background img
banner
banner

Αντί για… λουλούδια μαζεύουν παρατημένα κουτάβια από τους αγρούς

ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗΣ ΖΩΩΝ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ

Δεν έχει τέλος η εγκατάλειψη κουταβιών νεογέννητων και πιο μεγάλων. Ακόμα και γατάκια μπερδεμένα με τον ομφάλιο λώρο τους, δεμένα μέσα σε σακούλες αντικρίζουν σε καθημερινή βάση πλέον οι εθελοντές του Φιλοζωικού Συλλόγου Αιγιάλειας «Τα Φιλαράκια».

Πριν λίγες μέρες τους ειδοποίησαν για τέσσερα κουτάβια που παράτησαν στο δρόμο κοντά στο χωριό Άγιος Κωνσταντίνος. Φανερά ταλαιπωρημένα, με δερματικά που ήταν εμφανή και απ’ τις φωτογραφίες. Ενημέρωσαν τον υπεύθυνο του δήμου για τα αδέσποτα Γιώργο Φραγκονικολόπουλο που μαζί με φίλο του συλλόγου, τα μετέφεραν στο γιατρό. Όμως μετά πληροφορήθηκαν ότι υπήρχαν κι άλλα δύο αδελφάκια που είχαν χαθεί στη γύρω περιοχή και έτσι χωρίστηκαν τα ταλαιπωρημένα κουτάβια. Τακτοποιήσαν λοιπόν τα τέσσερα που βρήκαν μετά την επίσκεψη και την εξέταση τους στο γιατρό, σε χώρο που βρίσκεται υπηρεσία του Δήμου, που για άλλη μια φορά βρήκε τη λύση ο κ. Φραγκονικολόπουλος, γιατί χρειάζονται θεραπεία για τα δερματικό πρόβλημα που έχουν. Επρόκειτο συνολικά για επτά κουτάβια τα οποία τοποθετήθηκαν μαζί σε ασφαλές μέρος, προστατευμένα να κάνουν την θεραπεία τους.

Ικανοποίηση στον Φιλοζωικό για τη στάση δήμου και Γ. Φραγκονικολόπουλου

΄΄Αν για κάποιους αυτό δεν είναι και κανένα κατόρθωμα, για μένα που είμαι στο διοικητικό συμβούλιο του Φιλοζωικού Συλλόγου Αιγιαλείας από το 2013 και στην πενταμελή επιτροπή του Δήμου για την διαχείριση των αδέσποτων (ως μέλος), είναι όχι μόνο κατόρθωμα, αλλά θαύμα. Τόσα χρόνια, έχουν περάσει από αυτή την επιτροπή , αρκετοί αιρετοί είχαν τη θέση του Γιώργου Φραγκονικολόπουλου όμως κανείς δεν μπόρεσε ποτέ να κάνει κάτι τέτοιο για τα αδέσποτα και τον Δήμο μας. Δεν βοήθησαν ποτέ, ενώ δήλωναν φιλόζωοι, στο να βρεθεί ένας χώρος, έστω να πάει ένα κουτάβι. Πόσο χώρο μπορεί να πιάνει ένα κουτάβι σε τόσα δημοτικά κτήρια, αποθήκες κτλ; Αντίθετα όταν κάποιος ασυνείδητος συμπολίτης μας άφηνε κάνα κουτάβι σε δημοτικό κτήριο, σήκωναν το κόσμο μέχρι να το πάρει ο Φιλοζωικός από κει για να μην τους “βρομίσει”΄΄, αναφέρει η αντιπρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Βάσω Αθανασίου. Υπενθυμίζει δε σύμφωνα με τον νόμο 4039\12,υπεύθυνοι για τα αδέσποτα είναι οι δήμοι επιρρίπτοντας ευθύνες στους προηγούμενους αιρετούς που είχαν τοποθετηθεί από τους δημάρχους στις θέσεις αυτές ότι δεν βοήθησαν στο να υλοποιηθεί το παραμικρό. ΄΄Δεν λέω ότι τώρα είναι όλα ρόδινα και ότι λύθηκε το πρόβλημα.

Παραμένουν τα δυσβάσταχτα χρέη στους κτηνιάτρους

Ακόμα υπάρχει θέμα και το ποιο σοβαρό είναι τα δυσβάσταχτα χρέη στους κτηνιάτρους από τα τόσα περιστατικά. Χρέη που είναι στις πλάτες του Φιλοζωικού αφού εκτός από τις στειρώσεις, το τσιπάρισμα και τον εμβολιασμό, μόνο των ζώων που στειρώνονται, ο Δήμος ακόμα δεν έχει βρει τρόπο για να πληρώνονται οι θεραπείες, τα εμβόλια, τα φάρμακα, οι νοσηλείες, τα ορθοπεδικά και άλλα σοβαρά χειρουργεία όπως όγκοι, πυομήτρες κ.ά.΄΄, αναφέρει η κ. Αθανασίου. ΄΄Ελπίζουμε όμως ότι ο Γιώργος με την συμπαράσταση και στήριξη όλης της δημοτικής αρχής, και ειδικά του δημάρχου κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος που σέβεται τον αγώνα μας, και νοιάζεται για τους δημότες μας και τον ευχαριστούμε, θα βρει την λύση, καθώς παλεύει και πάνω σ’ αυτό το γραφειοκρατικό κομμάτι που είναι ένα αγκάθι. Όμως το ότι τρέχει με το βανάκι του Δήμου στις ερημιές για να βρει ματωμένα κουτάβια που πονάνε από την ψώρα, χτυπημένα από αυτοκίνητα, φοβικά για στείρωση, τον κάνει έναν από Εμάς. Ο Γιώργος στα μάτια μας δεν είναι αιρετός. Είναι εθελοντής΄΄, καταλήγει.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr