background img
banner
banner

Με αυστηρά μέτρα και νέους κανόνες λειτουργίας…

ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ – ΤΙ ΛΕΝΕ ΑΙΓΙΩΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ

Μετά την 4η Μαΐου και το άνοιγμα των πρώτων καταστημάτων, τη Δευτέρα 11 του μήνα ήρθε η δεύτερη “ημερομηνία – κλειδί” όπως είχε ανακοινωθεί στην παρουσίαση του σχεδίου της κυβέρνησης για την σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα.

Μετά από τα κομμωτήρια, τα κουρεία, τα βιβλιοπωλεία, τα καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών τα καταστήματα αθλητικών ειδών, τα οπτικά, τα κέντρα αισθητικής και τα ΚΤΕΟ που άνοιξαν στις 4 Μαΐου 2020, από την Δευτέρα 11 Μαΐου 2020 άνοιξαν και όλες οι υπόλοιπες επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου που δεν άνοιξαν στις 4 Μαΐου (εκτός από τα εμπορικά κέντρα).

Οι επιχειρήσεις τηρούν αυστηρά τα μέτρα και τους κανόνες λειτουργίας και για τις παραβάσεις των κανόνων προβλέπονται διοικητικές κυρώσεις και οι καταναλωτές μπορούν μέσω του τηλεφωνικού κέντρου 1520 να καταγγέλλουν τη μη τήρηση των μέτρων, αισχροκέρδεια και αθέμιτες εμπορικές πρακτικές.

Με μέτρια κίνηση στα εμπορικά καταστήματα και περισσότερο αυξημένη στα κομμωτήρια, κύλησαν οι πρώτες ημέρες της άρσης των μέτρων, όπως μας είπαν επαγγελματίες της πόλης με τους οποίους επικοινωνήσαμε.

Η ίδια σχεδόν εικόνα όμως επικράτησε και σε μαγαζιά που δεν έκλεισαν καθόλου όλο αυτό το διάστημα, αφού ο κόσμος έκανε περιορισμένες αγορές, εστιάζοντας μόνο στα απαραίτητα.
Μας μίλησαν ο Γιώργος Παπαναστασίου, ο Σωτήρης Κόρακας, η Τασία Γκραικιώτου, ο Παρασκευάς Σουβατζόγλου και η Μαρία Μαμαλούγκου.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ (συνεργάτης JUMBO)

“Είμαστε από τα καταστήματα που άνοιξαν τη Δευτέρα 11 Μαϊου μετά από σχεδόν 50 ημέρες απραξίας. Η κίνηση ήταν πολύ καλή αυτές τις δύο ημέρες καθώς οι καταναλωτές επισκέφθηκαν τα καταστήματα της πόλης μας γενικότερα, μετά από αυτό το μεγάλο διάστημα της καραντίνας. Στην επιχείρησή μας έχουμε πάρει όλα τα μέτρα προστασίας για την δημόσια υγεία, όπως τήρηση αποστάσεων, αντισηπτικά, μάσκες και γάντια για τους εργαζόμενους. Απο το πρωί εως αργά το μεσημέρι (γιατί ακολουθούμε και εμείς το ωράριο του εμπορικού συλλόγου) η επισκεψιμότητα ήταν ικανοποιητική και ευχαριστούμε τους πελάτες μας για την προτίμησή τους. Ελπίζω να ανοίξουν γρήγορα και τα υπόλοιπα καταστήματα (εστίαση -καφέ) γιατί η αγορά αποτελεί ένα άθροισμα όλων των επιχειρήσεων και θα πρέπει όλοι να κερδίσουμε το “χαμένο έδαφος”.

ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΚΟΡΑΚΑΣ (ATMOSFERA-ECIG-Ηλεκτρονικό τσιγάρο και αξεσουάρ)

Είναι μία δύσκολη και σαφώς διαφορετική περίοδος για όλους μας. Η Ατμιστική Κοινότητα και οι επαγγελματίες της ατμιστικής αγοράς θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια και θα βγούμε νικητές. Το κατάστημά μας με υπομονή και όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ έμεινε ανοιχτό για να παρέχει με ασφάλεια όλα όσα χρειάζεται ο ατμιστής για να μείνει μακριά από την κακιά συνήθεια του τσιγάρου. Μείνετε προσηλωμένοι, ενεργείτε με υπευθυνότητα και επιμονή και όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε. Τώρα πιο πολύ από ποτέ πρέξει να στηρίξουμε την τοπική αγορά της Αιγιάλειας για να μπορέσει να επανέλθει ακόμη πιο γρήγορα σε κανονικούς ρυθμούς. Το φετινό καλοκαίρι έχω την εντύπωση ότι θα είναι γενικά καλό μιας και είμαστε πολύ κοντά στην Αθήνα και ο κόσμος θα κάνει εδώ στην Αιγιάλεια ποιοτικές και οικονομικές διακοπές”.

ΤΑΣΙΑ ΓΚΡΑΙΚΙΩΤΟΥ (delicatessen)

Είμαι από τους τυχερούς – άτυχους παρόλο που το κατάστημα μου παρέμεινε ανοικτό. Η κίνηση βέβαια ήταν και παραμένει πολύ πεσμένη. Δουλέψαμε λίγο τις ημέρες του Πάσχα αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Παρότι έχω προσθέσει στο χώρο μου και μαγειρείο που περιλαμβάνει πακέτο για το σπίτι, αλλά και το ταβερνείο όπου μπορεί κάποιος να απολαύσει ένα γρήγορο γεύμα, ένα γλυκό κλπ. Μετά το Πάσχα η κίνηση καθημερινά μειώνεται. Το παράδοξο είναι, ότι από τη Δευτέρα που άνοιξαν περισσότερα μαγαζιά, η κίνηση είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Αλλά επειδή είμαι αισιόδοξος άνθρωπος, θέλω να πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά. Έστω και αν τα μηνύματα της αγοράς δείχνουν το αντίθετο. Καλή δύναμη, υγεία και υπομονή σε όλους τους επαγγελματίες της πόλης μας!”.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΣΟΥΒΑΤΖΟΓΛΟΥ (“Αντίθεση” – είδη δώρων)

“Ανοίξαμε τη Δευτέρα 11 Μαϊου και λόγω της ανακαίνισης που θα κάνουμε το αμέσως επόμενο διάστημα, είχαμε σημαντικές προσφορές στα προϊόντα μας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα αρκετά μεγάλη προσέλευση πελατών στο κατάστημα. Ο εμπορικός κόσμος σίγουρα αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα, όπως και όλοι οι κλάδοι αλλά πιστεύω ότι στην επαρχία το βιώνουμε κάπως καλύτερα σε σχέση με τα μεγάλα αστικά κέντρα και κυρίως την πρωτεύουσα. Η εστίαση και ο τουρισμός έχουν πληγεί περισσότερο από όλους. Σίγουρα θα περάσει καιρός για να επανέλθουμε σε φυσιολογικά επίπεδα. Δεν θα είναι εύκολο αλλά χρειάζεται να κάνουμε υπομονή. Το θετικό στο διάστημα της καραντίνας, ήταν τουλάχιστον ότι αφιερώσαμε περισσότερο χρόνο στην οικογένειά μας και κάναμε κάποιες δουλειές που είχαμε παραμελήσει λόγω έλλειψης χρόνου”.

ΜΑΡΙΑ ΜΑΜΑΛΟΥΓΚΟΥ (κομμωτήριο)

Μετά από 50 ημέρες καραντίνας ανοίξαμε τη Δευτέρα 4 Μαΐου αλλά τίποτα δεν είναι όπως πριν. Οι πελάτες προσέρχονται μόνο με ραντεβού, ενώ και το ωράριο λειτουργίας μας είναι διευρυμένο, έτσι ώστε να εξυπηρετηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες, τηρώντας πάντα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής. Θα περίμενα πάντως περισσότερη κίνηση, μετά από τόσο καιρό αλλά δυστυχώς τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Τα οικονομικά του κόσμου δεν βρίσκονται και στην καλύτερη κατάσταση. Και πιστεύω πως τα πράγματα θα γίνουν ακόμη χειρότερα τους επόμενους μήνες. Ζούμε μια πρωτοφανή κρίση που μπροστά της, η οικονομική κρίση της τελευταίας δεκαετίας δεν είναι τίποτα. Ας ευχηθούμε τουλάχιστον να μην έχουμε νέα μέτρα από το Φθινόπωρο, όπως όλοι λένε, γιατί δεν ξέρω κατά πόσο θα αντέξουμε. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε αυτή τη χρονική στιγμή είναι υπομονή. Τίποτα περισσότερο”.


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ · ΠΡΟΣΩΠΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr