background img
banner
banner

Σιωπηρός εορτασμός, ηχηρή πίστη… | ΦΩΤΟ

ΤΟ ΑΙΓΙΟ ΤΙΜΗΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΟΥΧΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΡΥΠΗΤΗ ΜΕ ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΧΩΡΙΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

Χωρίς την λαμπρότητα άλλων χρόνων, αλλά με έντονη την πίστη ότι η Παναγία Τρυπητή, η μητέρα όλων των Αιγιωτών, θα βοηθήσει τον κόσμο να βγει και από τη δοκιμασία της πανδημίας, εορτάστηκε σήμερα Παρασκευή της Διακαινησίμου, Ζωοδόχου Πηγής, η πολιούχος και προστάτιδα του Αιγίου, Παναγία Τρυπητή. Πραγματοποιήθηκε δε περιφορά της Ιεράς Εικόνας σε δρόμους του Αιγίου μέσω ανοιχτού οχήματος, με την ευλογία Της να απλώνεται σε όλη την Αιγιάλεια, κυρίως όμως να εδρεύει σε κάθε ψυχή που εναποθέτει σε Αυτή τις ελπίδες της…

Για πρώτη φορά μακριά από το «σπίτι» της, το Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Τρυπητής που αποτελεί το «σήμα κατατεθέν» του Αιγίου, καθώς αναμένεται από μέρα σε μέρα να ξεκινήσει το έργο της ανάπλασής του, η θαυματουργή Εικόνα βρήκε… φιλόξενο καταφύγιο στον Μητροπολιτικό Ναό Φανερωμένης Αιγίου. Ελάχιστοι όμως ήταν οι πιστοί που εισήλθαν στον ναό να προσκυνήσουν, καθώς τα μέτρα ενάντια στην διασπορά του κορωνοϊού επέβαλαν την παρουσία αστυνομικής δύναμης στον προαύλιο χώρο της Μητρόπολης, μοιραία και επιβολή κυρώσεων σε όσους αδικαιολόγητα εξήλθαν από τα σπίτια τους.

Χθες τελέσθηκε Πανηγυρικός Εσπερινός κεκλεισμένων των θυρών όπως επίσης εψάλη και σήμερα το πρωί, ανήμερα της εορτής, Αρχιερατική Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου καθώς και του πρώην Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου.

Αμέσως μετά, πραγματοποιήθηκε πεζή περιφορά της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Τρυπητής στην οδό Μητροπόλεως, απ’ όπου μεταφέρθηκε σε αγροτικό όχημα στο οποίο επιβιβάστηκε και ο Μητροπολίτης και ξεκίνησε η περιφορά της σε κεντρικούς δρόμους της πόλης αλλά και περιμετρικά, για να καταλήξει περίπου είκοσι λεπτά αργότερα και πάλι στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Φανερωμένης.

Εν συνεχεία, η Εικόνα κρατήθηκε για λίγα λεπτά εκτός της κύριας εισόδου του ναού, όπου εψάλη δέηση σε κλίμα κατάνυξης, παρουσία των Μητροπολιτών και λιγοστών ιερέων για να τοποθετηθεί ακολούθως στο μέσον του ναού.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr