background img
banner
banner

Διεθνής παρουσίαση της επιχείρησης «Λιανός» | ΦΩΤΟ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΕ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΔΟΧΗ

Η οικογενειακή επιχείρηση του Κώστα Λιανού, μετράει ήδη τέσσερις γενιές στον χώρο των πωλήσεων ελαιολάδου με έδρα την Αιγιάλεια. Είναι μια εταιρεία που σκοπό έχει την προώθηση στο εμπόριο του ντόπιου έξτρα παρθένου ελαιολάδου που παράγει, βάζοντας έτσι πολύ ψηλά τον ¨πήχη¨ στην ποιότητα του προϊόντος, μεγάλη ποσότητα του οποίου εξάγεται και στο εξωτερικό. Η «επιτυχία» των τελευταίων εβδομάδων της επιχείρησης όμως, ήταν να συμπεριληφθεί σε ένα ντοκιμαντέρ – εκπομπή γερμανικού καναλιού που βιντεοσκοπήθηκε και προβάλλεται αυτές τις μέρες.

Ο κ. Λιανός δέχτηκε με χαρά να απαντήσει στις ερωτήσεις του protionline.gr για την επιτυχία της προβολής του ντοκιμαντέρ σε μεγάλο γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι… και όχι μόνο. Έδωσε δε πληροφορίες για το πώς και το πού μπορεί να ενημερωθεί κάποιος για τη δραστηριότητα της επιχείρησής του και λεπτομέρειες για τα προϊόντα του. Σχολίασε την κατάσταση για την πανδημία του κορωνοϊού και την επίπτωση που έχει στις πωλήσεις και τέλος, μίλησε ανοιχτά για το πώς βλέπει ο ίδιος την επιχείρησή του, τους στόχους του στο εμπόριο μακρυπρόθεσμα… μα και την «επόμενη μέρα» που ξημερώνει και τις εξελίξεις, ¨βγαίνοντας¨ η αγορά και ο κόσμος, από την καραντίνα του covid-19.

Κύριε Λιανέ, η επιχείρησή σας, η δραστηριότητα και η πορεία σας ως επιχειρηματία λίγο ως πολύ είναι γνωστές όχι μόνο στην Αιγιάλεια αλλά και πανελλαδικά εδώ και χρόνια. Πείτε μας όμως για την πρόσφατη επιτυχία της επιχείρησής σας να συμμετέχει και να προβληθεί σε εκπομπή της γερμανικής τηλεόρασης πριν λίγες ημέρες. Πως προέκυψε;

«Στις αρχές Νοεμβρίου, πελάτισσά μου ονόματι Σπυριδούλα Καγιάογλου (της οποίας συσκευάζουμε το λάδι για την αγορά της Γερμανίας) επισκέφτηκε την περιοχή μας, όπως κάθε χρόνο. Παρακολουθεί από κοντά την διαδικασία συλλογής του ελαιοκάρπου, την επεξεργασία του και την εξαγωγή του λαδιού μας στο ελαιοτριβείο. Και βέβαια, για να δοκιμάσει το παραγόμενο αγουρόλαδο μας, που θα διαθέσει άμεσα στην γερμανική αγορά. Τυχαία, ένας φίλος της σεφ που βρισκόταν ήδη για κάποια γυρίσματα στην Ελλάδα για άλλο αφιέρωμα στο γερμανικό κανάλι, έμαθε ότι βρίσκεται στην περιοχή της Αιγιάλειας. Αμέσως, εκδήλωσε ενδιαφέρον να έρθει με το συνεργείο του στην περιοχή μας και να κάνουν γυρίσματα όλης της διαδικασίας της συλλογής και επεξεργασίας – τυποποίησης του ελαιόλαδου που παράγουμε ως εταιρεία. Αυτά τα πλάνα τα ενέταξαν στην εκπομπή της μαγειρικής τους, αφιερωμένη στην Ελλάδα μα και πιο συγκεκριμένα στην Αιγιάλεια».

Τι αποκόμισαν από την επίσκεψή τους; Πού μεταδόθηκε η εκπομπή;

«Οι δύο γνωστοί στην χώρα τους σεφ, ο Marc-Aurel Wulfhorst και ο Karl-Heinz Drews που είναι οι παρουσιαστές της εν λόγω εκπομπής, πήραν μέρος σε όλη τη διαδικασία και κάλυψαν με τηλεοπτικά πλάνα όλα τα μέρη της συλλογής του ελαιοκάρπου σε λιοστάσι μας που υπάρχει στο Σαλμενίκο, την επεξεργασία του στο ελαιοτριβείο και στην συνέχεια τράβηξαν λήψεις από την διαδικασία της εμφιάλωσης στην μονάδα της τυποποίησής μας. Δοκίμασαν το εξαιρετικής ποιότητας και γεύσης αγουρόλαδο και έμειναν κατενθουσιασμένοι. Αυτή την εβδομάδα που έρχεται και συγκεκριμένα στις 9 και 10 Μαΐου, θα προβάλει την εκπομπή από την Ελλάδα και όλα τα πλάνα από την επίσκεψή τους στην εταιρεία μας. Μεταδίδεται από το συνδρομητικό κανάλι DMAX και για όποιον επιθυμεί μπορεί να παρακολουθήσει την συγκεκριμένη εκπομπή που μας προβάλει στο https://www.fernsehserien.de/barbecue-kings-grillen-um-die-welt στο διαδίκτυο ή στο Youtube στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.joyn.de/.

Μελανό σημείο της επίσκεψής τους στην περιοχή μας ήταν μονάχα το θέαμα των σκουπιδιών έξω από τους κάδους, γεγονός που προκάλεσε κακή εντύπωση και ¨χάλασε¨ λίγο την όμορφη εικόνα που είχαν για την περιοχή μας και που μας έφερε και εμάς σε δύσκολη θέση να απολογηθούμε… ότι επρόκειτο για ένα τυχαίο και προσωρινό γεγονός».

Πόσο σημαντική είναι η εξωστρέφεια για την εταιρεία σας;

«Η εξωστρέφεια είναι σημαντική για κάθε ελληνική επιχείρηση. Ειδικά σε εποχές κρίσης όπως η αυτή που διανύουμε τώρα. Μόνο έτσι μπορεί να αποκτήσει υπεραξία το προϊόν και για μας και για τους παραγωγούς μας και να δοθεί έτσι ένα εφαλτήριο στις επιχειρήσεις μας για περαιτέρω ανάπτυξη. Η στόχευσή βέβαια, είναι αγορές του εξωτερικού που θα εκτιμήσουν την εξαιρετική ποιότητα του ελαιόλαδου που παράγει η περιοχή μας εδώ και που δεν έχουν ως μοναδικό κριτήριο επιλογής την τιμή του προϊόντος. Εξάλλου, η επιχείρησή μας είναι μια οικογενειακή επιχείρηση με εμπειρία τεσσάρων γενεών και με κύριο μέλημα την ποιότητα του παραγόμενου ελαιόλαδου στις εγκαταστάσεις μας».

Τι επιπτώσεις είχε η πανδημία του κορωνοϊού το τελευταίο διάστημα και τι βλέπετε για το άμεσο μέλλον και τις πωλήσεις;

«Η ελαιοκομική περίοδος που πέρασε ξεκίνησε πολύ δυναμικά με αυξημένες πωλήσεις και σε νέες αγορές του εξωτερικού, όπως Γερμανία, Αυστρία, Γαλλία, Αμερική και Αυστραλία. Δυστυχώς όμως, ο κορωνοϊός ανέκοψε αυτή την δυναμική πορεία. Δεν μπορέσαμε να εκμεταλλευτούμε το νέο πελατολόγιο που προέκυψε μετά την συμμετοχή μας στην μεγαλύτερη έκθεση βιολογικών τροφίμων BIOFACH της Νυρεμβέργη τον Φεβρουάριο του 2020. Σήμερα, οι πωλήσεις μας έχουν μειωθεί σημαντικά μιας και οι περισσότεροι πελάτες προέρχονται από τον χώρο της εστίασης και γενικά των καταστημάτων ή των ξενοδοχείων. Ελπίζουμε ότι σύντομα θα ανοίξουν πάλι οι επιχειρήσεις του εξωτερικού μα και της Ελλάδας και θα κινηθεί επιτέλους η αγορά, είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση».

Τέλος, κύριε Λιανέ πείτε μας για την επισκεψιμότητα του κόσμου στην επιχείρησή σας είτε διαδικτυακά είτε διά ζώσης. Πού σας βρίσκει κάποιος;

«Η επιχείρησή διαθέτει εκθεσιακό χώρο και είναι επισκέψιμη όλο το χρόνο για οποιονδήποτε το επιθυμεί. Για το φετινό καλοκαίρι είχαμε προγραμματίσει επισκέψεις τουριστών για γευσιγνωσία και ενημέρωση για την αξία της μεσογειακής διατροφής και ειδικά για το ελαιόλαδο της περιοχής στην Αιγιάλεια. Αρκετοί πελάτες μας επισκέπτονται πολύ συχνά την μονάδα κατά την χειμερινή περίοδο της συγκομιδής, θέλοντας να γνωρίζουν από κοντά όλη την διαδικασία και να γευτούν ¨πρώτοι¨ το λάδι που μετέπειτα θα προσφέρουν στους καταναλωτές τους. Η επιχείρηση διαθέτει ιστοσελίδα (lianosoliveoil.gr) που μπορεί να βρει οποιοσδήποτε πελάτης ή επιχειρηματίας, πλούσιο υλικό για την ιστορία της εταιρείας και τα διαθέσιμα προϊόντα μας. Ένα από τα αυτά τα προϊόντα (που ανεβαίνει αρκετά σε πωλήσεις στην αγορά του εξωτερικού) είναι και το λάδι με λεμόνι με έκθλιψη ελαιόκαρπου και λεμονιού ταυτόχρονα, από το ελαιοτριβείο μας. Φέτος, μάλιστα δειγματίσαμε και λάδι με σκόρδο, με γενικά θετικές εντυπώσεις. Στο μέλλον σχεδιάζουμε να προβούμε στην παραγωγή και σε διάθεση και άλλων αρωματικών ελαίων, ανάλογα όμως με την ζήτηση της αγοράς και την προτίμηση των καταναλωτών».


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr