background img
banner
banner

Η αγορά της μάσκας στην Αιγιάλεια

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΔΙΝΟΥΝ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΥΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΝΕΕΣ

Μέτρα ώστε να μην υπάρξει πανικός και έλλειψη στην αγορά μάσκας αποφάσισε να λάβει με εγκύκλιο της η Γενική Γραμματεία Εμπορίου. Σημειώνεται ότι το ίδιο είχε συμβεί και με τα αντισηπτικά και αλκοολούχα προϊόντα. Οι καταναλωτές μπορούν να προμηθευτούν περιορισμένο αριθμό μασκών από τα φαρμακεία και τα υπόλοιπα καταστήματα.

Έτσι χθες, τα φαρμακεία της περιοχής έδιναν μέχρι τέσσερις μάσκες σε κάθε πελάτη, ενώ κάποια ξέμειναν προσωρινά με την διαβεβαίωση ότι θα προμηθευτούν άμεσα. Παράλληλα, μάσκες μπορεί να βρει κανείς και σε καταστήματα με χαρτικά είδη.

Μάλιστα, καταστήματα ενδυμάτων ετοιμάζουν μάσκες και θα διαθέτουν με το άνοιγμά τους, ενώ κάποια θα λειτουργήσουν κατά παραγγελία, ανάλογα με το σχέδιο που καθένας προτιμάει, σε ότι αφορά βέβαια τις πάνινες μάσκες.

Η τιμή των μασκών μιας χρήσης σε τοπικό επίπεδο κυμαίνεται στο 1,00 με 1,50 ευρώ ενώ οι πάνινες που επαναχρησιμοποιούνται κοστίζουν περισσότερο, ανάλογα με το σχέδιο. Υπενθυμίζεται ότι η μάσκα είναι υποχρεωτική για τους πολίτες στα ΜΜΜ, Ταξί, ασανσέρ, νοσοκομεία, ιατρεία και στα διαγνωστικά κέντρα.

Επίσης, είναι υποχρεωτική για τους εργαζόμενους, στα ΜΜΜ, Ταξί, στα super market, καταστήματα τροφίμων που διαχειρίζονται μη τυποποιημένα τρόφιμα, σε νοσοκομεία, ιατρεία, διαγνωστικά κέντρα, κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής. Στους υπόλοιπους κλειστούς χώρους, γραφεία, επισκέπτες κομμωτηρίων κ.λ.π. δίνεται ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας ή καλύμματος προσώπου εφόσον είναι εφικτό.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr