background img
banner
banner

Μόνο η Π.Ε.Σ. και ένας ιδιώτης…

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΗ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΠΟΥ ΦΑΝΕΡΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ

Τριβές εξακολουθεί να προκαλεί το αίτημα για ελαφρύνσεις και απαλλαγές από τα δημοτικά τέλη των πληττόμενων επαγγελματιών. Εκ μέρους του Συλλόγου, υπάρχει απαίτηση να δοθεί λύση… σήμερα, την ώρα που ο δήμαρχος ξεκαθαρίζει πως πρέπει να γίνει καταγραφή των απωλειών ώστε να λάβει σχετικής επιχορήγησης για να είναι σε θέση να αναπροσαρμόσει τα τέλη.

Κοινή αποδοχή είναι ότι τα περιοριστικά μέτρα που ελήφθησαν για να εμποδίσουν την εξάπλωση του κορωνοϊού, έχουν σημαντικές επιπτώσεις στην κοινωνική και οικονομική ζωή της Αιγιάλειας. Για τον λόγο αυτό, εδώ και έντεκα μέρες, ο κ. Καλογερόπουλος έχει κάνει γνωστή την πρόθεσή του, να εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την επιστροφή στην κανονικότητα, καλώντας τους τοπικούς κοινωνικούς και οικονομικούς Φορείς (Εργατικό Κέντρο, Επιμελητήριο Αχαΐας, Εμπορικό Σύλλογο, Σύλλογο Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής, Επιστημονικούς Συλλόγους, Παναιγιάλειο Ένωση Συνεταιρισμών κ.ά.) να προχωρήσουν στη καταγραφή των επιπτώσεων που επέφερε η κρίση στον κλάδο τους και στη διαμόρφωση προτάσεων για την ταχύτερη δυνατή έξοδο από την κρίση.

Χρειάζονται στοιχεία για να στηριχθεί το αίτημα της χρηματοδότησης

Μιλώντας στo protionline.gr, ο κ. Καλογερόπουλος έκανε γνωστό πως μέχρι στιγμής μόνο η Παναιγιάλεια Ένωση Συνεταιρισμών και ένας ιδιώτης οινολόγος έχουν καταθέσει καταγεγραμμένες τις επιπτώσεις αλλά και τις προτάσεις τους και κανένας άλλος! ΄΄Καλέσαμε τους τοπικούς κοινωνικούς και οικονομικούς φορείς να συμμετάσχουν ενεργά στον σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός φιλόδοξου Τοπικού Σχεδίου εξόδου από την κρίση. Παρότι είχαμε δώσει ως καταληκτική ημερομηνία την 4η Μαΐου, μέχρι στιγμής μόνο δύο ανταποκρίθηκαν.
Χρειαζόμαστε στοιχεία για να υποστηρίξουμε το αίτημά μας για οικονομική ενίσχυση του δήμου μας σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Σκοπός μας είναι να καταθέσουμε το Σχέδιο στο υπουργείο αποδεικνύοντας την ανάγκη της περιοχής΄΄, τόνισε ο δήμαρχος.

Ερωτηθείς σχετικά με τις επαφές που ήδη έχει πραγματοποιήσει στα αρμόδια υπουργεία, ο δήμαρχος είπε πως έχουν γίνει ενέργειες και ότι εάν δεν ανταποκριθούν οι φορείς θα παρουσιάσει μόνος του την οικονομική κατάσταση της περιοχής. ΄΄Το υπουργείο ζητά συγκεκριμένα στοιχεία. Θα αναμένω τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων έως και την Τετάρτη, διαφορετικά θα λειτουργήσω μόνος μου΄΄, επισήμανε ο κ. Καλογερόπουλος, καθιστώντας σαφές πως είναι επιτακτική ανάγκη να χρηματοδοτηθεί ο δήμος γιατί σε διαφορετική περίπτωση, με δεδομένη την οικονομική του κατάσταση, είναι δύσκολη η αναπροσαρμογή των τελών.

Συνεδρίασε η Συντονιστική των Φορέων για αξιολόγηση της κατάστασης

Εντωμεταξύ με αφορμή τις ανακοινώσεις κυρίου Δημάρχου Αιγιαλείας, με σκοπό την κατάθεση προτάσεων Φορέων και Συλλόγων της Αιγιάλειας, για το τοπικό σχέδιο εξόδου από την κρίση του COVID19, συνήλθαν το Σάββατο 2 Μαϊου 2020 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Αχαϊας, στο Αίγιο, με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, εκπρόσωποι των παρακάτω Φορέων και Συλλόγων της Αιγιάλειας.

  • Επιμελητήριο Αχαϊας,
  • Εμπορικός, Εισαγωγικός και Επιχειρηματικός Σύλλογος Αιγιαλείας,
  • Σύλλογος Εμπορικής και Τουριστικής Ανάπτυξης Ανατολικής Αιγιαλείας,
  • Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αιγίου και
  • Ένωση Ξενοδόχων Αχαϊας (Αιγιαλείας).

Πραγματοποιήθηκε εκτενής συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις επιπτώσεις της πανδημίας, ενώ καθένας εκπρόσωπος από την πλευρά του, μετέφερε τις αγωνίες των μελών που εκπροσωπεί και δεσμεύτηκαν όλοι να μεταφερθούν οι προτάσεις στον κύριο Δήμαρχο.
Το Συντονιστικό Φορέων και Συλλόγων Αιγιαλείας το οποίο προϋπήρχε στον Δήμο μας, θα συνέλθει στο άμεσο χρονικό διάστημα για επόμενες ενέργειές του.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr