background img
banner
banner

Εργασίες αποψίλωσης και καθαρισμού ξερών χόρτων

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΡΙ ΜΠΟΟΥΤ – ΣΤΗΝ ΧΕΡΣΑΙΑ ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΖΩΝΗ ΤΟΥ ΑΙΓΙΟΥ

Σε εξέλιξη βρίσκονται από ειδικά συνεργεία, οι εργασίες αποψίλωσης και καθαρισμού ξερών χόρτων κατά μήκος της χερσαίας λιμενικής ζώνης του Αιγίου, στους χώρους δικαιοδοσίας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αιγιαλείας. Ο καθαρισμός πραγματοποιείται μεταξύ των εγκαταστάσεων του Ναυταθλητικού Ομίλου Αιγίου, της οδού Ψαρρών, των παλιών σιδηροδρομικών γραμμών έως το Παλαιό Λιμεναρχείο και έως το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στην παραλία Αλυκής. Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αιγιαλείας Βασίλης Χριστόπουλος τονίζει πως ο καθαρισμός γίνεται τόσο για λόγους βελτίωσης της αισθητικής εικόνας, καθαριότητας και ασφάλειας του μεγάλου αριθμού δημοτών που προτιμά την παραλιακή ζώνη για τον καθημερινό του περίπατο, όσο και στο πλαίσιο της αντιπυρικής περιόδου προς αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιάς.

Πληροφορίες για επιστροφή του φέρι μπόουτ σε δέκα ημέρες από σήμερα!

Εν τω μεταξύ, θα έλεγε κανείς ότι ο καθαρισμός της λιμενικής ζώνης πραγματοποιείται στο πλαίσιο της γενικότερης αναβάθμισής της αφενός λόγω της επισκεψιμότητας από τους Αιγιαλείς για τις βόλτες τους και αφετέρου εξαιτίας της πολυαναμενόμενης επαναλειτουργίας της πορθμειακής γραμμής Αιγίου – Αγίου Νικολάου.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η εμφάνιση του πρώτου φέρι μετά από πολλά χρόνια, θα είναι γεγονός σε δέκα ημέρες από σήμερα και ότι μετά από λίγες ημέρες θα είναι έτοιμο να ενώσει και πάλι τους δήμους Αιγιαλείας και Δωρίδας.

Ήδη οι δύο δήμοι αναμένουν επίσημα την απάντηση του υπουργείου Ναυτιλίας για το εάν μπορεί να επιδοτήσει τη γραμμή ως «άγονη» γεγονός που θα κάμψει τους ενδοιασμούς των πλοιοκτητών για το εάν θα είναι βιώσιμη.

Ερωτηθείς από τo protionline.gr ο κ. Χριστόπουλος ανέφερε πως δεν υπάρχει κάτι βέβαιο, δηλώνοντας ωστόσο συγκρατημένα αισιόδοξος ότι η γραμμή θα ξαναλειτουργήσει.

Την ίδια στιγμή, δεν έχει αποσυρθεί το ενδιαφέρον για τη δρομολόγηση στη γραμμή Αιγίου – Αγ. Νικολάου, του πρώτου ηλεκτροκίνητου πλοίου νορβηγικών συμφερόντων που θα πλεύσει στη χώρα, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αττικής.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr