background img
banner
banner

Επιστροφή στην κανονικότητα αλλά σε ετοιμότητα…

ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΙΓΙΟΥ ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΣΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα όπου η προσοχή ήταν στραμμένη στην πανδημία και η λειτουργία κλινικών και τμημάτων είχε διαμορφωθεί αναλόγως, το Γενικό Νοσοκομείο Ανατολικής Αχαΐας (Μονάδα Αιγίου) έχει επανέλθει κατά ένα μεγάλο μέρος στην κανονικότητα, ενώ συνεχίζει να παρέχει υψηλού επιπέδου υγειονομικές υπηρεσίες.

Το «τεστ» του κορωνοϊού ήταν θετικό για την τοπική νοσηλευτική μονάδα, η διοίκηση του οποίου –αν και νέα – κατάφερε να χειριστεί την ιδιάζουσα κατάσταση πολύ καλά, αυξάνοντας το αίσθημα ασφαλείας του πολίτη.

Η διαμόρφωση του τοπικού νοσηλευτικού ιδρύματος έτσι ώστε να ελέγχονται όλα τα περιστατικά, να απομονώνονται τα ύποπτα και να αποστέλλονται εγκαίρως δείγματα στον ΕΟΔΥ προκειμένου να διαπιστωθεί εάν επρόκειτο για covid-19, κρίνονται άψογα και όλα κύλησαν ομαλά.

Είναι σαφές ότι ως προς αυτό, καθοριστικός ήταν ο παράγοντας πως όλα τα δείγματα που εστάλησαν ήταν αρνητικά και από το Γ.Ν. Ανατολικής Αχαΐας δεν πέρασε ούτε ένας ασθενής με κορωνοϊό.

Ενδιαφέρον για τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία – Ξεκίνησε η προσέλευση

Με την άρση των μέτρων ενάντια στη διασπορά της πανδημίας σε πολλά επίπεδα και μετά την δίμηνη αναστολή τακτικών εξωτερικών ιατρείων, χειρουργείων, εξετάσεων εξωτερικών ασθενών κ.ά., το νοσοκομείο Αιγίου επανήλθε και τις τελευταίες ημέρες οι πολίτες της Αιγιάλειας μπορούν να κλείνουν τηλεφωνικά ραντεβού για επίσκεψη στα Τακτικά Εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου, στον πενταψήφιο αριθμό 14500.

Επίσης, το Τακτικό Εξωτερικό Ιατρείο του Οφθαλμολογικού Τμήματος λειτουργεί: Δευτέρα και Παρασκευή στο Γ.Ν. Ανατολικής Αχαΐας – Ο.Μ. Αιγίου, Τρίτη και Πέμπτη στις εγκαταστάσεις του Κ.Υ Αιγίου. Το δε Τακτικό Εξωτερικό Ιατρείο του Παιδιατρικού τμήματος λειτουργεί: Τρίτη και Πέμπτη στο Γ.Ν. Ανατολικής Αχαΐας – Ο.Μ. Αιγίου και Δευτέρα και Τετάρτη στο Κ.Υ. Αιγίου.
Ακόμη, εδώ και είκοσι ημέρες οι αιμοληψίες του τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου που είχαν μεταφερθεί λόγω Κορωνοϊού Covid-19 στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Κέντρου Υγείας Αιγίου (ΙΚΑ) επαναλειτουργούν στο Νοσοκομείο. Πραγματοποιούνται δε καθημερινά από 08:00 π.μ. έως 1:00 μ.μ. και το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 26910-59456.

Ερωτηθείς αναφορικά με την προσέλευση του κόσμου στα τακτικά ιατρεία τις πρώτες αυτές ημέρες, ο διοικητής του ιδρύματος Θανάσης Γεωργάκης, επισημαίνει στo protionline.gr: ΄΄Το ενδιαφέρον για κλείσιμο ραντεβού είναι μεγάλο, η προσέλευση ξεκινά σιγά – σιγά, υπάρχει ροή κόσμο σε καθημερινό επίπεδο και μπορώ να πω πως έχουμε επανέλθει στην προτέρα κατάσταση σε ποσοστό 75%΄΄.

Θαν. Γεωργάκης: «Οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι»

Αναφορικά με το πώς αντιμετώπισε το νοσοκομείο την πανδημία, ο κ. Γεωργάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του, λέγοντας: ΄΄Προσπαθήσαμε για το καλύτερο δυνατό για τον κόσμο και το προσωπικό μας΄΄.  Tόνισε ωστόσο πως ΄΄μπορεί να έχουν αρθεί αρκετά μέτρα, ωστόσο εμείς παραμένουμε σε ετοιμότητα. Και αυτό πρέπει να πράξουμε. Βεβαίως και η περιοχή μας δεν επλήγη από τον κορωνοϊό. Όμως πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε περιστατικό ενδεχομένως προκύψει τους καλοκαιρινούς μήνες με την επισκεψιμότητα στην περιοχή μας. Οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι΄΄.

Τέλος στο ερώτημα αν έχει επιστρέψει στα πόστα του όλο το προσωπικό του νοσοκομείου, ο διοικητής είπε πως καλύπτονται όλα τα πόστα και λείπουν μόνο άτομα με άδειες ειδικού σκοπού, ωστόσο και αυτοί θα επιστρέψουν από την 1η Ιουνίου.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας, η προσέλευση των ασθενών γίνονται χωρίς συνοδό εφόσον το επιτρέπει η κατάστασή τους, οι ασθενείς θα έχουν μαζί τους μάσκα και γάντια και για να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός θα πρέπει να τηρούνται οι αποστάσεις μεταξύ τους.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr