background img
banner
banner

Απόφαση σήμερα για τους υπόγειους κάδους

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Αποδοχή της ένταξης του έργου «Αναβάθμιση κοινοχρήστων Αστικών Χώρων Δήμου Αιγιαλείας μέσω της υπόγειας αποθήκευσης & αποκομιδής των δημοτικών απορριμμάτων», της έγκρισης του συμφώνου αποδοχής των όρων της απόφασης ένταξης της πράξης προς χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο καλείται να κάνει στη σημερινή συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας. Καλείται ακόμη να εξουσιοδοτήσει τον δήμαρχο να προβεί στις περαιτέρω ενέργειες.

Ως γνωστόν, το έργο έχει ενταχθεί στον Άξονα Προτεραιότητας 1 «Αστική Αναζωογόνηση» του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ» και έχει προϋπολογισμό 249.872,00 €, με χρηματοδότηση σε ποσοστό 80%, ήτοι 199.897,60€ από το Πράσινο Ταμείο και κάλυψη του υπολοίπου 20%, ήτοι 49.974,00€ από ιδίους πόρους του Δήμου.
Μάλιστα, όπως έκανε γνωστό στo protionline.gr ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νίκος Καραΐσκος, ΄΄ο δήμος Αιγιαλείας δεν πρόκειται να επιβαρυνθεί καθόλου από το έργο, διότι το ποσό που του αναλογεί καλύπτεται από τον εργολάβο που θα πραγματοποιήσει την εγκατάσταση΄΄.

Έτσι, εφόσον ληφθεί η σημερινή απόφαση, θα προχωρήσει άμεσα η προμήθεια έντεκα τεμαχίων υπόγειων κάδων αποθήκευσης απορριμμάτων προϋπολογισμού €185.420 (με Φ.Π.Α.) και η προσαρμογή δύο υδραυλικών γερανών (τύπου παπαγάλου) επί υπαρχόντων απορριμματοφόρων οχημάτων (τύπου πρέσας) προκειμένου να διασφαλίζεται η αποκομιδή των υπόγειων κάδων, προϋπολογισμού €64.452 (με Φ.Π.Α).

Οι κάδοι θα τοποθετηθούν σε πολυσύχναστα σημεία του Δήμου Αιγιαλείας και θα καταργήσουν συνολικά 40 με 50 τροχήλατους κάδους που παρουσιάζουν αντιαισθητική εικόνα (μεγάλος όγκος & υπερχείλιση απορριμμάτων) καθώς και προβλήματα οσμών και προσέλκυσης εντόμων.

Τα σημεία που θα τοποθετηθούν

Τα σημεία που θα τοποθετηθούν οι κάδοι, είναι: Δύο στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων, δύο στην οδό Μελετοπούλων, δύο στην οδό Μιχαλοπούλου και Ζωοδόχου Πηγής, 2 στην οδό Ζωοδόχου Πηγής (πλατεία παραλίας), δύο στην οδό Κλεομένους Οικονόμου και Ερμού, τρεις στην οδό Ασημάκη Φωτήλα και Περικλέους (δημοτικό πάρκινγκ) και δύο στην οδό Ανδρονοπούλου (πίσω από το Δημαρχείο).


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr