background img
banner
banner

Καμία ενημέρωση για την επαναλειτουργία του Οδοντωτού

«ΝΕΚΡΗ» ΠΟΛΗ ΤΟ ΔΙΑΚΟΠΤΟ – ΕΜΦΑΝΕΙΣ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

Εμφανείς είναι οι επιπτώσεις από τη μη λειτουργία του Οδοντωτού Σιδηροδρόμου στο Διακοπτό, που έχει πληγεί εξαιτίας των μέτρων ενάντια στον κορωνοϊό όσο λίγες περιοχές πανελληνίως. Την ίδια στιγμή, ουδεμία επίσημη ενημέρωση υπάρχει από τον ΟΣΕ για το πότε το γραφικό τρενάκι, που μεταφέρει κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες προς και από τα ιστορικά Καλάβρυτα, θα ξανακυλήσει στις ράγες…

Οι πληροφορίες ανέφεραν πως αρχές Ιουνίου αναμένεται να τεθεί και πάλι σε λειτουργία ο Οδοντωτός ο οποίος παραμένει σε αναστολή λειτουργίας από τον περασμένο Μάρτιο λόγω των μέτρων. Επίσημα όμως δεν έχει υπάρξει ενημέρωση για επανέναρξη των δρομολογίων, άρα αυτό φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο να γίνει σε τέσσερις μέρες. Σύμφωνα με επαγγελματίες της περιοχής, η κατάσταση, μαζί με τις απαγορεύσεις που ίσχυαν έως και την Κυριακή 17 του μηνός, έπληξε τουρισμό και επισκεψιμότητα με μηδενικούς τζίρους για τις επιχειρήσεις της περιοχής. Κι ενώ από τη Δευτέρα υπάρχει ενίσχυση των δρομολογίων του προαστιακού και πέρασμα τριών δρομολογίων των λεωφορείων του ΟΣΕ σε ανταπόκριση με τον προαστιακό τα οποία μεταφέρουν επιβάτες από και προς το Κιάτο, δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για τον Οδοντωτό.

Οι επισκέπτες ρωτούν…

΄΄Δυστυχώς, βιώσαμε και βιώνουμε μία πρωτόγνωρη κατάσταση και η περιοχή μας έχει κυριολεκτικά «νεκρώσει». Άλλες χρονιές τέτοια εποχή ο Οδοντωτός έφευγε γεμάτος από το Διακοπτό και το ενδιαφέρον εκδρομέων ήταν τεράστιο. Φέτος, λόγω κορωνοϊού σταμάτησαν τα πάντα. Οι εκδρομές δεν πραγματοποιούνται ενώ αναμένουμε να ξεκινήσουν τα ευρωπαϊκά ταξίδια για να αρχίσουν οι οργανωμένες εκδρομές και προς τα μέρη μας. Κάθε χρόνο ο Οδοντωτός περιλαμβάνεται σε εκατοντάδες τουριστικά πακέτα από διάφορες χώρες, όμως τώρα, παρότι βρισκόμαστε μία «ανάσα» από το καλοκαίρι, δεν ξέρουμε πότε θα ξεκινήσει΄΄, ανέφερε στo protionline.gr ερωτηθείς σχετικά, ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Οδοντωτού Γιάννης Καραπαναγιώτης.

Παράλληλα, έκανε γνωστό το ενδιαφέρον που δείχνουν πολλοί επισκέπτες και από Αθήνα τις τελευταίες μέρες που ρωτούν πότε θα ξαναξεκινήσει το τρενάκι. Μάλιστα, έκανε γνωστό πως και το πρακτορείο των εισιτηρίων παραμένει υπό αναστολή.Αναφορικά με το εάν θα χρειαστεί κάποιες ημέρες συντήρηση ο σιδηρόδρομος για να επαναλειτουργήσει, είπε πως κάτι τέτοιο δεν κρίνεται απαραίτητο καθώς όλο τον καιρό έχουν γίνει οι συντηρήσεις, ενώ και το σημείο που αποτελούσε την «αχίλλειο πτέρνα» του Οδοντωτού, πάνω από τη Ζαχλωρού όπου συνέβαιναν κατολισθήσεις (γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα πέρυσι την άνοιξη να σταματήσει το τρένο για 32 ημέρες) έχει αποκατασταθεί πλήρως.

Ζητείται έστω ένα δρομολόγιο σε πρώτη φάση

΄΄Αυτό που ζητάμε εμείς είναι να ξεκινήσει ξανά το τρένο έστω με μένα δρομολόγιο την ημέρα. Αντιλαμβανόμαστε πως δεν μπορεί να μπει ξανά σε φουλ ρυθμούς και σε πλήρες πρόγραμμα, όμως πρέπει να γίνει η αρχή΄΄, κατέληξε ο κ. Καραπαναγιώτης, προσθέτοντας: ΄΄Άλλωστε, γνωρίζουμε πως πρέπει να εκδοθεί και το σχετικό πρωτόκολλο λειτουργίας που θα περιλαμβάνει η δυνατότητα μεταφοράς του 50% των ατόμων που χωράει ο Οδοντωτός, ήτοι 54 επιβάτες από 108 και βέβαια χρήση μασκών και γαντιών΄΄.

Πάντως, τουριστικά καταλύματα, καταστήματα εστίασης και επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών της περιοχής «επενδύουν» στον Οδοντωτό με την ελπίδα θα αποτελέσει την αφορμή, η περιοχή να γίνει και πάλι πόλος έλξης επισκεπτών.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr