background img
banner
banner

Ασφαλτόστρωση στον δρόμο πίσω από το γήπεδο

ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΜΕΝΗ Η ΠΕΡΙΟΧΗ –ΣΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ Η ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ 2ου ΓΕΛ

Με μία παρέμβαση που θα δώσει αναπτυξιακή ώθηση στο σημείο που αφορά, θα συνεχιστεί η εργολαβία της ασφαλτόστρωσης που εκτελείται για λογαριασμό του δήμου Αιγιαλείας. Σειρά έχει ο δρόμος που βρίσκεται πίσω από το Δημοτικό Στάδιο Αιγίου ο οποίος παραμένει χωμάτινος παρά το γεγονός ότι εξυπηρετεί τις ανάγκες του γηπέδου αλλά και της γύρω περιοχής που είναι αναπτυσσόμενη.

Πρόκειται για την εργολαβία που είχε πραγματοποιήσει ασφαλτοστρώσεις στον Συνοικισμό, την Ταξιαρχών και σε άλλα σημεία, με τον εργολάβο να εγκαθίσταται και στην κάθετη της οδού Όθωνος το επόμενο διάστημα. Όπως ανέφερε στo protionline.gr η αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Βάσω Ψυχράμη, ΄΄έχουμε τη διαβεβαίωση από τον εργολάβο ότι το επόμενο διάστημα θα εκτελέσει την ασφαλτόστρωση στο εν λόγω σημείο όπου ο δρόμος παρουσιάζει μεγάλο πρόβλημα. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι χρησιμοποιείται από πολύ κόσμο καθημερινά, δεδομένου ότι το σημείο έχει αναπτυχθεί οικιστικά. Ουσιαστικά, αυτή η παρέμβαση γίνεται προς εφαρμογή μέρους του Σχεδίου Πόλεως του 1985 ενώ στον εν λόγω δρόμο προβλέπεται ρίψη ασφάλτου αλλά και κατασκευή πεζοδρομίων΄΄.

Επιπλέον, θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος δρόμος συνδέεται με το οικόπεδο το οποίο ο δήμος Αιγιαλείας σκοπεύει να αξιοποιήσει για την ανέγερση των εγκαταστάσεων του 2ου Γενικού Λυκείου Αιγίου, αφού εκ μέρους του δήμου θεωρούν βέβαιο πως στο σημείο αυτό πρέπει να ανεγερθεί το σχολείο.

Μυρτιά, παραλία και Κουνινά θα πάρουν τη «σκυτάλη»

Υπενθυμίζεται ότι η εργολαβία για τις ασφαλτοστρώσεις είχε ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2018 ωστόσο δεν συνεχίστηκε και στις υπόλοιπες οδούς που προβλέπονται από την τεχνική μελέτη. Τα προβλεπόμενα έργα είναι ύψους 800.000 €, δημοπρατήθηκαν και κατακυρώθηκαν στον μειοδότη ανάδοχο με ποσοστό έκπτωσης 66%. Υπολείπονται ακόμη οδοί που παρουσιάζουν μεγάλη φθορά στο οδόστρωμα προκαλώντας προβλήματα στις μετακινήσεις των πολιτών, όπως είναι η οδός Μενελάου στην Μυρτιά. Μάλιστα, στην οδό αυτή της Μυρτιάς η άσφαλτος είναι σπασμένη, ενώ προβλέπεται συντήρηση τμηματικά για την αποκατάστασή της έτσι ώστε να ικανοποιηθεί και το δίκαιο αίτημα των κατοίκων.

Σημειώνεται τέλος πως στην τεχνική μελέτη προβλέπεται ασφαλτόστρωση και σε άλλα σημεία του Αιγίου, όπως είναι η οδός Σωκράτους κοντά στην παραλία Αιγίου αλλά και χωμάτινος δρόμος που βρίσκεται μέσα στο χωριό της Κουνινάς.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr