background img
banner
banner

Αλλάζει έδρα το Δημοτικό Συμβούλιο

ΣΕ ΕΙΔΙΚΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΜΕΝΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΟΙ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ

Όταν από το Αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου Αιγίου οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγίου μεταφέρθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του ανακαινισμένου τότε Πολιτιστικού Κέντρου, είχε θεωρηθεί ως προσωρινό. Πέρασαν ωστόσο αρκετά χρόνια για να εξευρεθεί ο χώρος που θα λειτουργεί αποκλειστικά για τις συνεδριάσεις του κορυφαίου οργάνου του δήμου Αιγιαλείας πλέον. Πρόκειται για την αίθουσα στα αριστερά, κατά την είσοδο, εντός του Πολιτιστικού Κέντρου, που αποκτά άλλη ταυτότητα αλλά και διαφορετική… βαρύτητα.

Από την αρχή άλλωστε είχε κριθεί πως ο χώρος του Πολιτιστικού Κέντρου που φιλοξενούσε τις συνεδριάσεις δεν ήταν ο κατάλληλος αφενός και αφετέρου χρησιμοποιείται και για άλλες δραστηριότητες, οπότε, εκ των πραγμάτων, έπρεπε κάθε φορά να γίνεται ειδική διαμόρφωση. Μάλιστα, όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Ντίνος, ΄΄υπήρξαν και ημέρες που θέλαμε να ορίσουμε συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου αλλά είχαν προγραμματιστεί εκδηλώσεις και την αναβάλαμε΄΄.

Ειδική διαμόρφωση μόνο για συνεδριάσεις

΄΄Από την αρχή της θητείας μας στον δήμο με τον Δημήτρη Καλογερόπουλο είχαμε βάλει στόχο την εξεύρεση μιας αίθουσας ώστε να φιλοξενεί τις συνεδριάσεις. Σκοπός μας ήταν να χρησιμοποιείται αποκλειστικά για συνεδριάσεις και να παραχωρείται εάν χρειαστεί αλλά μόνο για ανάλογου τύπου δράσεις, ώστε να μην στήνεται και ξεστήνεται ο εξοπλισμός. Κρίναμε ότι ο συγκεκριμένος χώρος είναι ο κατάλληλος. Το τελευταίο διάστημα προχωρήσαμε στην διαμόρφωση της αίθουσας ώστε να εξυπηρετεί τις ανάγκες μας. Οι παρεμβάσεις δεν είναι μεγάλες και θα καλυφθούν από ιδίους πόρους και προσωπικό του δήμου΄΄, ανέφερε ο κ. Ντίνος.

Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι θα αξιοποιηθεί ο υπάρχων εξοπλισμός με κάποια επισκευή, θα γίνει ελαιοχρωματισμός και θα τοποθετηθούν κουρτίνες. Ακόμη, στις σκέψεις είναι και η τοποθέτηση ενός video wall. Και μπορεί να στερείται θέσεων ακροατηρίου ο νέος χώρος, ωστόσο η συνεδρίαση θα γίνεται σε κοινή θέα, δεδομένου ότι η αίθουσα χωρίζεται με τζάμι από την είσοδο του κτιρίου.

Αμέσως μετά τα μέτρα…

Αναφορικά τέλος με το πότε θα «εγκαινιαστεί», ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου είπε πως η πρώτη συνεδρίαση θα γίνει στον νέο χώρο αμέσως μετά την λήξη των μέτρων της πανδημίας που υποχρεώνουν το Σώμα να συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΣΤΙΓΜΑ · ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr