background img
banner
banner

Μπαίνουν οι βάσεις για έναν… δυνατό ΣΥΔΙΣΑΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

Στη φάση δημιουργίας ενός συνδέσμου που θα αναλάβει να διαχειριστεί το σοβαρότερο πρόβλημα του νομού Αχαΐας, αυτό των στερεών αποβλήτων, βρίσκονται οι φορείς που συμμετέχουν στον Σύνδεσμο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νομού Αχαΐας (ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α.Α.). Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Μαΐου μέσω τηλεδιάσκεψης, με θέματα υπηρεσιακού χαρακτήρα στο σύνολό τους.

Ως γνωστόν, στο Δ.Σ. από τον δήμο Αιγιαλείας συμμετέχουν ο δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος και οι αντιδήμαρχοι Βάσω Ψυχράμη και Νίκος Καραΐσκος. Επίσης, την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκε και η πρώτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου στην οποία ως τακτικά μέλη συμμετέχουν ο δήμαρχος και η κ. Ψυχράμη.

Το Δ.Σ. απασχόλησαν θέματα που έχουν να κάνουν με τη σύναψη προγραμματικών συμβάσεων με τους δήμους Πατρέων και Δυτικής Αχαΐας αντίστοιχα, τον ορισμό στατιστικού ανταποκριτή του Συνδέσμου, τον ορισμό γραμματέα και πρακτικογράφου του Δ.Σ. ενώ έγινε και συζήτηση για την τιμολογιακή πολιτική και το Τεχνικό Πρόγραμμα 2020 του ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α. Ν. Αχαΐας.

Ήδη ο Σύνδεσμος βρίσκεται σε ένα μεταβατικό στάδιο προχωρώντας στην ουσία στη συνέχιση της ως τώρα πολιτικής (μόλις πριν ένα μήνα πήρε ΦΕΚ) θέτοντας ωστόσο νέους στόχους για τη χρονιά 2020-21, δεδομένου ότι έχουν ξεκινήσει ήδη τις εργασίες του εργοστασίου διαχείρισης απορριμμάτων.

Σημειώνεται ότι ο Σύνδεσμος έχει στελεχωθεί με αποσπασμένους υπαλλήλους των δήμων που τον απαρτίζουν, ενώ και από τον δήμο Αιγιαλείας έχουν αποσπαστεί δύο άτομα.

Το περιλαμβάνει το Τεχνικό Πρόγραμμα του Συνδέσμου

Έτσι στο πλαίσιο της έγκρισης σχεδίου του Τεχνικού Προγράμματος, συνεχίζεται η κατασκευή συστήματος συλλογής και καύσης βιοαερίου (ανόρυξη γεωτρήσεων, αγωγοί, συλλογή και μεταφορά, τοποθέτηση λειτουργίας πυρσού καύσης) για Τ.Π. ΧΥΤΑ Ξερόλακας. Σε ό,τι αφορά τα προτεινόμενα έργα, αυτά είναι: Επέκταση κατασκευή συστήματος συλλογής και καύσης βιοαερίου, Κατασκευή –συντήρηση οδών πρόσβασης εντός ΧΥΤΑ Ξερόλακας, Τελική αποκατάσταση ΝΑ πρανούς απορριμματικού αναγλύφου ΧΥΤΑ Ξερόλακας, Κατασκευή κλειστού δικτύου συλλογής και διαχωρισμού στραγγισμάτων και ομβρίων υδάτων –ΤΠ Ξερόλακας, Κατασκευή σωληνωτού συστήματος διαχείρισης στραγγισμάτων των δεξαμενών στο ΧΥΤΑ Πατρών, Τεχνικές μελέτες και τεύχη δημοπράτησης έργου επέκτασης ΧΥΤΑ Φλόκα, Περιβαλλοντικές μελέτες έργων ΜΕΑ και ΜΕΒ και έργου επέκτασης ΧΥΤΑ Φλόκα, Τεχνικές μελέτες και τεύχη δημοπράτησης έργων ΜΕΑ και ΜΕΒ, Ύδρευση ΧΥΤΑ Φλόκα από φράγμα Πείρου – Παραπείρου, Περιβαλλοντική Μελέτη αποκατάστασης ΧΥΤΑ Αιγείρας και Τεχνική Μελέτη και τεύχη δημοπράτησης έργου αποκατάστασης ΧΥΤΑ Αιγείρας, με συνολικό κόστος που ξεπερνά τα 2 εκατ. ευρώ.

Αναφορικά με τα έξοδα του ΣΥΔΙΣΑ Αχαΐας για το 2020 αυτά ανέρχονται σε 5.340.895,98 € με τα έσοδα να φτάνουν τα 3.710.895,98 €.


Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ · ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr