background img
banner
banner

Αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα καφέ, μπαρ, εστιατορίων…

ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ- ΚΑΤΑΜΕΣΤΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ – ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΤΕΛΙΚΩΝ ΟΔΗΓΙΩΝ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Μπορεί η θερμοκρασία να χτύπησε «κόκκινο» και ο κόσμος να ξεχύθηκε στις παραλίες της Αιγιάλειας, τα παραλιακά καταστήματα ωστόσο παραμένουν κλειστά αναμένοντας το «πράσινο φως» του υπουργείου, το οποίο τελικώς δόθηκε προχθές και το άνοιγμα προσδιορίστηκε για την ερχόμενη Δευτέρα 25 Μαΐου μαζί με όλη την εστίαση- αναψυχή. Δειλά –δειλά και με συγκεχυμένες πληροφορίες για τον τρόπο που θα λειτουργήσουν, οι επαγγελματίες ξεκινούν να προετοιμάζονται για τη νέα πραγματικότητα, με την ελπίδα ότι οι επιχειρήσεις και οι τζίροι τους θα επιστρέψουν στην κανονικότητα…

Παραλία Άκολης

Το γεγονός ότι η περιοχή δεν διαθέτει οργανωμένη πλαζ, η λειτουργία των οποίων έχει ξεκινήσει, δεν πτόησε τους Αιγιαλείς με την επισκεψιμότητα στις παραλίες να ξεπερνά κάθε Μάιο. Οι θερμοκρασίες… Ιουλίου και ο καύσωνας αλλά και το γεγονός ότι για πολύ καιρό οι κάτοικοι της περιοχής ήταν κλεισμένοι στα σπίτια τους, τους ώθησε στις παραλίες. Τα μεσημέρια της Παρασκευής, του Σαββάτου αλλά και της Κυριακής, στην Αλυκή παρατηρήθηκε το αδιαχώρητο με παρέες νεαρών αλλά και μεγαλύτερων να στρώνουν στο έδαφος, ελλείψει ξαπλώστρων και να χαίρονται τη θάλασσα και τον ήλιο. Ανάλογη η εικόνα και στην Άκολη και τα Σελιανίτικα και τον Λόγγο με τη συγκέντρωση του κόσμου, κυρίως στα σκιερά σημεία.

 

Παραλία Αλυκής

Παραλία Αλυκής

Αβεβαιότητα σε ασαφές τοπίο…

Μέχρι στιγμής, η προετοιμασία των παραλιακών καταστημάτων κρίνεται μικρή, καθώς η αβεβαιότητα αλλά και το γεγονός ότι ήταν ασαφές το πώς θα λειτουργούσε δημιουργούσε μία ρευστή κατάσταση. ΄΄Ακούμε καθημερινά τα μέτρα και τις οδηγίες οι οποίες θα συνεχιστούν και αυτή την εβδομάδα σε μεγάλο βαθμό και αναλόγως θα προσαρμοστούμε. Τα δεδομένα αλλάζουν από μέρα σε μέρα κι εμείς δεν έχουμε παρά να παρακολουθούμε τις εξελίξεις΄΄, είπε στo protionline.gr το μέλος της Επιτροπής Εστίασης Αναψυχής Αιγιάλειας Στράτος Βαρδάκης. Χαρακτήρισε ακόμη ως θετικό το άνοιγμα του κλάδου μία εβδομάδα νωρίτερα από την προκαθορισμένη 1η Ιουνίου, προτρέποντας τους συναδέλφους του αφενός να μην αγχώνονται και αφετέρου να συνεχίσουν τον επαγγελματισμό τους, ώστε να κερδίσουν ξανά την εμπιστοσύνη του κόσμου.

΄΄Τα καταστήματα θα πρέπει να διαμορφωθούν ανάλογα και το πώς ακριβώς θα το ξέρουμε λίγο πριν το άνοιγμα. Είμαστε με «τα μάτια ανοιχτά» και περιμένουμε. Ίσως επιτραπεί λειτουργία των καταστημάτων και εντός εφόσον είναι ανοιχτοί χώροι και αεριζόμενοι. Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να τηρηθούν οι προβλεπόμενες αποστάσεις΄΄, πρόσθεσε ο κ. Βαρδάκης.

Αξίζει να αναφερθεί πάντως ότι οι επαγγελματίες είναι υπό σκέψη για το εάν θα τοποθετήσουν ξαπλώστρες κατά μήκος των παραλιών καθώς φοβούνται ότι ενδεχομένως δεν θα προτιμηθούν από τον κόσμο. Σημειώνεται ότι το άνοιγμα εστιατορίων, καφέ και μπαρ προέκυψε καθώς κύρια εκτίμηση της κυβέρνησης αποτελεί το ότι μέχρι σήμερα παρατηρείται πως στο άνοιγμα της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας με οργανωμένο τρόπο και με τήρηση των υγειονομικών κανόνων, τα αποτελέσματα είναι θετικά.

Παραλία Λόγγος – Σελιανίτικα 01

Παραλία Λόγγος Σελιανίτικα 02

Ακυρώσεις για εκδηλώσεις και δεξιώσεις…

Εντωμεταξύ, στάση αναμονής τηρούν και οι μεγάλοι χώροι αναψυχής της Αιγιάλειας. Όπως ανέφερε στo protionline.gr  ο ιδιοκτήτης του» beach bar- restaurant Azur – Κτήμα Παναγιωτόπουλου» Νίκος Αθανασόπουλος, ΄΄ήμασταν όλο το προηγούμενο διάστημα σε αναμονή και ξεκινάμε τις προετοιμασίες για το άνοιγμα από τη Δευτέρα (σήμερα). Σε ό,τι αφορά το beach bar θα μπορέσουμε να λειτουργήσουμε και με ξαπλώστρες καθώς έχουμε το πλεονέκτημα του μεγάλου χώρου δεδομένου ότι η νέα ΚΥΑ προβλέπει μέχρι 40 ξαπλώστρες ανά ένα στρέμμα και με απόσταση 4 μέτρα των δύο ξαπλώστρων από τις άλλες. Επίσης, προβλέπει δύο άτομα ανά παρέα και τέσσερα μόνο όταν τα δύο είναι ανήλικα. Εκτιμώ ότι θα προσαρμόσουμε τον χώρο μας χωρίς πρόβλημα και θα είμαστε σε θέση να λειτουργήσουμε για τους πελάτες μας΄΄. Αναφορικά ωστόσο με την διοργάνωση εκδηλώσεων και δεξιώσεων, ο κ. Αθανασόπουλος εκφράζει τον προβληματισμό του, ως εξής: ΄΄Δυστυχώς, σε αυτό τον τομέα έχουμε πάρα πολλές αναβολές οι οποίες είναι σαν ακυρώσεις. Συγκεκριμένα στο Κτήμα μας έχουμε αναβολή του 70% των προγραμματισμένων εκδηλώσεων. Το 50% έχει αναβληθεί για την άλλη χρονιά ενώ για το υπόλοιπο 50% θα έχουμε εικόνα όταν ανακοινωθούν τα μέτρα. Όπως αντιλαμβάνεστε, το πλήγμα είναι μεγάλο΄΄.

Κτήμα Παναγιωτόπουλου Λαμπίρι

Υπευθυνότητα ώστε να προφυλαχτεί η περιοχή

Στην Ανατολική Αιγιάλεια επίσης οι επαγγελματίες έχουν αρχίσει να προετοιμάζονται, με τον κόσμο ήδη να έχει κάνει την εμφάνισή του το τελευταίο τριήμερο στις παραλίες κυρίως σε Συλιβαινιώτικα και Κρυονέρι. Ερωτηθείς σχετικά, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εμπορικής και Τουριστικής Ανάπτυξης Ανατολικής Αιγιάλειας Γιώργος Σακελλαρόπουλος, είπε πως ΄΄σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Συλιβαινιωτίκων προχωρήσαμε σε καθαρισμό της παραλίας και του παραλιακού δρόμου΄΄.

Τόνισε ακόμη πως οι επισκέπτες είναι ελάχιστοι καθώς δεν είχε ισχύσει ακόμη η άρση του περιορισμού των μετακινήσεων από νομό σε νομό. Παράλληλα, επισήμανε: ΄΄Με το άνοιγμα των επιχειρήσεων εστίασης και αναψυχής θα προσπαθήσουμε να περιφρουρήσουμε τη λειτουργία τους. Η τήρηση των μέτρων ασφαλείας είναι επιβεβλημένη από όλους καθώς σε περίπτωση που έχουμε ένα κρούσμα αυτό θα βλάψει τους πάντες. Άρα οφείλουμε να είμαστε όλοι υπεύθυνοι, προσεκτικοί και να τηρήσουμε τα μέτρα. Από εκεί και πέρα, πρέπει να στοχεύσουμε στη διατήρηση του κόσμου στην περιοχή μας καθώς είναι βέβαιο ότι θα έχουμε επισκεψιμότητα από τη στιγμή που οι διακοπές στα νησιά θα έχουν πτώση. Είμαστε κοντά στην Αθήνα και πρέπει να επωφεληθούμε από αυτό΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr