background img
banner
banner

Από την Κερνίτσα ξεκίνησαν οι εργασίες συντήρησης του αρδευτικού δικτύου

ΑΥΞΗΜΕΝΟΣ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΑΡΔΕΥΣΙΜΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΣΤΗΝ Δ.Ε. ΔΙΑΚΟΠΤΟΥ

Σημαντική αύξηση των δηλώσεων των αρδεύσιμων καλλιεργειών από ιδιοκτήτες παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στην Δ.Ε. Διακοπτού. Ταυτόχρονα προχωρούν οι εργασίες για τη βελτίωση του αρδευτικού δικτύου με στόχο να φτάσει το νερό σε κάθε κτήμα…

Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του προέδρου της Δ.Κ. Διακοπτού Σπήλιου Ρουφογάλη, η ο οποίος επισημαίνει: ΄΄Εξαρχής η θέση μου ήταν υπέρ της πρότασης για την άρδευση αν και η πλειοψηφία του συμβουλίου μας ήταν κατά.

Η απόφασή μου είχε σαν βάση την ανικανότητα του δήμου τα τελευταία χρόνια να χειριστεί επαρκώς τον συγκεκριμένο τομέα, με αποτέλεσμα την αγανάκτηση των αγροτών κυρίως, συμπολιτών μας από αυτή την κατάσταση. Σαφώς δεν λύνονται όλα τα προβλήματα από τη μία μέρα στην άλλη, ούτε μπορώ να πω ότι δεν υπήρξαν αστοχίες στην όλη ενέργεια, κυρίως στον τομέα της χρέωσης.

Αστοχίες που από την πρώτη στιγμή, εγώ και το συμβούλιό μας, ψάξαμε, εντοπίσαμε, τις αναφέραμε και στις περισσότερες από αυτές, λάβαμε θετική απάντηση. Δεν έχουμε τη δυνατότητα να αλλάξουμε αποφάσεις, παρά μόνο να επισημαίνουμε τα προβλήματα. Και στην προκειμένη περίπτωση, η υπομονή και η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του δημάρχου φαίνεται να αποδίδει καρπούς΄΄.

Προσθέτει ακόμη, πως ΄΄αν και καθυστέρησε αρκετά λόγω κορωνοϊού ο ανάδοχος εργολάβος να αναλάβει τις εργασίες συντήρησης του δικτύου άρδευσης, από το προηγούμενο Σάββατο που ξεκίνησε, η υπόσχεση που έδωσε είναι να φτάσει το νερό σε κάθε χωράφι του δήμου, δίνοντας προτεραιότητα στις καλλιέργειες που το χρειάζονται άμεσα καθώς και ότι στο εξής δεν θα υπάρξει καθυστέρηση σε κανένα τομέα.

Η Κερνίτσα ήταν η πρώτη περιοχή του δήμου απ’ όπου ξεκίνησαν οι εργασίες συντήρησης. Κι αυτό γιατί πέρα απ ό το γεγονός ότι το κεράσι χρειάζεται άμεσα νερό, η περιοχή του Διακοπτού ήταν περισσότερο θετική στη μεταφορά πέρα από τις αντιδράσεις κάποιων πολιτών΄΄. Παράλληλα, δεν παραλείπει να ευχαριστήσει τον εργολάβο Αλέξανδρο Θεοφανόπουλο για τη συνεργασία, το συμβούλιο της Δ.Κ. Διακοπτού, τον δημοτικό σύμβουλο Βασίλη Χριστόπουλο που γνωρίζει τα προβλήματα και ασχολείται, τον αντιδήμαρχο Παναγιώτη Μαρινόπουλο που βρίσκεται δίπλα τους, τον δήμαρχο και τους συμπολίτες του. Τέλος, υπενθυμίζει στους συμπολίτες του την ανάγκη δήλωσης των αρδεύσιμων καλλιεργειών για να έχουν δικαίωμα άρδευσης υπενθυμίζοντας πως αυτό γίνεται πλέον με ένα απλό τηλεφώνημα στη Δ.Ε.Υ.Α.Α. στα τηλ.: 2691360833 – 834 – 837.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr