background img
banner
banner

Ο νέος “χάρτης” της Γ΄ Εθνικής μπάσκετ

ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ “ΒΟΥΛΑ” ΓΙΑ ΑΚΡΑΤΑ – ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΟΙ 6 ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΗ Β΄ ΕΘΝΙΚΗ!

Στην Γ’ Εθνική μπάσκετ της σεζόν 2020-2021 θα αγωνιστούν 68 συνολικά ομάδες μοιρασμένες σε ομίλους, που αναμένεται να ανακοινωθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα. Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης επικύρωσε και έδωσε στην δημοσιότητα τις τελικές βαθμολογίες, ενώ έκανε γνωστό ότι δεν υποβιβάζεται καμία ομάδα από καμία κατηγορία και σε περίπτωση άρνησης ανόδου δεν δίνεται δικαίωμα συμμετοχής σε άλλο Σωματείο. Όσο αφορά στην Α1 ΕΣΚΑ-Η θα ανέβουν δύο ομάδες στη Γ΄ Εθνική, η Σφήκα Αμαλιάδας και ο Αίολος Αγυιάς.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΟΚ συνεδρίασε με αντικείμενο την επικύρωση των εισηγήσεων της Επιτροπής Πρωταθλημάτων για την τυπική περαίωση των Εθνικών πρωταθλημάτων της περιόδου 2019-20, την επικύρωση των βαθμολογιών και την διάρθρωση των κατηγοριών και των ομίλων για την αγωνιστική περίοδο 2020-21. Στη συνεδρίαση ήταν παρόντες τα μέλη Γιώργος Βασιλακόπουλος, Πρόεδρος, Αριστείδης Γολέμης, Β’ Αντιπρόεδρος, Δημήτρης Αγγελόπουλος, Ταμίας, Κώστας Παρίσης, μέλος και απών Παναγιώτης Τσαγκρώνης, Γεν. Γραμματέας.

1ος όμιλος νότου

ΑΟ Π. ΦΑΛΗΡΟΥ
ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ
ΚΑΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
ΝΕΟ ΛΗΞΟΥΡΙ
ΑΕ Ν. ΚΗΦΙΣΙΑΣ
ΑΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
===============
ΓΣ ΚΟΡΩΠΙΟΥ
ΑΟ ΑΧΑΓΙΑ 82
ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ ΓΕ
ΑΟ ΓΛΑΥΚΟΣ
ΑΟΚ ΧΑΛΑΝΔΡΙ
ΑΟ ΑΚΡΑΤΑ
ΑΟ ΕΡΜΙΟΝΗΣ
14.ΣΔΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
* Οι 6 πρώτοι ανεβαίνουν στη Β΄ Εθνική και παραμένουν στη Γ΄ Εθνική όλες οι υπόλοιπες.

Τι ισχύει για τις υπόλοιπες Εθνικές κατηγορίες

Όσο αφορά στις υπόλοιπες Εθνικές κατηγορίες των Ανδρών, στην Α2 πρωταθλητής αναδεικνύεται ο ΓΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ και μαζί με τον δεύτερο ΑΣ ΔΙΑΓΟΡΑ ΔΡΥΟΠΙΔΕΩΝ προβιβάζονται στην Α1 Εθνική κατηγορία. Στη Β΄ Εθνική ο πρώτος και ο δεύτερος του 1ου και ο πρώτος και ο δεύτερος του 2ου Ομίλου (ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΙΚΟΣ ΑΣ, ΓΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ, ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, ΕΚ ΚΑΒΑΛΑΣ) αντίστοιχα ανέρχονται στην Α2 Εθνική κατηγορία. Από τον 2ο όμιλο νότου της Γ΄ Εθνικής ανεβαίνουν επίσης 6 ομάδες και συγκεκριμένα οι ΕΦΑΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ, ΑΟ ΦΕΑ, ΕΡΜΗΣ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ, ΕΝΩΣΗ ΙΛΙΟΥ, ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ και ΧΑΛΚΙΔΑ. Από τους δύο ομίλους του βορρά ανεβαίνουν από 5 ομάδες. ΑΙΟΛΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΑ, ΜΕΛΙΚΗ, ΙΚΑΡΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ και ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ ΞΑΝΘΗΣ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ, ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ, ΜΕΝΤ, ΙΚΑΡΟΣ ΣΕΡΡΩΝ.

Πιο αναλυτικά, η Α2 Εθνική κατηγορία ανδρών (ενιαία)θα αποτελείται από 18 ομάδες, η Β’ Εθνική κατηγορία ανδρών από 50 Σωματεία – 4 ομίλους οι οποίοι θα διαμορφωθούν μετά τις δηλώσεις συμμετοχής και χωρίς αντικατάσταση, η Γ’ Εθνική κατηγορία ανδρών από 68 Σωματεία μοιρασμένα σε ομίλους με την συμμετοχή των 31 σωματείων που παραμένουν, των 17 Σωματείων που ανέρχονται από τα Τοπικά Πρωταθλήματα των Ενώσεων σύμφωνα με την Ειδική Προκήρυξη, τα 4 σωματεία που συμμετείχαν στο Ειδικό Πρωτάθλημα ανόδου που δεν θα διεξαχθεί από τα Νησιά και τα εξής 16 σωματεία: 3 από ΕΣΚΑ, 1 από ΕΣΚΑΝΑ, 1 από ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, 1 από ΕΣΚΑΗ, 1 από ΕΣΚΑΚ, 2 από ΕΚΑΣΘ, 1 από ΕΣΚΑΘ, 1 από ΕΚΑΣΑΜΑΘ, 1 από ΕΣΚΑΒΔΕ, 1 από ΕΣΚΑΣΕ, 1 από ΕΚΑΣΔΥΜ, 1 από ΕΚΑΣΚΕΜ και 1 από ΕΚΑΣΚ. Οι όμιλοι θα διαμορφωθούν μετά τις δηλώσεις συμμετοχής χωρίς αντικατάσταση.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr