background img
banner
banner

Μεγάλες και σοβαρές οι ανάγκες της σχολικής στέγης στην Αιγιάλεια

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ‘’ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΑΥΡΙΟ’’ – ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΟΥΤΟΣ: «ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΒΑΣ. ΜΠΕΚΙΡΗ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΕΡΓΟ»…

Την ανησυχία του για την κατάσταση της σχολικής στέγης στην Αιγιάλεια αλλά και το γεγονός ότι κάποια σχολεία από κατασκευής τους ίσως δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τις νέες ανάγκες που προκύπτουν από τα μέτρα ασφαλείας ενάντια στη διασπορά του κορωνοϊού, εκφράζει ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δήμου Αιγιαλείας και της παράταξης «Αιγιάλεια Αύριο» Χρήστος Γούτος.

Υπενθυμίζει δε πως οι πιο ουσιαστικές και καίριες παρεμβάσεις στα σχολεία της Αιγιάλειας, έγιναν περίπου πριν από μία τριακονταετία όταν υφυπουργός Παιδείας είχε διατελέσει ο Αχαιός Βασίλης Μπεκίρης!

Οι σκέψεις της κυβέρνησης για άνοιγμα και των Δημοτικών Σχολείων από την 1η Ιουνίου γεννά ερωτηματικά για το κατά πόσο μία λυόμενη αίθουσα είναι αρκετά μεγάλη ώστε να τηρηθούν οι προβλεπόμενες αποστάσεις μεταξύ των μαθητών. Ο κ. Γούτος ωστόσο, εστιάζει και στο γεγονός ότι σε επίπεδο δήμου Αιγιαλείας, υπάρχουν πάρα πολλές εκκρεμότητες που πρέπει να διευθετηθούν, βλέποντας το καλοκαίρι και την ανάπαυλα από τα μαθήματα ως… πρόσφορο έδαφος για να προχωρήσει ο δήμος τις ενέργειες εκείνες που θα απαλλάξουν την περιοχή από τα προβλήματα.

Μπορούν να τηρηθούν τα μέτρα ασφαλείας στις λυόμενες αίθουσες;

΄΄Τα σχολεία που επανέρχονται σταδιακά σε λειτουργία, προσπαθούν να τηρήσουν τις προϋποθέσεις που η κυβέρνηση και οι λοιμωξιολόγοι έχουν θέσει και να λάβουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας. Πόσο εφικτό είναι όμως αυτό για όλα τα σχολεία της Αιγιάλειας; Μπορεί τα προβλήματα της σχολικής στέγης να χρονίζουν, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχολικά κτίρια πρέπει να αφεθούν στην τύχη τους, γιατί κάπως έτσι αφήνουμε στη μοίρα τους και τα παιδιά μας. Ο δήμος Αιγιαλείας είναι ο μόνος που έχει στις τάξεις του δύο σχολικά συγκροτήματα τα οποία εδώ και 25 χρόνια στεγάζονται σε προκατασκευασμένες αίθουσες. Αυτό είναι ανεπίτρεπτο. Το 2ο Γενικό Λύκειο Αιγίου και το 4ο Δημοτικό λειτουργούν για τόσα χρόνια υπό μη ενδεδειγμένες συνθήκες και παρά τις κατά καιρούς διαβεβαιώσεις, δεν έχει γίνει τίποτα το ουσιαστικό για την ανέγερση νέων σχολείων΄΄, επισημαίνει ο κ. Γούτος.

Αναφορά κάνει ακόμη στο ακατάλληλο κτίριο του Νηπιαγωγείου Διακοπτού, με τα παιδάκια για χρόνια ολόκληρα να προαυλίζονται σε άλλο σχολείο αλλά και την έλλειψη ουσιαστικών εργασιών και παρεμβάσεων για την ανακαίνιση των πολύ παλιών σχολείων όπως είναι το 5ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου που τα συνεχή παράπονα των γονιών δεν έχουν εισακουστεί…

΄΄Η στασιμότητα στις σχολικές υποδομές δεν μπορεί να συνεχιστεί. Ουσιαστικά, τα έργα στην περιοχή σε ό,τι αφορά την σχολική στέγη έγιναν την περίοδο 1990-1993 όταν υφυπουργός Παιδείας ήταν ο Βασίλης Μπεκίρης. Έκτοτε τίποτα΄΄, προσθέτει ο κ. Γούτος, υπενθυμίζοντας τα πεπραγμένα του κ. Μπεκίρη για την τριετία ανά Δημοτική Ενότητα της περιοχής.

Τα έργα που εκτελέστηκαν στην Αιγιάλεια την περίοδο 1990-93

Συγκεκριμένα, αυτά ήταν: Στην Δ.Ε. Αιγίου είχε μεριμνήσει για την δημιουργία του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου (Άγ. Αθανάσιος) όπου ανεγέρθη σύγχρονο διδακτήριο με 8 αίθουσες διδασκαλίας, του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου (Σταφιδάλωνα) με 12 αίθουσες διδασκαλίας, του ΤΕΛ Αιγίου (σημερινού ΕΠΑΛ) με 8 αίθουσες διδασκαλίας, του Αθλητικού Γυμνασίου Αιγίου που σήμερα συστεγάζει το Εσπερινό Γυμνάσιο, το Εσπερινό Λύκειο και το ΕΕΕΕΚ Αιγίου, ενώ είχε φροντίσει και για την αγορά οικοπέδου για την ανέγερση του 9ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου.

Στην Δ.Ε. Ερινεού μερίμνησε για το Δημοτικό Σχολείο Καμαρών με πέντε αίθουσες διδασκαλίας. Στην Δ.Ε. Συμπολιτείας, για τη δημιουργία του Δημοτικού Σχολείου Αβύθου με 8 αίθουσες διδασκαλίας, του Δημοτικού Σχολείου Σελιανιτίκων με μία αίθουσα διδασκαλίας και του Δημοτικού Σχολείου Ροδοδάφνης με δύο αίθουσες διδασκαλίας. Στην Δ.Ε. Διακοπτού, του Δημοτικού Σχολείου Διακοπτού με 4 αίθουσες διδασκαλίας, σύγχρονου διδακτηρίου – Νηπιαγωγείου στον Ελαιώνα και του Δημοτικού Σχολείου Νικολεΐκων με μία αίθουσα διδασκαλίας.

Στην Δ.Ε. Ακράτας προχώρησε στην αγορά οικοπέδου για την ανέγερση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ακράτας, μερίμνησε για το Λύκειο Ακράτας με προσθήκη δύο αιθουσών διδασκαλίας και το Δημοτικό Σχολείο Κραθίου με μία αίθουσα διδασκαλίας. Τέλος, στην Δ.Ε. Αιγείρας μερίμνησε για το Γυμνάσιο Αιγείρας με τρεις προκατασκευασμένες αίθουσες διδασκαλίας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr