background img
banner
banner

Επίδομα 534 ευρώ: Ποιοι θα το λάβουν, οι ημερομηνίες κλειδιά για αιτήσεις

Όλοι οι εργαζόμενοι, των οποίων η σύμβαση εργασίας παραμένει σε αναστολή, τόσο για το Μάιο όσο και για τον Ιούνιο, θα λάβουν το επίδομα των 534 ευρώ, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστος Σταίκούρα.

Συγκεκριμένα:

1. Έως και τις 28 Μαΐου υποβάλουν δηλώσεις για αναστολές συμβάσεων, που αφορούν την περίοδο Μαρτίου –Απριλίου 2020, οι εξής επιχειρήσεις:

Α. Όσες προέβησαν σε αναδρομική τροποποίηση κύριου ενεργού ΚΑΔ

Β. Όσες έχουν κύριο κωδικό δραστηριότητας ΚΑΔ για νοσοκομειακές δραστηριότητες.

2.Έως και τις 31 Μαΐου του 2020 οι επιχειρήσεις, που δεν επαναλειτουργούν με εντολή δημόσιας Αρχής αυτόν τον μήνα, μπορούν να υποβάλουν δηλώσεις για παραστάσεις αναστολής συμβάσεων. Δεν απαιτείται επανυποβολή δήλωσης από τους εργαζομένους που συνεχίζουν να τελούν σε αναστολή.

3. Έως και τις 31 Μαΐου υποβάλουν δηλώσεις οι εργαζόμενοι για τους οποίους έχει υποβληθεί τουλάχιστον μία αίτηση εργοδότη, που τους θέτει σε αναστολή αλλά έχουν και άλλες θέσεις εργασίας (\για τις οποίες δεν έχουν δηλωθεί σε αναστολή και των οποίων οι δηλωμένες εβδομαδιαίες ώρες απασχόλησης , αθροιστικά δεν ξεπερνούν το 50% των συνολικών εβδομαδιαίων ωρών εργασίας).

4. Έως την 1η Ιουνίου μπορούν να υποβάλουν δηλώσεις οι εξής εργαζόμενοι:

Α. Αυτοί των οποίων οι συμβάσεις συνεχίζουν να τελούν σε αναστολή τον Μάιο εφόσον επιθυμούν να αλλάξουν στοιχεία IBAN ή /και μισθώματος κύριας κατοικίας.

Β. Αυτοί για τους οποίους υποβάλλονται πρώτη φορά δηλώσεις αναστολής των συμβάσεων τους.

Γ. Όσοι έχουν συμβάσεις σε αναστολή αλλά δεν υπέβαλαν δηλώσεις εντός των καθορισμένων προθεσμιών.


Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr