background img
banner
banner

Καθαρισμός οικοπέδων για αποφυγή πυρκαγιάς

ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Να αναλάβουν τις ευθύνες τους, δεδομένου ότι η αντιπυρική περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει και οφείλουν να καθαρίσουν οικοπεδικούς και ακάλυπτους χώρους, καλεί τους ιδιοκτήτες ο δήμος Αιγιαλείας. Μάλιστα, επισημαίνει το γεγονός ότι φέτος, λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας και της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με την πανδημία του κορωνοϊού λόγω του περιορισμού των μετακινήσεων, υπάρχει πλημμελής καθαρισμός της βλάστησης και απομάκρυνσης της εύφλεκτης ύλης, όπου αυτό απαιτείται, γι’ αυτό θα πρέπει όλοι να είναι περισσότερο ευαισθητοποιημένοι και προσεκτικοί.

Συγκεκριμένα, όπως τονίζεται από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, ΄΄προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της, κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου που ξεκίνησε την Παρασκευή 1η Μαΐου και ολοκληρώνεται στις 31 Οκτωβρίου, καλούνται οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός της πόλης, κοινοτήτων και οικισμών, και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, να προχωρήσουν στην αποψίλωση από τα ξερά χόρτα και στην απομάκρυνση τους, την απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων εύφλεκτων υλικών ή αντικειμένων που βρίσκονται μέσα σε αυτούς. Η μη συμμόρφωση συνεπάγεται διοικητικά πρόστιμα. Ως κοινωνία θέλουμε και απαιτούμε να μην καίγονται τα δασικά μας οικοσυστήματα, να προστατεύονται οι αστικοί και περιαστικοί ιστοί. Να είμαστε ασφαλείς στα σπίτια μας, απολαμβάνοντας το δασικό περιβάλλον, που είναι ζωτικής σημασίας για την επιβίωση και ευημερία μας.

Στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται κάθε αντιπυρική περίοδο για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, χρειαζόμαστε όλοι. Είναι υποχρέωσή μας να προστατεύσουμε με κάθε τρόπο τη φυσική κληρονομιά, για εμάς και τις επόμενες γενιές΄΄.

Οι ενέργειές μας όταν αντιληφθούμε φωτιά

Οι ενέργειες, στις οποίες πρέπει να προβούμε, μόλις αντιληφθούμε μια πυρκαγιά, είναι: Περιγράφουμε το είδος της βλάστησης που καίγεται, Προσδιορίζουμε την κατεύθυνση της πυρκαγιάς, Ενημερώνουμε για την ένταση και τη διεύθυνση του ανέμου στην περιοχή, Τηλεφωνούμε ΑΜΕΣΩΣ στους αριθμούς κλήσης 199 ή 112 και δίνουμε σαφείς πληροφορίες, τόσο για την τοποθεσία και το ακριβές σημείο που βρισκόμαστε, όσο και για τη συγκεκριμένη θέση που βλέπουμε την πυρκαγιά. Μέσω της καλύτερης επίγνωσης και προετοιμασίας πριν την αντιπυρική περίοδο προστατεύουμε τους αστικούς και περιαστικούς ιστούς καθώς και τις δασικές εκτάσεις.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr