background img
banner
banner

Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Πάλι σε δυο ομίλους αλλά διευρυμένους

ΚΑΝΕΝΑΣ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μετά το ξεκαθάρισμα από την Επιτροπή Διοργανώσεων της ΕΠΟ να μοιράζει απλόχερα την εύνοια στους πρωτοπόρους, ουσιαστικά από την Αχαΐα προβιβάζεται μέχρι στιγμής μόνο ο Παναιγιάλειος. Σε περίπτωση που η Αχαϊκή δεν τον ακολουθήσει στην άνοδο για την Γ΄ Εθνική, τότε το σύνολο των σωματείων γίνεται 23, χωρίς να έχουμε ακόμα την απόφαση της ΕΠΣΑ για τον αριθμό των ομάδων που θα υποβιβαστούν.

Καλά είναι μέχρι στιγμής τα νέα από τον 7ο όμιλο της Γ΄ κατηγορίας. Αν δεν αλλάξει η πρώτη απόφαση που θέλει να παραμένουν στους ομίλους της Γ΄ Εθνικής οι θέσεις 2-10, σε αυτή την περίπτωση «σώζονται» τα σωματεία της Αχαΐας, Διαγόρας Βραχνεΐκων και Θύελλα Πατρών.

Χωρίς υποβιβασμό το φετινό πρωτάθλημα

Η απρόβλεπτη στάση των πρωταθλημάτων, άφησε ερωτηματικά σε ότι αφορά την άνοδο και τον υποβιβασμό. Η ΕΠΣ Αχαΐας παίρνοντας την κατάσταση στα χέρια της, προσπαθεί να περιορίσει τις αδικίες, να δικαιώσει όλα τα σωματεία που διέθεταν μαθηματικές ελπίδες. Αυτό φαίνεται να ισχύει ακόμα και για την ουραγό ΑΠΟ Αρόη, η οποία θα παραμείνει με όλες τις υπόλοιπες στην Α΄ κατηγορία.

Οι πληροφορίες που μας έρχονται από την Ένωση της περιοχής μας, είναι ότι για την αγωνιστική περίοδο 2020-21, η Α΄ κατηγορία θα διεξαχθεί πάλι σε δυο ομίλους, με την διαφορά ότι αυτή την φορά θα είναι διευρυμένοι. Να χωρέσουν δηλαδή όλα τα σωματεία που παρέμειναν στην κατηγορία, τα οποία θα συμπληρωθούν με τους προβιβασμούς από την Β΄ κατηγορία

Σίγουρη άνοδος για Ψαθόπυργο και Δόξα Νιφορεΐκων

Με το σενάριο παραμονής των: Διαγόρα και Θύελλα Π. στην Γ΄ Εθνική, τότε τα σωματεία στην Α΄ κατηγορία θα μείνουν 23 κατόπιν της ανόδου του Παναιγιάλειου. Στην περίπτωση που δεν βρεθεί κάποιο «παράθυρο» για την άνοδο και της Αχαϊκής, τότε θα πρέπει να συμπληρωθούν ακόμα πέντε ομάδες, ώστε να σχηματιστούν οι δυο όμιλοι των 14 σωματείων.

Από τον 1ο όμιλο ανέρχεται σίγουρα η πρωτοπόρος Δόξα Νιφορεΐκων και περιμένει να ευνοηθεί και ο 2ος της βαθμολογίας Πολύτεκνος.

Από τον 2ο όμιλο τη σιγουριά της ανόδου έχει ο πρωτοπόρος Ψαθόπυργος, στη συνέχεια το Α. Καστρίτσι, ακόμα και ο 3ος της βαθμολογίας Αετός Ρίου, αφού βαθμολογικά είναι καλύτερος από τον αντίστοιχο του άλλου ομίλου Ίκαρου Πετρωτού. Εφ’ όσον μπαράζ δεν γίνεται, θα ευνοηθεί στην περίπτωση ανόδου 5 σωματείων, ο Αετός Ρίου.

…Παίζεται και για 3 ομίλους η Β΄ κατηγορία

Ένα πιθανό σενάριο για την επόμενη αγωνιστική σεζόν στη Β΄ κατηγορία, είναι οι δυο όμιλοι να μετατραπούν σε τρεις. Το σίγουρο είναι ότι η ΕΠΣΑ ψάχνει να βρει λύσεις για την καλύτερη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων, περιορίζοντας παράλληλα και τα έξοδα των σωματείων.

Μια πρόταση λοιπόν που σίγουρα θα συζητηθεί, είναι να πάμε σε τρεις ομίλους, με ευνοϊκότερα γεωγραφικά κριτήρια.

Πιθανότερο σε έναν όμιλο η Γ΄ κατηγορία

Λογικά στην Γ΄ κατηγορία, θα διατηρηθεί η παράγραφος της προκήρυξης, σύμφωνα με την οποία ανέρχονται στην Β΄ κατηγορία, οι δυο πρωτοπόροι των ομίλων.

Από τον όμιλο που συμπεριλαμβάνει τις ομάδες της περιοχής μας δηλαδή, ευνοούνται η πρωτοπόρος Φλόγα Κάτω Καστριτσίου με την 2η της βαθμολογίας Αυτόνομη. Εδώ αδικημένη μπορεί να θεωρηθεί η ΑΕ Αιγίου, που περίμενε την λήξη του πρωταθλήματος και τα playoff, διεκδικώντας με πολύ καλές προϋποθέσεις την άνοδό της.

Από τον άλλο όμιλο που συμμετέχουν οι ομάδες από Πάτρα και Κάτω Αχαγιά, ο Ίκαρος Λακκόπετρας με την Γαλήνη που προηγούνται με διαφορά από τις άλλες θέσεις, θα κερδίσουν την άνοδο για την μεγαλύτερη κατηγορία.

Με κλήρωση ο κυπελλούχος

Στην κληρωτίδα θα μπουν τα 8 σωματεία του νομού μας που έχουν φτάσει στην προημιτελική φάση, για να αναδειχθεί ο κυπελλούχος κατόπιν κλήρωσης.
Θα δούμε κι αυτό τελικά να αναδεικνύεται ο κυπελλούχος ΕΠΣ Αχαΐας στη «ρουλέτα». Είναι η οριστική απόφαση της ΕΠΟ και απομένει να οριστεί η ημερομηνία της κλήρωσης, για να μάθουμε τον τυχερό φετινό κυπελλούχο.

«Εκπτώσεις» στις δηλώσεις συμμετοχής

Το θέμα του κορωνοϊού έχει επιφέρει ευαισθητοποίηση για τις πληγμένες ομάδες ανθρώπων, γεγονός που υποχρεώνει και την ΕΠΣ Αχαΐας, να λειτουργήσει «εκπτωτικά» στην τιμολόγηση των δηλώσεων συμμετοχής. Οπότε αναμένεται για όλες τις κατηγορίες μειωμένο κοστολόγιο στην υποχρέωση της δήλωσης.

Ακόμα θα ακολουθήσει πρόταση της ΕΠΣΑ προς την Επιτροπή Διαιτησίας, ώστε να λειτουργήσει μειωμένα τα εξοδολόγια διαιτησίας σε όλες τις κατηγορίες.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr