δυσλειτουργία που παρατηρείται εξαιτίας και των αδειών που δικαιούνται οι εργαζόμενοι. (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)

Σύμφωνα με την κ. Αλεξοπούλου, ΄΄βασικό ζήτημα αποτελεί η έλλειψη προσωπικού. Οι λιγοστοί υπάλληλοι, παρόλη την προσπάθεια που καταβάλλουν, δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στο σύνολο των υποχρεώσεών τους. Λόγω αυτού, καθυστερεί σημαντικά η διανομή στα χωριά του Αιγίου, όπου το ταχυδρομείο είναι το μοναδικό μέσο συναλλαγής των περισσοτέρων κατοίκων, ενώ σημειώνονται σημαντικές καθυστερήσεις και στην εξυπηρέτηση των πολιτών στα γκισέ του υποκαταστήματος. Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί περισσότερο λόγω των μέτρων κατά του κορωνοϊού, καθώς οι υπάλληλοι λαμβάνουν την αναγκαία άδεια για να βρίσκονται με τις οικογένειές τους΄΄.

Όπως τονίζει η Αχαιή βουλευτής, ΄΄βασικός στόχος της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η απρόσκοπτη λειτουργία του Κράτους. Ακόμα και εν μέσω των ιδιαίτερων συνθηκών που έχει δημιουργήσει η πανδημία, ο πολίτης πρέπει να εξυπηρετηθεί. Και προς αυτήν την κατεύθυνση οφείλουμε να εργαστούμε όλοι΄΄.

Τι ζητά από τον υπουργό

Η κ. Αλεξοπούλου ρωτά τον αρμόδιο υπουργό σε ποιες νομοθετικές ρυθμίσεις προτίθεται να προβεί προς τον σκοπό: α) Της ενίσχυσης του υπάρχοντος προσωπικού στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ Αιγίου, προκειμένου να εξυπηρετείται επαρκώς η ευρύτερη περιοχή και κυρίως τα χωριά, β) Της αντιμετώπισης του θέματος προϊσταμένης αρχής σε αυτό, ώστε να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας και γ) Της υποβοήθησης, της λειτουργίας του υποκαταστήματος, για όσο καιρό θα διαρκέσουν τα έκτακτα μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊού.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr