background img
banner
banner

Η προετοιμασία για τις Πανελλήνιες δεν επηρεάστηκε από την πανδημία

ΜΑΘΗΤΕΣ Γ΄ ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΙΛΟΥΝ ΣΤΟ PROTIONLINE.GR ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Το δυνατό… κρας τεστ της Παιδείας στην επάνοδο από την εφαρμογή των μέτρων ενάντια στον κορωνοϊό, έγινε με τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου. Η προσέλευση την πρώτη εβδομάδα ήταν ελάχιστη έως μηδενική και το «πείραμα» συνεχίστηκε από τη Δευτέρα 18/5 με τους μαθητές των Α΄ και Β΄ τάξεων του Λυκείου, αλλά και των τριών τάξεων του Γυμνασίου να επανέρχονται στις σχολικές αίθουσες.

Το «βάρος» πέφτει όμως στους μαθητές της Γ΄ που σε λίγο καιρό μπαίνουν στη μάχη των Πανελληνίων Εξετάσεων, εισερχόμενοι σε μία κρίσιμη περίοδο που θα παίξει καθοριστικό ρόλο στο μέλλον τους. Πώς βίωσαν οι μαθητές της Γ΄ τάξεις Λυκείων της Αιγιάλειας την περίοδο εγκλεισμού και την απομάκρυνσή τους από το σχολείο; Το protionline.gr καταγράφει τις απόψεις τους που αξίζει να διαβαστούν…

Βάσω Μπαστογιάννη: «Δεν έγιναν διαδικτυακά μαθήματα του σχολείου γιατί έπεφτε το σύστημα»

Η μαθήτρια Βάσω Μπαστογιάννη, από το 1ο Γενικό Λύκειο Αιγίου, τονίζει: «Οι μαθητές δεν είχαν γάντια ή μάσκες την ημέρα που επαναλειτούργησε το σχολείο έπειτα από την πανδημία. Σχεδόν κανένας από τους μαθητές που προσήλθαν δεν φορούσε μάσκα προστασίας, πλην μεμονωμένων περιπτώσεων. Συνωστισμός μεταξύ των παιδιών υπήρχε και ούτε μπορώ να πω ότι τηρήθηκαν αυστηρά οι αποστάσεις των 2 μέτρων που έχει ανακοινωθεί πως απαιτείται. Αυτά βέβαια στους μαθητές, όχι στους καθηγητές και τους δασκάλους. Τα θρανία είχαν τοποθετηθεί με την προβλεπόμενη απόσταση μεταξύ τους και οι καθαρίστριες απολύμαιναν τους χώρους διαρκώς».

Στο ερώτημα για το αν υπήρξαν on line μαθήματα κατά τον κορωνοϊό και σε ποια σχολή στοχεύει να περάσει, η μαθήτρια δηλώνει: «Για τις πανελλήνιες μας ενημέρωσαν πως θα γίνουν κανονικά τα μαθήματα στο σχολείο και η προετοιμασία μας στον εναπομείναντα διδακτικό χρόνο. Όσες φορές προσπάθησα όμως να μπω στο σύστημα κατά την περίοδο του εγκλεισμού, να παρακολουθήσω τα διαδικτυακά μαθήματα, δεν τα κατάφερα γιατί ¨έπεφτε¨ το σύστημα. Τελικά από προσωπική επιλογή, αποφάσισα να παρακολουθώ on line μόνο τα μαθήματα που γινόντουσαν στο φροντιστήριο μου, ο οποίος διαδικτυακός χώρος λειτουργούσε άψογα και πολύ οργανωμένα. Ο στόχος μου είναι η Νομική Αθηνών, αυτό θέλω να πετύχω. Αυτό έχω ονειρευτεί για αυτό έχω προετοιμαστεί».

Μαρία Σακελλαρίου: «Επιστρέψαμε με χαρά αλλά με επιφύλαξη»

«Την πρώτη ημέρα που επιστρέψαμε στο σχολείο ύστερα από την καραντίνα του κορωνοϊού είχε αρκετή προσέλευση. Νομίζω πως ήλθε η πλειοψηφία των μαθητών. Οι καθηγητές ήταν και αυτοί άπαντες παρόντες. Επικρατούσε μια σχετική σύγχυση όμως. Ήμουν ενθουσιασμένη που ξαναέβλεπα όλους μαζί τους συμμαθητές μου έπειτα από τόσο καιρό. Κάποιοι ήταν κάπως επιφυλακτικοί στο να είναι διαχυτικοί λόγω της πανδημίας και όσων έχουμε ακούσει για την τήρηση των αποστάσεων. Οι μαθητές δεν φορούσαν μάσκα ή γάντια. Οι καθηγητές μας πληροφόρησαν πως υπήρχαν διαθέσιμες μάσκες ή γάντια για όποιον το επιθυμεί. Αλλά κανένα από τα παιδιά δεν χρησιμοποίησε», ανέφερε στo protionline.gr  η Μαρία Σακελλαρίου, μαθήτρια της Γ΄ τάξης του 1ου ΓΕΛ Αιγίου.

Πρόσθεσε ακόμη: «Είμαι στην κατεύθυνση σπουδών υγείας. Με τις πανελλήνιες η φιλοδοξία μου είναι σχολές με αυτό το αντικείμενο και οι στόχοι ξεκινούν από ψηλότερα προς χαμηλότερα. Αυτό που πραγματικά θα ήθελα είναι ιατρικά και παραϊατρικά επαγγέλματα. Ανάλογα με την επίδοση μου και την τελική βαθμολογία. Βλέποντας και κάνοντας». Παράλληλα, συμπληρώνει: «Όσο διαρκούσε ο εγκλεισμός στο σπίτι ενημερωθήκαμε πως τα μαθήματα θα συνεχίζονταν διαδικτυακά, από τους καθηγητές του σχολείου μου. Από τους δικούς μου καθηγητές μονάχα ένας ακολούθησε και πραγματοποίησε τα μαθήματα on line. Δεν γνωρίζω εάν οι υπόλοιποι είχαν τις τεχνικές γνώσεις να πραγματοποιήσουν τέτοια μαθήματα ή δεν υπήρχε η διάθεση να κάνουν την προσπάθεια αυτή».

Λουκάς Τσουρέκης: «Ζούμε μία νέα πραγματικότητα»

Ο Λουκάς Τσουρέκης από το 2ο Γενικό Λύκειο Αιγίου, τονίζει: «Ως γνωστόν ο κορωνοϊός ανέτρεψε όλα τα δεδομένα της καθημερινότητάς μας. Σταματήσαμε πολύ απότομα και απρόσμενα το σχολείο. Μέσω της τεχνολογίας έγιναν αρκετές προσπάθειες για να κρατήσουμε επαφή με την σχολική πραγματικότητα τόσο με την σύγχρονη όσο και την ασύγχρονη εκπαίδευση. Φιλότιμες ήταν οι προσπάθειες από την πλευρά των καθηγητών του 2ου Λυκείου να συνεχιστεί η διδασκαλία των μαθημάτων διαδικτυακά, έτσι ώστε να μας βοηθήσουν με κάθε μέσο. Όμως μερικές φορές δεν υπήρξε η αναμενόμενη ανταπόκριση από την πλευρά των μαθητών».

«Στόχος μου είναι να ανταποκριθώ όσο καλύτερα μπορώ στις Πανελλήνιες, ώστε με μια υψηλή βαθμολογία να μπορώ να επιλέξω αντίστοιχα υψηλόβαθμες σχολές της θεωρητικής κατεύθυνσης», προσθέτει.

Επίσης, ο Λουκάς που είναι και πρόεδρος του 15μελούς συμβουλίου των μαθητών του σχολείου, σημειώνει: «Στο 2ο Λύκειο στο οποίο ανήκω η επιστροφή στο σχολείο ήταν για όλους μας μια νέα πραγματικότητα. Τις δυο πρώτες ημέρες η πλειοψηφία των παιδιών ήρθε στο σχολείο, αλλά τις επόμενες μέρες η προσέλευση μειώθηκε αισθητά. Τα μέτρα ασφαλείας τηρήθηκαν κανονικά. Νομίζω πως όλοι είμαστε συνειδητοποιημένοι για την κατάσταση, οπότε τηρούμε και τους κανόνες και τις αποστάσεις. Το σχολείο έχει εξοπλιστεί με όλα τα απαραίτητα μέσα. Όμως η προαιρετική χρήση μάσκας και γαντιών έκανε πολλούς να μην τα φορούν».

Και καταλήγει: «Τα διαδικτυακά μαθήματα στο φροντιστήριο της «Εξέλιξης» που εγώ παρακολουθώ έγιναν και γίνονται κανονικά και δεν χάθηκαν διδακτικές ώρες. Παρόλο που η καραντίνα αποτέλεσε ένα πρωτοφανές γεγονός, το φροντιστήριο προσαρμόστηκε πολύ γρήγορα στα νέα δεδομένα και μας προσέφερε το καλύτερο δυνατό σε επίπεδο γνώσης αλλά και ψυχικής στήριξης».

Τα σχολεία τηρούν τα μέτρα προστασίας

Διά στόματος του υποδιευθυντή του 1ου Γενικού Λυκείου Αιγίου Ανδρέα Κουνάβη, έγινε γνωστό πως η προσέλευση των μαθητών τις πρώτες δύο ημέρες ήταν μεγάλη, μα τις υπόλοιπες σχεδόν μηδαμινή. Ο ίδιος διαβεβαίωσε πως οι χώροι του σχολείου λειτούργησαν άψογα από πλευράς οργάνωσης και είχαν απολυμανθεί επαρκώς. Τα θρανία είχαν τις απαιτούμενες από τον νόμο αποστάσεις και όλα έγιναν με τα καθορισμένα από την κυβέρνηση μέτρα και πλαίσια.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr