background img
banner
banner

«Αν η υπουργός Παιδείας μετανοήσει, θα άρω τον αφορισμό»

ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΡΩΗΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ

Επανέρχεται στο θέμα του αφορισμού της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως ο Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος σε προχθεσινή ανάρτησή του στο προσωπικό του ιστολόγιο. Κάνει μάλιστα γνωστό πως αν η υπουργός μετανοήσει, θα άρει τον αφορισμό.

Υπενθυμίζεται ότι o Αμβρόσιος είχε διαβάσει αφορισμό για τους Κυριάκο Μητσοτάκη, Νίκη Κεραμεως και Νίκο Χαρδαλιά, με την Ιερά Σύνοδο να διαχωρίζει τη θέση της και να λέει επί της ουσίας πως ο αφορισμός του δεν έχει ισχύ. «Επί τη Αρχιερωσύνη μου (= ο όρκος ενός Επισκόπου) διαβεβαιώ την Κυρία Υπουργό, ότι δεν τρέφω κάποια κακία στην ψυχή μου εναντίον Της! Την αγαπώ και την εκτιμώ! Αλλά ως λειτουργός του Θεού του Υψίστου δεν δύναμαι να αντιπαρέλθω την πολεμικήν εναντίον της Θείας Κοινωνίας. Την ικετεύω, λοιπόν, να αναγνώσει με πολλήν προσοχήν το περιεχόμενον της ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ πρός αυτήν επιστολής μου, την οποίαν και δημοσιεύω σήμερον, και να προβεί σε μια ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ δημοσίως, οπότε αμέσως θα άρω τον επιβληθέντα Αφορισμόν! “Το σφάλλειν ανθρώπινον! Το μετανοείν, αγγελικόν”, λέγει η Εκκλησία μας!”, αναφέρει στη ανάρτησή του ο κ. Αμβρόσιος.

Ενημερώνει δε την υπουργό τα εξής: «α) Η πληροφορία ότι ο επιβληθείς Αφορισμός είναι “ανίσχυρος καί ανυπόστατος”, την οποίαν περιέχει το Ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου της 17ης Μαΐου, ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΣΤΗΡΙΚΤΗ! Το περιεχόμενον αυτού του Ανακοινωθέντος είναι ΨΕΥΔΕΣΤΑΤΟ! β) Η τοποθέτηση του Σεβ. Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, σε δημοσιογράφο της Καλαμάτας, όταν τον ερώτησε για τον αφορισμό ότι “Έχουμε να συζητήσουμε σοβαρά πράγματα, όχι να γελάμε μεταξύ μας” επαναλαμβάνω, ότι η τοποθέτηση αυτή είναι για κλάματα! Εάν η Εκκλησία της Ελλάδος έχει στους κόλπους Της όχι μόνο τόσο αφιλάδελφους, αλλά και τόσο επιπόλαιους Αρχιερείς, να τους χαίρεται!

Εάν δε και η Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών έχει ανάμεσά της τέτοιους Καθηγητές αθεολόγητους, σαν τον προαναφερθέντα “Αδελφό” Μητροπολίτη, τότε ας δεχθεί τα συλλυπητήριά μας! γ) Επί τη Αρχιερωσύνη μου (= ο όρκος ενός Επισκόπου) διαβεβαιώ την Κυρία Υπουργό, ότι δεν τρέφω κάποια κακία στην ψυχή μου εναντίον Της! Την αγαπώ και την εκτιμώ! Αλλά ως λειτουργός του Θεού του Υψίστου δεν δύναμαι να αντιπαρέλθω την πολεμικήν εναντίον της Θείας Κοινωνίας».


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr