background img
banner
banner

Από 1η Ιουνίου εξυπηρετούνται από τον ΕΦΚΑ και υπάλληλοι του Δημοσίου

Επέκταση εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων τ. Τομέα ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ) και του τ. Τομέα ασφαλισμένων Δημοτικών και Κοινοτικών υπαλλήλων σε όλα τα υποκαταστήματα μισθωτών του ΕΦΚΑ προβλέπει γενικό έγγραφο του e-ΕΦΚΑ.

Ειδικότερα από 1η Ιουνίου επεκτείνεται σε όλα τα περιφερειακά και Τοπικά υποκαταστήματα Μισθωτών e-ΕΦΚΑ κατ’ εφαρμογή του ν. 4254/2014.

Η αρμοδιότητα εξυπηρέτησης των εν ενεργεία ασφαλισμένων και των συνταξιούχων καθώς και των έμμεσων μελών οικογενείας αυτών, του τ. Τομέα Ασφαλισμένων Δημοσίου ΟΠΑΔ και του τ. Τομέα Ασφαλισμένων Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων ΤΥΔΚΥ αφορά :

α) Χορήγηση, παράταση, διακοπή ή αναστολή της ασφαλιστικής ικανότητας

β) Χορήγηση Εξόδων Κηδείας.

Η ασφαλιστική ικανότητα των εν ενεργεία και συνταξιούχων ασφαλισμένων του τ. ΟΠΑΔ / ΤΥΔΚΥ ισχύει μέχρι τη λήξη της υπαλληλικής σχέσης ή τη διακοπή της συνταξιοδότησης.

Για τον/ην σύζυγο η ισχύς της ασφαλιστικής ικανότητας υφίσταται έως ότου επέλθει μεταβολή της ασφαλιστικής του κατάστασης (εργασία, διαζύγιο, θάνατος).

Για τα τέκνα η ισχύς λήγει με τη συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας και ανανεώνεται έως το 24ο έτος με βεβαίωση σπουδών για τα σπουδάζοντα τέκνα ή με βεβαίωση αποδεικτικού ανεργίας εφόσον είναι άνεργα και άγαμα τέκνα. Η ασφαλιστική ικανότητα των τέκνων παρατείνεται μέχρι τη συμπλήρωση του 26ου έτους της ηλικίας σε περίπτωση συνέχισης έως τότε των σπουδών τους.

Για τα ενήλικα ασφαλισμένα έμμεσα μέλη με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, το ασφαλιστικό δικαίωμα χορηγείται για όσο χρόνο αναφέρεται στην απόφαση της αρμόδιας Υγειονομικής Επιτροπής.

Στις περιπτώσεις προαιρετικού δικαιώματος ασφάλισης η ασφαλιστική ικανότητα ισχύει για το χρονικό διάστημα που έχουν καταβληθεί οι ανάλογες κατά περίπτωση εισφορές.


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr