background img
banner
banner

Ο Δήμαρχος Αιγιάλειας για τη διαχείριση απορριμμάτων

«ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΠΛΑ ΝΑ ΛΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΗΜΕΡΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΡΑΧΝΑ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ»

Ο δήμαρχος Αιγιάλειας Δημήτρης Καλογερόπουλος κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου (20/5) για το τοπικό σχέδιο εξόδου από την κρίση, ρωτήθηκε από τo protionline.gr για το ζήτημα των απορριμμάτων που αποτελεί την κυριότερη αφορμή για την αιμορραγία του δημοτικού ταμείου και για το γεγονός ότι βάσει περιφερειακού σχεδιασμού ο δήμος δεν θα εξυπηρετείται από το εργοστάσιο επεξεργασίας στερεών αποβλήτων Αχαΐας.

Διευκρίνισε πως ο δήμος Αιγιαλείας δεν ήταν ποτέ στον σχεδιασμό του νομού Αχαΐας, λέγοντας: ΄΄Δεν απεντάχθηκε όπως το παρουσιάζει η αντιπολίτευση, αφού δεν ήταν ποτέ. Η πολιτική μας επιδίωξη και υπόσχεση των τριών συνεργαζομένων παρατάξεων, είναι ότι σε βάθος χρόνου θα υπάρξει συνολικός σχεδιασμός διαχείρισης των απορριμμάτων του νομού Αχαΐας. Αυτή είναι η επιδίωξή μας και έχω την πεποίθηση ότι θα το επιτύχουμε. Η πολιτική διαχείριση είναι επίπονη διαδικασία και εξαρτάται από το αποτέλεσμα. Και το σωστό αποτέλεσμα που θα έχει μακροχρόνια ωφελιμότητα για την περιοχή μας. Ας μην ξεχνάμε ότι τα σκουπίδια ταλαιπωρούν τον δήμο μας για πολλά χρόνια. Πρέπει να το χειριστούμε με τέτοιο τρόπο γιατί δεν θέλουμε απλά να λύσουμε το πρόβλημα σήμερα αλλά να απαλλάξουμε την Αιγιαλεια στο μέλλον από τον βραχνά των σκουπιδιών΄΄.

Ο κ. Καλογερόπουλος επισήμανε ακόμη πως ΄΄ένα τόσο μεγάλο έργο δεν είναι δυνατόν να γίνει αύριο γιατί ακόμα και σήμερα υπάρχει ασφαλής πληροφορία ότι το εθνικό σχέδιο διαχείρισης των απορριμμάτων αλλάζει. Και σε μήνες θα το έχουμε. Άρα πρωτίστως έχουμε ανάγκη να δούμε σε ποιο νομικό πλαίσιο εμείς έχουμε αρμοδιότητα. Το δεύτερο είναι ότι χρειάζεται πολιτική ωρίμανση ούτως ώστε μέσα από τις διαδικασίες που κάνουμε η Αιγιάλεια να ενταχθεί για πρώτη φορά στη συνολική διαχείριση του νομού. Ζητάμε από τους άλλους να μας λύσουν το χρόνιο πρόβλημά μας. Και οι διατυπώσεις ανεύθυνων προτάσεων του τύπου «γιατί δεν τα παίρνει η Πάτρα», δεν μπορούν να σταθούν με πειστικότητα γιατί για να γίνει κάτι θετικό πρέπει να είναι τουλάχιστον δύο. Με την εξαγγελία του ενός δεν γίνεται κάτι. Έτσι χαϊδεύουμε τα αυτιά των δικών μας. Η ουσία του πράγματος είναι το πώς θα επιτύχεις τον μεγάλο στόχο που θα έχει δύο χαρακτηριστικά: Το ένα να μας πάρουν τα απορρίμματα κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ ως τώρα και το άλλο το με ποιες οικονομικές υποχρεώσεις θα γίνει αυτό΄΄.

Καταλήγοντας, είπε: ΄΄Εμείς το παλεύουμε και έχουμε ακράδαντη πεποίθηση με την διαχείριση αλλά και τις συνεργασίες μας (όπως ξέρετε οι εκπρόσωποι της Αιγιάλειας είναι στη διοίκηση του ΣΥΔΙΣΑ και εφόσον αυτός διατηρηθεί θα συνδιαμορφώνουμε πράγματα), θα επιτύχουμε. Εάν ο νόμος δεν αλλάξει, σε ό,τι αφορά τον νομό, νομίζω πως θα πάμε καλά. Εμείς διατηρούμε ένα στόχο: τη συνολική διαχείριση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και το μικρότερο δυνατό κόστος, γιατί βουλιάζουμε οικονομικά αφού ως τώρα όλα τα χρόνια δεν υπήρξε η σωστή μέριμνα για το πού θα πάνε τα σκουπίδια του δήμου μας΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr