background img
banner
banner

«Στρατιώτες πρώτης γραμμής» αλλά η Πολιτεία τους αφήνει απλήρωτους

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ «ΠΟΙΟΤΙΚΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»

 «Τίθενται στην… πρώτη γραμμή, καθημερινά εξυπηρετούν αναξιοπαθείς και ηλικιωμένους, βρίσκονται εκτεθειμένοι εν καιρώ πανδημίας, η κυβέρνηση αναγνωρίζει την προσφορά τους, όμως σε πολλές περιοχές παραμένουν απλήρωτοι… Ο λόγος για τους εργαζόμενους στο «Βοήθεια στο Σπίτι» που ως έμπρακτη απόδειξη αναγνώρισης της αναγκαιότητας ύπαρξης της δομής, ζητούν αναγνώριση των συμβάσεών τους σε αορίστου, έστω και τώρα…».

Τα παραπάνω επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «Ποιοτική Αιγιάλεια», συμπαραστεκόμενη στους εργαζόμενους της δομής. Όπως κάνει γνωστό, ΄΄στον Δήμο Αιγιαλείας, οι εργαζόμενοι στη δομή μπορεί να έχουν εξοφληθεί και για τον μήνα Φεβρουάριο, ωστόσο στη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. δεν έχουν σταλεί ακόμη χρήματα για το 2020 ώστε να καλυφθούν τα λειτουργικά έξοδα της δομής. Παρά την σημαντική προσφορά στο κοινωνικό σύνολο των απασχολούμενων στη δομή – που καθίσταται ακόμη πιο ουσιαστική και αναγκαία εν μέσω πανδημίας –, η Πολιτεία ουσιαστικά μετακυλύει το βάρος στους δήμους, καθυστερώντας αισθητά τη ροή της χρηματοδότησής τους για τη λειτουργία του «Βοήθεια στο Σπίτι». Το γεγονός έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχουν καθυστερήσεις στη μισθοδοσία ακόμη και για τέσσερις μήνες σε γειτονικούς δήμους΄΄.

Σημειώνει ακόμη πως ΄΄με επιστολή του στον αρμόδιο υπουργό, ο Διαπεριφερειακός Σύλλογος Εργαζομένων ΒΣΣ Περ/ών Δ. Ελλάδος & Πελοποννήσου μεταφέρει την αγωνία των μελών του για τα δεδουλευμένα τους, επαναλαμβάνοντας τα αιτήματα για παροχή όλων των μέσων Ατομικής Προστασίας, αναγνώριση δικαιώματος του ανθυγιεινού επιδόματος σε όλες τις ειδικότητες των εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι», καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης και αναγνώριση των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου΄΄.

Η «Ποιοτική Αιγιάλεια» και η επικεφαλής της Βασιλική Ψυχράμη – θέτοντας σε προτεραιότητα την μισθοδοσία των εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι» και επί των ημερών της στην προεδρία της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.- συμπαρίστανται στους εργαζόμενους και ζητούν από την Πολιτεία να αποκαταστήσει άμεσα αυτή την αδικία και να αναγνωρίσει εμπράκτως τη σημαντική προσφορά τους στην κοινωνία, ειδικά σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr