background img
banner
banner

Βυθοκόρος με βελγική σημαία ελλιμενίστηκε στο λιμάνι του Αιγίου

ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΓΙΑ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΕΝΩ ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΕΞΕΛΘΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 14 ΗΜΕΡΕΣ…

Η έλευση ενός πλοίου στο λιμάνι του Αιγίου σε περίοδο περιορισμού των μετακινήσεων λόγω της πανδημίας, προβλημάτισε αρκετούς ιδίως από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι το εν λόγω πλοίο βρισκόταν στο Σαλέρνο της Ιταλίας. Παρόλα αυτά διαθέτει διεθνές πιστοποιητικό, το πλήρωμά του δεν νοσεί ενώ ουδείς είναι διατεθειμένος να βγει στη στεριά…

Πρόκειται για μία βυθοκόρο (πλωτό ναυπήγημα χωρίς δική του πρόωση που χρησιμοποιείται για εκβαθύνσεις, διανοίξεις, διαπλατύνσεις και γενικά τον καθαρισμό των βυθών, την αξιοποίηση διαμόρφωση ακτών για κατασκευή λιμενικών, τουριστικών κ.λπ. έργων) με σημαία Βελγίου, που απλώς χρησιμοποιεί το λιμάνι του Αιγίου καθώς, λόγω του κορωνοϊού δεν θα εκτελέσει προγραμματισμένες εργασίες σε άλλη τοποθεσία.

Θα παραμείνει στο Αίγιο για δύο μήνες και στη συνέχεια θα μεταβεί στην Αίγυπτο όπου και θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένες εργασίες σε λιμάνι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παραμονή του στο Αίγιο δεν εμπνέει ανησυχία, δεδομένου ότι είχε δραστηριοποιηθεί σε απόσταση 20 μιλίων από το λιμάνι του Σαλέρνο χωρίς να βγει στη στεριά.
Το πλήρωμά του αποτελείται από έντεκα Βέλγους, έναν Γερμανό και οκτώ Φιλιππινέζους οι οποίοι βάσει του ΦΕΚ 916/18-04-2020 είναι υποχρεωμένοι να παραμείνουν στο πλοίο για 14 μέρες.
Ανεξάρτητα όμως από αυτό, διαθέτουν προμήθειες ενώ έχουν διαβεβαιώσει πως δεν έχουν πρόθεση να εξέλθουν.

Πέραν αυτών και εκτός από το διεθνές πιστοποιητικό που προσκόμισε ο καπετάνιος του, το πλοίο προσάραξε στο Αίγιο με τη σύμφωνη γνώμη της Υγειονομικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και του νομίατρου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr