background img
banner
banner

Εκδήλωση Τιμής και Μνήμης για τα 75 χρόνια από την 9η Μάη

ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ ΑΠΟ ΚΚΕ ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ

Παρουσία μελών της Π. Ε. Α. Ε. Α. – Δ. Σ. Ε. Παραρτήματος Αιγιάλειας, συγγενών των θυμάτων, απογόνων των αγωνιστών και φίλων της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στράτου Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε η Εκδήλωση Τιμής και Μνήμης για τα 75 χρόνια από την 9η Μάη 1945 «μέρα της αντιφασιστικής νίκης των λαών», το πρωί της Κυριακής στην πλατεία Αγ. Λαύρας και λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από φορείς στο μνημείο της Αντίστασης στην πλατεία. Όπως τονίστηκε και από τον ομιλητή, αντιπρόεδρο της ΠΕΑΕΑ- ΔΣΕ Αιγιαλείας Δημήτρη Καρρά, ΄΄εντείνονται και λόγω της υγειονομικής κρίσης, οι ανταγωνισμοί ανάμεσα σε ισχυρά καπιταλιστικά κράτη και ιμπεριαλιστικά κέντρα που θέλουν να βάλουν στο χέρι τα πετρέλαια και το φυσικό αέριο της Ανατολικής Μεσογείου. Η χώρα μας με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων και για λογαριασμό του κεφαλαίου, έχει μπει για τα καλά στο πεδίο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και των ΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών.

Ο κίνδυνος είναι άμεσος και οι συνέπειες για το λαό μας θα είναι τραγικές. Η επαγρύπνηση, η οργάνωση, ο αγώνας ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και την εμπλοκή της χώρας σε αυτά, πρέπει να είναι σήμερα, στην ημερήσια διάταξη της πάλης του λαού μας Η 9η Μάη εμπνέει τους λαούς, τους διδάσκει πίστη στη δύναμή τους. Αυτήν τη δύναμη μπορούν και πρέπει να δοκιμάσουν, με την πάλη και την οργάνωσή τους, για να μην πληρώσουν τη νέα καπιταλιστική κρίση, για να φέρουν στο προσκήνιο των εξελίξεων την ανάγκη της εποχής μας: Τον αγώνα για τον Σοσιαλισμό΄΄.

Οι συγκεντρωμένοι κατέληξαν: ΄΄Συνεχίζουμε με ακλόνητη την πίστη ότι ο σοσιαλισμός είναι αναγκαίος και επίκαιρος, η μόνη απάντηση στο βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα, που γεννά και θρέφει τον ναζισμό – φασισμό. Πού προκαλεί φτώχεια, πολέμους και προσφυγιά για τους λαούς, προς όφελος των κερδών των λίγων΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr