background img
banner
banner

Με έκπτωση 53% ο προσωρινός μειοδότης

ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ – ΠΕΝΤΕ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σοβαρά προβλήματα του αγροτικού πληθυσμού της Αιγιάλειας είναι οι κατεστραμμένοι αγροτικοί δρόμοι. Σε πολλά σημεία, οι ζημιές που έχουν υποστεί είναι τόσο σοβαρές που τους έχουν καταστήσει απροσπέλαστους εμποδίζοντας τους αγρότες να φτάσουν στα χωράφια τους. Τα κατά καιρούς κονδύλια που διατίθενται για την αποκατάστασή τους, δεν επαρκούν, ωστόσο αυτή τη φορά, μέσω του προγράμματος «ΦιλόΔημος» ξεκινούν εργολαβίες που θα αποκαταστήσουν σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα.

Στη διαδικασία της δημοπράτησης του πολύ σημαντικού έργου της αποκατάστασης αγροτικής οδοποιίας βρίσκεται ο δήμος Αιγιαλείας, με σκοπό να ξεκινήσει άμεσα η εκτέλεσή του. Πρόκειται για χρηματοδοτούμενο έργο από το πρόγραμμα «ΦιλόΔημος», προϋπολογισμού 868.000 ευρώ. Ήδη χθες συνεδρίασε η Επιτροπή ηλεκτρονικού διαγωνισμού που εδρεύει στην Πάτρα, η οποία άνοιξε τις πέντε προσφορές από αντίστοιχο αριθμό τεχνικών εταιρειών. Πρόκειται για δύο αιγιώτικες και τρεις πατρινές εταιρείες, οι οποίες είναι οι εξής: ΑΚΡΟΣ ΑΤΕ, ΑΝΤΑΙΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ Α.Ε, Γενική Ασφαλτική IKE, «Χρήστος Τσαντόπουλος» και «Αντώνης Γεωργίου – Ασκούνης ΑΤΕ».

Μειοδότης στην πρώτη φάση του διαγωνισμού, που ήταν επαναληπτικός, αναδείχθηκε η ΑΚΡΟΣ ΑΤΕ με έκπτωση 53%, με δεύτερο μειοδότη την ‘’ΑΝΤΑΙΟΣ’’ με έκπτωση 42,9%.
Ακολούθησαν ‘’Ασκούνης’’ με 42,8%, ‘’Τσαντόπουλος’’ 37,9% και η ‘’Γενική Ασφαλτική’’ με 36%

Ψυχράμη: Στοχεύει στην ενίσχυση του αγροτικού τομέα

Η διαδικασία πάντως καθυστέρησε αρκετά καθώς ενώ αρχικά είχε οριστεί ως καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή προσφορών η 6η Απριλίου, τα μέτρα ενάντια στη διασπορά του κορωνοϊού καθυστέρησαν τη συνεδρίαση της Επιτροπής. Όπως εξήγησε στo protionline.gr η αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Βάσω Ψυχράμη, ‘’αναμέναμε το πρακτικό της Επιτροπής που συνεδρίασε ανοίγοντας τις προσφορές. Θα ακολουθήσει το δεκαήμερο για τυχόν ενστάσεις, στον προσωρινό μειοδότη και η ανάδειξη του τελικού αναδόχου για να υπογραφεί η σύμβαση και να ξεκινήσει το έργο΄΄.

Σημειώνεται ότι η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου ορίζεται σε 180 ημερολογιακές ημέρες και αρχίζει από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης και εφόσον υπάρξει ενδιαφέρον και δεν κατατεθούν ενστάσεις, προσδιορίζεται χρονικά μέσα στο καλοκαίρι.

Όπως ανέφερε η κ. Ψυχράμη, ΄΄πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό και αναγκαίο έργο που στοχεύει στην ενίσχυση του αγροτικού τομέα, ενισχύοντας πολλές οικογένειες αγροτών ώστε η μετάβαση στις εκτάσεις τους να γίνεται πιο εύκολα και με μεγαλύτερη ασφάλεια. Οι άνθρωποι της υπαίθρου του δήμου μας χρειάζονται στήριξη στο δύσκολο έργο τους να παράγουν, κρατώντας όρθιο των πρωτογενή τομέα και την τοπική οικονομία΄΄.

 

Τα κριτήρια για τις παρεμβάσεις  στην αγροτική οδοποιία

Σημειώνεται ότι τα κριτήρια επιλογής των δρόμων στους οποίους θα εκτελεστούν εργασίες είχαν να κάνουν με τον αριθμό των οικογενειών γεωργών και κτηνοτρόφων που εξυπηρετούν καθώς και με τις αποστάσεις των κτημάτων από κατοικημένες περιοχές, όπως βέβαια και με το μέγεθος των προβλημάτων και σε καμία περίπτωση δεν επιλύεται εξ ολοκλήρου το πρόβλημα από το εν λόγω πρόγραμμα.

Πλην όμως αποτελεί μία σημαντική παρέμβαση από τη στιγμή που υπάρχουν δρόμοι που έχουν πάψει προ πολλού να χρησιμοποιούνται ή δεν χωρούν ή είναι απόλυτα δύσβατοι για αγροτικά αυτοκίνητα και άλλα οχήματα.

Είναι δε τόσο μεγάλο το πρόβλημα ανά περιοχές που κάποιες καλλιεργήσιμες εκτάσεις έχουν υποβαθμιστεί τα τελευταία χρόνια από τη στιγμή που είναι απομακρυσμένες και μη εύκολα προσβάσιμες. Με τις παρεμβάσεις αυτές λοιπόν, ανοίγει… ο δρόμος ώστε περισσότερες εκτάσεις της Αιγιάλειας να καταστούν καλλιεργήσιμες.


Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr