background img
banner
banner

Η επόμενη μέρα για τις ομάδες της Αιγιάλειας στις Eθνικές κατηγορίες

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΝΙΚΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ (Α.Ο. ΑΙΓΙΑΛΕΩΝ), ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ (ΑΚΡΑΤΑ) ΚΑΙ ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ (ΣΕΡΙΦΑΤΟ)

Η πανδημία του COVID-19 δημιούργησε μεγάλα προβλήματα στο σύνολο των πρωταθλημάτων όλων των κατηγοριών καθώς κανένα από αυτά δεν ολοκληρώθηκε με βάση το αρχικό πρόγραμμα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα παρατηρείται στα ομαδικά αθλήματα που διεξάγονται σε κλειστό χώρο, δηλαδή το μπάσκετ, το βόλευ και το χάντμπολ. Μετά το άνοιγμα των ανοιχτών αθλητικών χώρων στις 4 Μαϊου, την προηγούμενη εβδομάδα άνοιξαν και τα κλειστά γυμναστήρια και πλέον, δειλά – δειλά αρχίζουμε να μπαίνουμε σε κανονικούς ρυθμούς έστω και με τους απαραίτητους νέους κανόνες. Η Αιγιάλεια και στη νέα σεζόν θα έχει τρεις εκπροσώπους στις εθνικές κατηγορίες στα τρία δημοφιλέστερα ομαδικά αθλήματα σάλας. Τον Α.Ο. Αιγιαλέων βόλευ που θα συμμετάσχει σε ακόμη μεγαλύτερη κατηγορία μετά τη δημιουργία της pre league, τον Α.Ο. Ακράτα που παρέμεινε στη Γ΄ Εθνική μπάσκετ και το Σεριφάτο χάντμπολ, που θα δώσει το “παρών” τόσο στις γυναίκες (Α2 Εθνική) όσο και στους άνδρες (Β΄ Εθνική). Οι πρόεδροι των τριών συλλόγων αποκαλύπτουν στην “Π” τις πρώτες τους σκέψεις για το άμεσο μέλλον, μιλούν για τις επιπτώσεις που έχει η πανδημία στον αθλητικό χώρο και εύχονται να κυλήσουν όλα ομαλά στη συνέχεια και όλα αυτά που ζούμε από τον Μάρτη και μετά, σύντομα να αποτελέσουν μια μακρινή ανάμνηση.

Νίκος Ηλιόπουλος (Α.Ο. Αιγιαλέων): Τα ματς είναι πολύ λίγα, δεν μπορείς να προσελκύσεις έτσι χορηγούς

“Έχουμε μπροστά μας την πρόκληση της pre league, όπου βέβαια το τοπίο είναι πολύ θολό. Κάναμε πολλές τηλεδιασκέψεις όλες οι ομάδες αυτό το διάστημα σε μία προσπάθεια να βρεθεί κεντρικός χορηγός για το νέο πρωτάθλημα της pre league και ξαφνικά ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ μας μιλάει για δύο ομίλους των 6 ομάδων η κάθε ένας. Σε βορρά και νότο προκειμένου να περιοριστούν τα έξοδα. Αυτό όμως δεν θα είναι σοβαρό πρωτάθλημα. Τα ματς είναι πολύ λίγα, δεν μπορείς να προσελκύσεις έτσι χορηγούς σε αυτούς τους δύσκολους οικονομικά καιρούς που ζούμε. Κάναμε μια σκέψη να γίνει μια μεταβατική σεζόν με μια κατηγορία που θα είναι μαζί οι ομάδες της Volley league με εμάς, της pre league δηλαδή. Πιστεύουμε ότι θα βοηθήσει το άθλημα. Θα δει ο κόσμος μεγάλους αθλητές και στην περιφέρεια, ενώ αν εξαιρέσουμε τις 4-5 μεγάλες ομάδες, δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των υπόλοιπων ομάδων των δυο κατηγοριών. Δεν έχει συζητηθεί βέβαια ακόμη. Αντιδράσαμε φυσικά όλες οι ομάδες στην πρόταση του κ. Καραμπέτσου για ομίλους των 6 ομάδων και δεν ξέρουμε και αν θα συνεχίσει να είναι πρόεδρος της ΕΟΠΕ μετα τις εκλογές. Αν προκύψει νέος πρόεδρος θα έχει την ίδια άποψη; Το επόμενο διάστημα θα είναι κρίσιμο. Ο Α.Ο. Αιγιαλέων πάντως θα κατέβει στο νέο πρωτάθλημα με όποια μορφή κι αν αυτό διεξαχθεί”.

Αντώνιος Ανδρουτσόπουλος (Α.Ο. Ακράτα): Στη Γ.Σ. να παρθούν καθοριστικές αποφάσεις

“Βρισκόμαστε στο σημείο που ο αθλητισμός, επαγγελματικός και ερασιτεχνικός, βλέπει από την μία τα έσοδά του να μειώνονται δραματικά καθώς δεν θα έχει να λαμβάνειν από εισιτήρια, χορηγίες, διαφημίσεις κ.λ.π. Από την άλλη όμως, καλείται να διαχειριστεί προγραμματισμένα έξοδα συντήρησης, πάγια έξοδα λειτουργίας, συμβόλαια παικτών και τυχόν χρέη που κάποιες ομάδες μπορεί να έχουν. Πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτές τις προκλήσεις υπό αυτές τις συνθήκες; Όσο αφορά στην ομάδα μας, θα κληθεί να δώσει και πάλι το “παρών” στη Γ΄ Εθνική, αλλά τα προβλήματα είναι πολλά. Στόχος μας είναι η Γ.Σ. να έχει πραγματοποιηθεί πριν τις 15 Ιουνίου και εκεί να παρθούν σημαντικές και καθοριστικές αποφάσεις. Οι περισσότεροι από τα μέλη του συμβουλίου και όσοι στηρίζουν την ομάδα βλέπουν ότι με τα νέα δεδομένα και τον όμιλο που θα δημιουργηθεί οι πιθανότητες να πρωταγωνιστήσει η Ακράτα και να πετύχει αυτό που δεν κατάφερε τις προηγούμενες χρονιές, είναι αυξημένες. Αλλά μη ξεχνάμε ότι πολλοί άνθρωποι έχουν “ματώσει” οικονομικά. Εδώ τίθενται τα ερωτήματα που προαναφέρω. Όπως και να έχει, μέχρι τη Γενική Συνέλευση δεν μπορούμε να πούμε κάτι περισσότερο. Θα ζυγίσουμε όλες τις παραμέτρους, όλα τα θετικά και αρνητικά και θα αποφασίσουμε για το τι μέλλει γενέσθαι”.

Κώστας Παπασταύρου (Σεριφάτο): Ισχυρότερο ήταν το σοκ για τους αθλητές των ομαδικών αθλημάτων

“Η πανδημία έχει αλλάξει σίγουρα την καθημερινότητά και τον προγραμματισμό μας και τείνει να αλλάξει και τον τρόπο που θα ζούμε στο μέλλον. Είναι σαφές πλέον πώς η εξάπλωση του κορονοϊού επηρεάζει κάθε μορφή ενασχόλησης με τον αθλητισμό. Η διακοπή των πρωταθλημάτων εμένα προσωπικά δεν με βρίσκει σύμφωνο αλλά ίσως να μη μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Ισχυρότερο ήταν το σοκ για τους αθλητές των ομαδικών αθλημάτων, επειδή διακόπηκαν βίαια οι αγώνες τους. Σε οικονομικό επίπεδο οι επιπτώσεις της πανδημίας στον αθλητισμό θα είναι δριμύτατες και ο χώρος θα υποστεί τεράστιες απώλειες. Τίποτα πλέον δεν θα είναι όπως πριν και για αρκετό καιρό. Οι ομάδες του Σεριφάτου πάντως και οι ακαδημίες θα κατέβουν στα πρωταθλήματα κανονικά, εκτός βέβαια αν μέχρι τότε έχουμε νέα απρόοπτα, κάτι που απεύχομαι. Οι προπονήσεις, σε εξωτερικούς χώρους έχουν ήδη ξεκινήσει σιγά σιγά και αξίζει να αναφέρω ότι οι προπονητές μας, παρέμειναν στο Αίγιο όλο αυτό το διάστημα. Και ο Γιώργος Τούρκια και η Έλενα Καλασνίκοβα και στο διάστημα της καραντίνας έγιναν ακόμη και διαδικτυακές προπονήσεις. Ο στόχος της αντρικής ομάδας δε, είναι αποκλειστικά η άνοδος στην Α2 τη νέα σεζόν”.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr