background img
banner
banner

Επιστολή στον υπουργό Εργασίας από το Επιμελητήριο Αχαΐας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ «ΕΡΓΑΝΗ»

Το Επιμελητήριο Αχαΐας απέστειλε έγγραφο χθες προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Ιωάννη Βρούτση, ενημερώνοντάς τον για το σοβαρό πρόβλημα που έχει προκληθεί σχετικά με τις δηλώσεις που οφείλουν να κάνουν οι επιχειρήσεις στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ για τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από τα κυβερνητικά μέτρα, λόγω της πανδημίας.

Όπως τονίζει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πλάτων Μαρλαφέκας, ΄΄Σήμερα ισχύουν τα ακόλουθα:

1. Επιχειρήσεις που έχουν ανοίξει μέσα στον Μάιο , υποχρεούνται να κάνουν τις δηλώσεις τους από την 1η Ιουνίου και μετά.

2. Επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή για τον Μάιο, υποχρεούνται να κάνουν τις δηλώσεις μέχρι τέλος Μαΐου΄΄.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ΄΄το πρόβλημα παρουσιάζεται σε επιχειρήσεις που το κεντρικό τους κατάστημα έχει ανοίξει μέσα στον Μάιο, αλλά τα υποκαταστήματα παραμένουν κλειστά με κρατική εντολή. Η πλατφόρμα διαβάζει μόνο το κεντρικό κατάστημα αυτόματα. Στην περίπτωση αυτή δεν υπάρχει σχετική πρόβλεψη και θα πρέπει με απόφασή σας να δώσετε τις σχετικές εντολές, ώστε να προσαρμοσθεί αντίστοιχα το πληροφοριακό σύστημα΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ · ΠΡΟΣΩΠΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr