background img
banner
banner

Επιτάχυνση των έργων και αξιοποίηση του ντόπιου δυναμικού…

ΖΗΤΗΣΑΝ ΟΙ ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ- ΣΕ ΚΑΛΟ ΚΛΙΜΑ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Οικονομική κρίση, κλείσιμο της στρόφιγγας των δανείων, ολοκλήρωση οδικών έργων και τώρα πανδημία έχουν ρίξει στον ναδίρ την οικοδομική δραστηριότητα της περιοχής, ωθώντας τους οικοδόμους στην ανεργία. Η ανάγκη να στηριχθεί ο κλάδος από την τοπική αυτοδιοίκηση μοιάζει επιτακτική τη στιγμή που η οικοδομή και τα… παρακλάδια της, πνέουν τα λοίσθια. Τα παραπάνω μετέφεραν στον δήμαρχο Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλο οι εκπρόσωποι του Σωματείου Οικοδόμων Αιγίου που συναντήθηκαν μαζί του το απόγευμα της Δευτέρας, κάνοντας γνωστό τον αγώνα των ανθρώπων του κλάδου για επιβίωση. Τον κ. Καλογερόπουλο επισκέφθηκαν στο γραφείο του ο πρόεδρος του Σωματείου Παναγιώτης Νύχτης και ο ταμίας Βαγγέλης Νταβαντζής και η προγραμματισμένη συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα. Οι εκπρόσωποι των οικοδόμων γνωστοποίησαν στον δήμαρχο την κατάσταση έτσι όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα κατά την άρση των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας που «πάγωσαν» κάθε δραστηριότητα.

Συγκεκριμένα, όπως τόνισε στo protionline.gr ο κ. Νύχτης, ΄΄μιλήσαμε για τα μεγάλα έργα που αναμένεται να εκτελεστούν το επόμενο διάστημα στον δήμο όπως είναι η ανάπλαση της Παναγίας Τρυπητής, η ανάπλαση των πλατειών του κέντρου και των δρόμων γύρω από αυτές, τα εσωτερικά δίκτυα αποχέτευσης και τονίσαμε στον δήμαρχο την ανάγκη να αξιοποιηθεί σε αυτά και το ντόπιο εργατικό δυναμικό. Δυστυχώς, υπάρχουν συνάδελφοι που έχουν να δουλέψουν πολύ καιρό ενώ τα έξοδα τρέχουν. Γνωρίζουμε πως κάποια από τα έργα αυτά έχουν ανατεθεί σε εργολάβους εκτός περιοχής, ωστόσο τονίσαμε στον δήμαρχο ότι εκ μέρους του δήμου θα μπορούσε να ζητηθεί από τους εργολάβους ναι μεν να αξιοποιήσουν το δικό τους εξειδικευμένο προσωπικό ως ένα βαθμό, όμως και οι οικοδόμοι – τεχνίτες της περιοχής μπορούν να δουλέψουν σε αυτά. Επιπλέον ζητήσαμε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την έναρξη των έργων αυτών΄΄.

Να προχωρήσουν και έργα μικρότερης κλίμακας

Επιπλέον, οι εκπρόσωποι των οικοδόμων αναφέρθηκαν στην ανάγκη να προχωρήσουν κάποια έργα μικρότερης κλίμακας στην περιοχή, όπως είναι πεζοδρόμια, δημοτικά κτίρια, νησίδες, το τρίγωνο της οδού Κανελλοπούλου και για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας αλλά και για την βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη. Όπως ανέφεραν οι οικοδόμοι, ΄΄υπάρχουν μικρά έργα που μπορεί να εκτελέσει μόνος του ο δήμος. Δεν μπορεί να υπάρχουν σήμερα πεζοδρόμια μισό μέτρο. Άγιος Αθανάσιος, Ροκά, Κουλούρα, Παγοποιείο, δεν έχουν καθόλου πεζοδρόμια και κάθε μέρα περνούν από εκεί παιδιά που πηγαίνουν σχολείο΄΄.

Τα προγράμματα του ΟΑΕΔ

Επισήμαναν ακόμη στον κ. Καλογερόπουλο τη δυνατότητα απασχόλησης προσωπικού μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, ώστε να υποστηρίζεται ο δήμος ως προς τη μισθοδοσία. Ειδικότερα, έκαναν λόγο για τον μεγάλο αριθμό οικοδόμων της περιοχής που έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας τους όμως δεν έχουν ένσημα για να συμπληρώσουν τις προϋποθέσεις για σύνταξη. Συζήτησαν ακόμη για την ανάγκη αντιπλημμυρικής, αντισεισμικής προστασίας της Αιγιάλειας, για να μην βρεθούμε προ εκπλήξεων, όπως χαρακτηριστικά τόνισαν.
Όπως έκανε γνωστό ο κ. Νύχτης, ΄΄ο δήμαρχος άκουσε θετικά τις σκέψεις και προτάσεις μας και δεσμεύθηκε να μας απαντήσει τις επόμενες ημέρες΄΄.

Εναπόθεση μικρής ποσότητας μπαζών και αδρανών

Ένα ακόμη σοβαρό θέμα που τέθηκε είναι η έλλειψη των σημείων εκείνων που θα μπορούσαν να εναποτίθενται τα μικρότερης ποσότητας μπάζα και αδρανή υλικά που προκύπτουν από οικοδομικές εργασίες. ΄΄Ναι μεν γνωρίζουμε ότι δεν μπορούμε να τα αφήνουμε στα πεζοδρόμια δίπλα στους κάδους, αναμένουμε όμως να μας υποδείξουν τα σημεία στα οποία μπορούμε να τα μεταφέρουμε΄΄, τόνισε ο πρόεδρος των οικοδόμων.
Τέλος, οι εκπρόσωποι των οικοδόμων ζήτησαν από τον δήμαρχο να μειωθούν οι λογαριασμοί της ΔΕΥΑΑ και γενικότερα τα δημοτικά τέλη γιατί πολλά νοικοκυριά δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν.


Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr