background img
banner
banner

Ξεκίνησε η ανάπλαση, εργοτάξιο η οδός Ζαΐμη!

ΕΝΤΑΤΙΚΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΔΕΔΔΗΕ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ

Σε… φουλ ρυθμούς δουλεύουν από την περασμένη Παρασκευή τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ στην πλατεία Αγίας Λαύρας, εκτελώντας το έργο της υπογειοποίησης του δικτύου, στο πλαίσιο του μεγάλου έργου της ανάπλασης που αναμένεται να ξεκινήσει σε λιγότερο από ένα μήνα. Η αρχή έγινε με σκάψιμο κατά μήκος της οδού Ζαΐμη δίπλα στο πεζοδρόμιο και χθες τα συνεργεία προχώρησαν και στην αρχή της οδού Ασ. Φωτήλα προς την Ερμού.

Όπως ενημέρωσε τo protionline.gr η αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Βάσω Ψυχράμη, που επισκέφθηκε το εργοτάξιο, ΄΄την Πέμπτη 28 Μαΐου και αφού θα έχει ολοκληρωθεί η παρέμβαση στην οδό Ζαΐμη, τα συνεργεία θα μεταφερθούν επί της οδού Ασ. Φωτήλα για να εγκαταστήσουν κι εκεί το δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ κάτω από τον δρόμο, έτσι ώστε να μην είναι εμφανές όταν θα ολοκληρωθεί το έργο της ανάπλασης΄΄.

Εξέφρασε δε την ικανοποίησή της για την πορεία των εργασιών λίγες μέρες μετά την έναρξή τους, διαπιστώνοντας ότι τα συνεργεία δουλεύουν εντατικά και δεν αφήνουν τον χρόνο να πάει χαμένος. Μετά την Ασ. Φωτήλα, σειρά να σκαφθεί θα έχει η οδός Γερμανού και βέβαια ο κύριος χώρος της πλατείας, ενώ θα ακολουθήσει η Τρίγωνη Πλατεία και οι δρόμοι πέριξ αυτής οι οποίοι περιλαμβάνονται στο σχέδιο της ανάπλασης.

Με την όσο το δυνατόν χαμηλότερη όχληση…

΄΄Στόχος μας είναι να μην υπάρξει η παραμικρή παύση στα έργα και να τελειώσουν το συντομότερο δυνατό με την όσο γίνεται χαμηλότερη όχληση στους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται γύρω από την πλατεία και την κίνηση των πολιτών΄΄, επισήμανε η κ. Ψυχράμη. Άλλωστε, η αντιδήμαρχος έχει ζητήσει και από τον κατασκευαστή να θέσει σε προτεραιότητα τις εργασίες που αφορούν τους πεζόδρομους Ζαΐμη και Γερμανού με τέτοιο τρόπο ώστε τα καταστήματα να έχουν πρόσβαση και να εξυπηρετούν τα τραπεζοκαθίσματα της πλατείας και εν συνεχεία, όταν οι εργασίες επεκταθούν στην πλατεία, τα τραπεζοκαθίσματα να μεταφερθούν στους πεζόδρομους.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο χρηματοδοτείται από τις «Δράσεις αστικής ανάπτυξης ιστορικών, εμπορικών και τουριστικών κέντρων της Περιφέρειας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτική Ελλάδα ΕΣΠΑ 2014-2020, με συνολικό προϋπολογισμό 3.215.815,25 €. Κύριος και φορέας κατασκευής του είναι ο δήμος Αιγιαλείας με επιβλέπουσα υπηρεσία την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου.

Οι παρεμβάσεις, σε πρώτο στάδιο, θα περιοριστούν σε εκσκαφές πεζοδρομίων. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του υποέργου του ΔΕΔΔΗΕ, δηλαδή σε ένα μήνα, θα εγκατασταθεί ο εργολάβος που θα εκτελέσει το κυρίως έργο το οποίο που περιλαμβάνει τις εργασίες ανάπλασης – ανακατασκευής – διαμόρφωσης της πλατείας Αγίας Λαύρας, των οδών Ζαΐμη και Γερμανού που ενσωματώνονται στους λειτουργικούς χώρους της πλατείας και της οδού Ασημάκη Φωτήλα από την οδό Ερμού έως την οδό Ταξιαρχών και την Τρίγωνη Πλατεία, σε συνδυασμό με την παράλληλη εξασφάλιση και διευθέτηση – επέκταση των εγκαταστάσεων δικτύων, λειτουργικών διαμορφώσεων, αστικού εξοπλισμού και ηλεκτροφωτισμού, που υποχρεωτικά ακολουθούν την πλατεία, τα πεζοδρόμια και τις οδούς.

Το χρονοδιάγραμμα του έργου είναι 48 μήνες.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr