background img
banner
banner

Ο κορωνοϊός καθυστέρησε την ανάπλαση…

ΞΕΚΙΝΑ ΑΜΕΣΑ Η ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΕΡΓΟΥ – ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΟΤΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΣΤΙΣ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΟ ΚΥΡΙΩΣ ΕΡΓΟ

Στις ανατροπές που προκάλεσαν τα μέτρα ενάντια στη διασπορά του κορωνοϊού οφείλεται η καθυστέρηση στην έναρξη των εργασιών για το έργο της ανάπλασης των δύο πλατειών του κέντρου του Αιγίου και των δρόμων πέριξ αυτών. Το έργο επρόκειτο να ξεκινήσει μετά το Πάσχα ωστόσο για γραφειοκρατικούς λόγους που σχετίζονται με την έλλειψη προσωπικού λόγω των αδειών ειδικού σκοπού, αναμένεται να αρχίσει την ερχόμενη εβδομάδα.

Βασική προϋπόθεση για να ξεκινήσει το υποέργο ήταν η καταβολή από πλευράς δήμου στη ΔΕΗ των χρημάτων που χρειάζονται για την υπογειοποίηση. Παρά το γεγονός ότι έχουν εγκριθεί από την προηγούμενη εβδομάδα από την Οικονομική Επιτροπή του δήμου, αναμένεται να περάσουν λίγες ημέρες ακόμη ώσπου τα συνεργεία να μπουν στην πλατεία.

Η καθυστέρηση οφείλεται ωστόσο περισσότερο στο γεγονός ότι λόγω των μέτρων δεν ήταν εφικτή η συνάντηση των εμπλεκόμενων φορέων με την συνεννόηση να γίνεται τελικώς σε σύσκεψη με τηλεδιάσκεψη από το γραφείο του δημάρχου.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις και εφόσον όλα τα εμπόδια έχουν ξεπεραστεί, τα χρήματα θα καταβληθούν στην ΔΕΗ εντός των ημερών και το έργο θα ξεκινήσει αμέσως με βάση τις διαβεβαιώσεις που έχουν δοθεί. Υπολογίζεται δε το υποέργο από την ΔΕΗ να έχει παραδοθεί στις 20 με 25 Ιουνίου, πράγμα που σημαίνει ότι αμέσως μετά εγκαθίσταται ο εργολάβος για να ξεκινήσει το κυρίως έργο που αναμένεται να αλλάξει μια για πάντα την εικόνα των δύο κεντρικών πλατειών της πόλης!


Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ · ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr